Avantajele vinovăției și conflictelor unei mame

Nu este nimic mai conflictual decât capul unei mame. Ca femei, avem darul de a ne îngrijora 24 de ore pe zi cu privire la orice și la orice. A fi mamă înseamnă a fi în conflict. Trebuie să muncești, dar vrei să fii cu copilul tău; doriți să faceți un duș, dar vă faceți griji dacă este acoperit și dormit bine, etc.

Este o astfel de dragoste încât te înghite, îți reorganizează prioritățile și te umple de temeri și incertitudini. Golul este finalizat și tot ceea ce nu se potrivește trebuie aruncat. Este timpul să devii un exemplu, să faci cele 24 de ore pe zi și să devii eroina pe care o merită și, inevitabil, o vor vedea în tine.

Datorită acestei iubiri intense, solicităm perfecțiunea noastră și minunea de a fi peste tot deodată. Orice eșec este o greșeală de neiertat! Cel puțin asta credem în…

În timpul conflictelor din zi, nesiguranțele și deciziile trec prin capul nostru. Dar este noaptea în care se lovește vinovăția: „Cina nu a fost atât de bine făcută”, „Cred că a simțit un pic frig în drum spre școală”, „Apoi am uitat să-i coase rucsacul (pantaloni, tricou)”, „ Doamne! Costumul petrecerii din iunie este pentru mâine !!!!! ”și etc…

Dacă se întâmplă ceva atunci, Dumnezeu să ne protejeze… Celelalte mame te acuză, ca și cum ar fi ajuns vreodată la perfecțiune: „Cum nu l-ai văzut căzând”>

Dar mai rău decât ei, suntem noi înșine: „Tâmpitule mut! Pentru că i-am luat ochiul 5 secunde pentru a obține apă pentru „”

Avantajele vinovăției

Vina este conștiința ta de vorbire.

Vina este o alarmă internă care vă avertizează atunci când nu vă atingeți așteptările despre ceea ce doriți să fiți sau despre ceea ce așteptați să fiți. Este un motiv bun să arăți ce poate fi îmbunătățit pe tine. Atenție însă, vă dați seama dacă așteptările dvs. sunt realiste și executabile. Nu are rost să vrei să faci imposibilul, ca să fii în două locuri simultan sau să prezici viitorul.

Vina ne ajută să acordăm atenție la ceea ce facem ca mame

Vinovăția este un sentiment. Totuși, acest sentiment ne face, de obicei, să ne gândim. „Ar trebui ...„ Aș putea ... ”sau„ O, cum aș vrea să fi făcut altfel ”. Aceste gânduri stimulate pot fi de ajutor în sine, deoarece te fac să te întrebi dacă ai putea sau ar fi trebuit să faci ceva diferit. Când mă simt nesigur sau mă îndoiesc, vorbesc mereu cu mătușa, mama, bunica sau iubitul meu și împreună ajungem la concluzia celui mai bun mod. Uneori, când îndoiala este mare, aud toată lumea și toată decizia finală. Nimeni nu deține adevărul și a vedea același subiect din mai multe unghiuri te ajută să iei o decizie mai informată. Avertisment: acest lucru funcționează numai dacă ascultați cu adevărat și luați în considerare ceea ce spun alții.

Vinovăția poate fi motivantă

Dacă ați încetat să faceți ceva din lene, ați făcut-o prost, sau nu ați făcut atât de bine, vinovăția poate ajuta la îmbunătățire. Nimănui nu-i place să se simtă vinovat mult timp. Și asta poate fi un motivator, să te trezești mai devreme sau să schimbi ceva ce știi în profunzime că este greșit sau ar putea fi mai bun.

„Vinovăția te obligă să te depășești!” - Bianca Arcangeli

Ca forță motrice, puteți deveni mai bun decât v-ați imaginat vreodată: bucătar mai bun, mai organizat, mai studios, mai atent, mai responsabil, mai disciplinat, dar iubitor, mai puternic. Încercați să nu priviți vinovăția ca pe ceva mascat, ci ca pe o apăsare. Atunci veți privi înapoi și veți fi mândri, vă garantez!

Vinovăția poate ajuta la vindecarea unei relații.

Când faci o greșeală, oricât de neintenționată, și cealaltă persoană vede că te simți vinovat (desigur, fără a exagera ...) și asta îi face să simtă că sentimentele tale sunt apreciate. Ceva care îi determină pe oameni să ierte.

Pe scurt, schimbați unghiul de a vedea lucrurile. Faceți vina să lucreze pentru voi și nu împotriva voastră. Viața ta va deveni mai ușoară și vei fi o persoană din ce în ce mai bună!

O miercuri plină de energie pozitivă și liniște sufletească pentru noi toți!

Să râzi!