Totul despre Febra Galbenă!

Un nou focar de febră galbenă a început în Minas Gerais. Dar este acolo? Ar trebui să primiți vaccinul? Ar trebui să vă vaccinați copilul? Vezi postarea de mai jos pentru toate explicațiile făcute de Dr. Gabriel Striker de la Stikids.

Febra galbenă a reapărut în Brazilia. Imediat ce am văzut o poveste în ziar despre focarul și liniile pentru a obține vaccinul, am fost îngrijorat ... Ar trebui să îi dau lui Thomas vaccinul? Și ar trebui să iau? Cum voiam să știu răspunsurile, m-am gândit că alte mame ar fi și ele în îndoială, așa că m-am dus după dr. Gabriel Striker din Strikids, pediatrul Thomas, pentru a afla ce să fac. Uite ce mi-a spus:

Există două tipuri de febră galbenă:

Febra galbenă sălbatică

Acest lucru este transmis de țânțarul Haemagogus, un țânțar de vârf de arbore care locuiește în pădure, care transmite boala în principal maimuțelor și mai rar locuitorilor din mediul rural.

Febra galbenă urbană

Acest lucru este transmis de țânțarii Aedes Aegypti și Aedes Albopictus. Febra galbenă urbană a fost stinsă în Brazilia de când a devenit disponibil vaccinul și a fost implementată tehnica de izolare. Nu există cazuri de febră galbenă urbană din 1942.

Ce este Febra Galbenă "> Dr. Gabriel Striker: Este o boală infecțioasă acută cauzată de un virus din familia Arbovirus - aceeași familie ca virusul dengue.

Cum este transmisibil? Dr. Gabriel Striker: Există două tipuri după cum s-a raportat mai sus: Febra galbenă sălbatică este transmisă cu mușcatura de țânțar Haemagogus și febra galbenă urbană de către țânțarul Aedes Aegypti.

Care sunt simptomele febrei galbene: Dr. Gabriel Striker: Simptomele pot varia de la forme foarte ușoare până la severe, cu simptome de febră ridicată, stare de rău, dureri de cap, dureri musculare și sângerare în diferite părți ale corpului.

Există un grup de risc? Dr. Gabriel Striker: Grupul cu risc este o persoană care trăiește în regiunile de vest, mijlocul și nordul Braziliei, mai aproape de regiunile cu multă pădure.

Vezi și: Totul despre durere de ureche!

Care este tratamentul? Există un tratament specific pentru copii? Dr. Gabriel Striker: Nu există un tratament specific. Doar tratamentul simptomatic (al simptomelor).

Poate să omoare febra galbenă? Dr. Gabriel Striker: În forma sa severă, Febra Galbenă poate evolua spre moarte.

Cine ar trebui să obțină vaccinul? Dr. Gabriel Striker: Există un vaccin pentru Febra Galbenă, care ar trebui să fie luat de grupul de risc sau de persoanele care călătoresc în aceste regiuni.

Poate cineva să aibă Febră Galbenă să-l primească din nou? Dr. Gabriel Striker: Nu.

Cine a primit deja boala trebuie să primească vaccinul? Dr. Gabriel Striker: Nu trebuie.

Care sunt efectele secundare ale vaccinului împotriva febrei galbene? Dr. Gabriel Striker: După 5 până la 10 zile, pacientul poate avea stare de rău, febră și dureri de cap.

Faceți clic mai jos și alegeți o ÎNFĂCĂTOARE REPELENTĂ INSECTĂ pentru o sarcină pașnică:

[Looklink - Vitrina Widget # 41894 - ÎNCEPE…

... END]

Care sunt riscurile pentru copii și bebeluși "> Dr. Gabriel Striker: La fel ca riscurile pentru adulți.

Ar trebui să dau vaccinul fiului meu? Dr. Gabriel Striker: Numai dacă faceți parte din grupul de risc.

Există o vârstă minimă pentru vaccin sau poate cineva? Dr. Gabriel Striker: Vaccinul poate fi luat de la vârsta de 9 luni.

Cum este vaccinul? Dr. Gabriel Striker: injecție subcutanată.

Trebuie să fie repetat vaccinul sau trebuie luat doar o dată în viață? Dr. Gabriel Striker: Vaccinul trebuie repetat la fiecare 10 ani.

Care este riscul îmbolnăvirii în sarcină "> Dr. Gabriel Striker: Când boala este severă, riscul este mare.

Pot primi vaccinul în timpul sarcinii sau în timp ce alăptez? Dr. Gabriel Striker: Nu trebuie să primiți vaccinul în timpul sarcinii sau în timpul alăptării.

Dacă am boala și alăptez ar trebui să mă opresc? Dr. Gabriel Striker: Alăptarea trebuie întreruptă în perioada de febră ridicată.

Trece febra galbenă? Dr. Gabriel Striker: Nu există transmisie de la persoană la persoană.

Vezi și: Totul despre Tuse

Această postare are caracter informativ, întotdeauna întotdeauna, consultați întotdeauna medicul pediatru sau medicul dumneavoastră, dacă aveți îndoieli și înainte de a lua sau a da orice medicament pentru dvs. și copiii dvs.

Deci, respingător personal. Mai bine în siguranță decât îmi pare rău, nu-i așa?

Ei bine, asta este mamele sper să am luat câteva întrebări despre acest nou focar.

O joi minunată pentru tine și până data viitoare