Tot ce trebuie să știți despre teroarea de noapte

Plânge, plânge, dispera. Mulți părinți au fost deja treziți în zori în această situație. Episoadele de teroare nocturne apar la aproximativ 5% dintre copii și încep de obicei la vârsta de 9 luni . Copilul poate să deschidă ochii, să se așeze sau să se ridice din pat, dacă dezbate, transpiră foarte mult, uneori doar țipă și nu plânge sau poate gemea. Această tulburare de somn durează doar câteva minute, dar în unele cazuri se poate întâmpla timp de o jumătate de oră sau cam așa, aproape întotdeauna în prima parte a nopții (până la 2 dimineața) și în același timp.

Vezi mai mult:

  • 7 sfaturi despre cum să-ți placă cele mai bune etape ale bebelușului tău
  • 5 gustări sănătoase pentru copii - cu rețete
  • 7 Mamele cu lucruri pentru bebeluși se plâng, dar domnișoara mult după ce cresc
  • Ce trebuie să știți când angajați un babysitter

De ce se întâmplă? Îl poți evita?

Primul pas este să vezi dacă copilul tău doarme suficient. Copiii foarte obosiți sunt mai susceptibili să experimenteze teroare nocturnă, astfel încât întinderea bucățelor sau să-ți ajute copilul la culcare devreme te poate ajuta.

Copiii care au febră sau au fost stresați în timpul zilei au, de asemenea, mai multe șanse să experimenteze teroare nocturnă . O altă alternativă la ruperea ciclului de episoade frecvente este să stai cu copilul într-un moment în care se întâmplă de obicei teroare nocturnă. Înainte de această dată, oferiți-i copilului o ușoară trezire, astfel încât copilul să iasă din somnul profund și să intre într-o altă fază a somnului. Acest lucru trebuie făcut pentru câteva nopți.

Ce ar trebui să faci în timpul episodului ">

Care este diferența dintre teroarea nocturnă și coșmarul "> Michele Melão este un consultant pentru dormit pentru bebeluși și un planificator pentru copii, certificat de Academia Internațională a Profesioniștilor pentru Planificatori pentru Bebeluși (IABPP) și Institutul Internațional pentru Maternitate și Părinți (IMPI), California. Este mamă și partener al Maternității Coach (//www.maternitycoach.com.br), o consultanță specializată în diverse servicii destinate femeilor însărcinate și bebelușilor.

Contact: