Tehnologia pentru copii: Noua viziune

Toată lumea cunoaște recomandarea Asociației de Pediatri din Brazilia: până la doi ani nimic electronic și după cel mult o oră. Ce se întâmplă? Această utilizare a tehnologiei pentru copii este realistă? Vezi ce spun pediatrii din epoca modernă.

Tehnologia pentru copii este un subiect controversat. Dar am avut întotdeauna părerea mea pe această temă și să fiu sincer nu m-am gândit niciodată la ce îmi spunea restul lumii. Iată, în urmă cu ceva timp am fost invitată de Revista Părinți și Copii, să particip la un panou pe această temă. Cum sunt un geek Insper și cred că sunt pregătit, am cercetat multe platforme pe această temă. Gama mea de surse a variat de la prelegeri la TED până la povești din Washington și New York Times. Vedeți ce am aflat:

Suntem târzii

Asociația Americană de Pediatrie și-a revizuit deja recomandarea în 2015 privind utilizarea tehnologiei pentru copii. Astăzi, asociația presupune deja că vechea ei recomandare a devenit depășită și nefuncțională. Pentru început, utilizarea interzisă a televiziunii până la vârsta de doi ani este imposibilă, deoarece în zilele noastre fiecare magazin are un televizor, spitale, ascensoare, centre comerciale, școli, săli de așteptare de orice fel și chiar supermarketuri. Adică, dacă copilul nu rămâne acasă sau într-o peșteră, el va interacționa cu un televizor până la 2 ani.

De asemenea, pentru copiii mai mari este aproape imposibil de urmărit o oră de joc video, TV sau ceva de genul acesta. Din moment ce fiecare părinte știe o oră de joc video la Minecraft este la fel ca nimic.

Pe scurt, astăzi instituția și-a modificat restricțiile, a se vedea mai jos rezumatul noii sale recomandări:

  • Online este un mediu nou
  • Setarea exemplului este critică
  • Conținutul și controlul sunt importante
  • Puneți limite, recomandarea este să încercați să vă limitați la 2 ore pe zi în timpul copilăriei timpurii
  • Jocul este important
  • Interziceti electronica in camera
  • Adolescentul tău poate avea o prezență online

avantaje

Tehnologia are numeroase avantaje pentru copii. Este o lume a cunoașterii mai mult decât accesibilă, plină de puncte de vedere, culturi și perspective diferite. Tehnologia ajută din ce în ce mai mult la educarea copiilor cu programe educaționale adaptate, care se adaptează la profilul fiecărui student și le permite copiilor să învețe mai repede ca niciodată.

Emisiunile TV de astăzi predică din ce în ce mai mult limba engleză, culorile, formele și chiar încurajează mini telespectatorii să rezolve problemele. Desigur, totul depinde de curarea și controlul tău. Ca orice altceva în tehnologia vieții poate fi utilizat pozitiv sau negativ.

pericole

Ei bine, așa cum am spus mai sus, tehnologia poate fi folosită negativ. Este ceva care facilitează răpirea, furtul, hărțuirea sexuală, dezinformarea, pedofilia și multe altele. Inutil de menționat, există nenumărate cazuri de scandaluri pentru copii care dezvăluie fotografii private, chat-uri de abuzuri asupra copiilor, vânzări de droguri și cele mai des întâlnite și vorbite la ora actuală: intimidarea cibernetică.

Dar, din nou, totul în viață oferă pericolele sale, în trecut toate aceste pericole existau deja, dar într-o altă realitate eram deja obișnuiți, într-o versiune de acces mai lent la copiii noștri și cu precauții mai cunoscute, cum ar fi să nu vorbim cu străini.

Aceasta este într-adevăr o lume nouă în care amenințarea poate veni în casa noastră fără ca noi să o vedem în mod obișnuit, fanul banditului se deschide exponențial, deoarece copilul tău are acum acces la lume și nu doar la al său. cartier. Există însă modalități de a-i proteja de aceste pericole. Faceți clic aici și vedeți cum!

Nouă preocupare

Consensul lumii de astăzi este că internetul, rețelele sociale și orice altceva care vine cu ele este din ce în ce mai prezent în realitatea noastră. Cu ambele părți, pozitive sau negative, este ceva ce nu putem scăpa. De aceea, lumea a apelat acum la o nouă preocupare: cum să ne pregătim copiii să facă față acestei noi realități "> Cum să îi protejăm?

Acestea sunt patru întrebări la care lumea de astăzi încearcă să răspundă. Există deja sfaturi și reguli de conduită care pot ajuta foarte mult în acest moment. Sfaturi și îngrijire care ajută părinții în această nouă provocare. Faceți clic aici pe o postare despre aceste sfaturi detaliate.

În orice caz, vechile sfaturi încă se aplică: spuneți-i copilului, vorbiți și țineți-l aproape de voi. Educația vine de acasă, cum să te comporte și cum să eviți pericolele pentru alții în realitatea virtuală ar trebui să fie, de asemenea, învățate în același mod ca în viața reală.

Următorul pas

Acum pregătește-te dacă crezi că lumea asta e acolo, te înșeli. Tehnologia folosită din ce în ce mai mult în standardele de învățare personalizabile școlare este acum învățarea de la elevi. La fel ca un magazin online precum submarinul arată produse care te pot interesa în funcție de comportamentul online. Un student i se oferă probleme de matematică, de exemplu prin modul în care au rezolvat problema anterioară. Ajutarea studenților de diferite tipuri și niveluri să progreseze la același subiect.

Un alt exemplu de viitor sunt clasele, jocurile și cărțile care ajută părinții să-și învețe codul (programarea computerului) elevilor. La fel cum au existat în trecut kurzi pentru copii pentru copii, există un curs de cod. Cu fiecare zi care trece lumea evoluează și nu pare că va avea o pauză sau va încetini oricând în curând.

Dar ce zici de pericole? Care este terenul din mijloc?

Ce crezi? Sunteți de acord? Ți-a plăcut postarea? Sunt contra sau pentru?

Saruturi si pana data viitoare