Sex în timpul sarcinii: frici, îndoieli și poziții

Sexul este în timpul sarcinii în siguranță? Care sunt cele mai bune poziții? Răspunsuri și sfaturi pentru a vă bucura de această fază, cu liniște sufletească.

A face sex în timpul sarcinii aduce multe îndoieli și temeri. Dar cu o grijă adecvată nu există niciun motiv să nu faci sex. Fii atent la explicațiile și sfaturile de mai jos și relaxează-te.

Iată cele mai frecvente întrebări:

"Pot face sex în timpul sarcinii?"

Da. Majoritatea femeilor pot face sex până la naștere. Cu toate acestea, unele femei pot suferi de o afecțiune medicală specifică sau pot dezvolta unele în timpul sarcinii. Așa că întrebați întotdeauna medicul mai întâi.

[fusion_widget_area name = "avada-custom-sidebar-hometppostslarge" background_color = "" padding = "" hide_on_mobile = "vizibilitate mică, vizibilitate medie, vizibilitate mare" class = "" id = ""] [/ fusion_widget_area]

„Dacă fac sex în timpul sarcinii, se va simți copilul?”

Spre deosebire de ceea ce spun majoritatea bărbaților, niciun penis nu este suficient de mare pentru a ajunge la uter. În plus, care separă uterul și sacul amniotic de restul lumii, există un dop mucos. Deci, fii sigur, copilul tău nu se va simți și nu va fi sufocat .

"Dacă am relații sexuale în timpul sarcinii, există riscul de infecție"> "Dacă fac sex în timpul sarcinii, poate să apară un avort spontan sau să stimuleze nașterea?"

Nu. Dacă sarcina dvs. are un risc normal și scăzut, sexul nu poate provoca nașterea sau avortul. Orgasmele pot provoca contracții ușoare, dar acestea nu prezintă niciun risc și se opresc la scurt timp după aceea.

„Am puține dorințe de a face sex în timpul sarcinii. Este normal? ”

Fiecare este fiecare. Există femei care și-au crescut libidoul, altele nu atât de multe și altele care plutesc. Adică orice se poate întâmpla ...

În marea majoritate a cazurilor, femeile consumă pentru a se simți foarte obosite, greață și foarte volatile în primul trimestru, ceea ce nu ajută la libidoul mare.

În al doilea trimestru, după faza de greață și oboseală, dorința de a face sex tinde să crească. Până în al treilea trimestru, în mod normal, te-ai simți mai obosit și prea mare pentru a face sex confortabil, mai ales în ultimele 2 luni.

„Pot face sex oral în timpul sarcinii?”> NU este sigur să fac sex în timpul sarcinii în următoarele cazuri:

 • Dacă ați avut un sacrament la începutul sarcinii, medicul vă poate sfătui să nu faceți sex până la a 14-a săptămână sau în întreaga sarcină.
 • Dacă aveți un istoric de slăbiciune cervicală
 • Dacă suferiți de placenta previa
 • Dacă ai avea o sângerare mare
 • Dacă ați avut o infecție vaginală

Prin urmare, dacă nu aveți niciuna dintre aceste condiții de mai sus. Consultați-vă cu medicul, relaxați-vă și bucurați-vă de sfaturile de mai jos.

Sex în timpul sarcinii: primul trimestru

În primul trimestru, vei fi mai obosit și probabil te vei simți rău. Din păcate ..., deoarece este un moment minunat pentru a face sex: burta ta nu este încă mare și unele femei chiar se simt mai sensibile, ceea ce poate aduce mai multă plăcere în timpul relației. Prin urmare, dacă nu aveți vreo afecțiune medicală specifică, nicio poziție nu este interzisă. Deci alege-ți poziția preferată și bucură-te!

Sex în timpul sarcinii: al doilea trimestru

În ceea ce privește sexul, acesta este cel mai bun trimestru de sarcină. Boala și oboseala au trecut și vă veți simți mai energizat. Odată cu începutul burticii care apar cele mai bune poziții pentru această fază sunt:

 • Amazonul Cu partenerul tău așezat pe un scaun, stai cu fața la el.
 • Față în față. Amândoi s-au așezat pe patul lateral față unul cu altul.
 • patru

Evitați următoarele poziții:

După 20 de săptămâni, evitați pozițiile în care stai întins pe spate, cum ar fi mama și tata . În această poziție, uterul pune presiune asupra aortei tale și încetinește fluxul de sânge către placentă.

Sex în timpul sarcinii: al treilea trimestru

Cele mai bune poziții pentru sex în timpul sarcinii sunt cele care nu pun presiune asupra uterului și vă permit să controlați penetrarea. Acest lucru se datorează faptului că, unele femei, se deranjează cu o penetrare foarte profundă în acest stadiu. Deci, probabil că acestea vor fi cele mai bune poziții pentru tine:

 • Tu pe spate sau cu fața spre el
 • Lingură. Ambele părți pe pat, tu cu spatele la el
 • Te sprijini pe un pat, un scaun, cu spatele la pereche și cu el îndreptat spre tine.

Evitați următoarele poziții:

 • Orice poziție se află pe spate din același motiv ca mai sus.
 • Sexul anal, deoarece riscați infecția și multe femei suferă de hemoroizi în timpul sarcinii.

Asta e viitoarele mămici, sper că am luat câteva întrebări și te-am ajutat. Lasă comentariile tale jos și le citesc pe toate, ok "> Surse: BabycenterUK; babycenter.com; Whattoexpect.com; parents.com