A fi mamă descoperă că copilul tău este uimitor

A fi mamă înseamnă grijă, protejare și iubire. Cu toate acestea, toată grija pe care o avem cu copiii noștri îi poate împiedica să facă salturi în dezvoltarea lor. Iată cum să îi stimulați pe cei mici să fie minunați!

A fi mamă înseamnă obiceiul de a găsi și copiii sunt prea mici pentru așa ceva. Nu sunt pregătiți, sunt încă bebeluși ... Dar nu chiar. Am fost întotdeauna una dintre acele mame care și-au tratat fiul cu acea voce drăguță (tot fac asta, nu pot să suport!). Dar treptat mi-am dat seama că, cu cât îmi tratam fiul ca pe un adult, oferind responsabilitate și lucruri de făcut, cu atât a învățat și cu atât a avut mai mult succes.

Voi explica mai departe. Am scos mereu pantofii lui Thomas când a ajuns acasă, după ce am fost mamă, nu-i așa? Cu toate acestea, într-o bună zi a fost reglementarea apei de dus și și-a pierdut cumpătul. Iată, își scoate adidașii, hainele și tot aruncă în coșul de rufe. Vezi, el a avut doi ani prima dată când a făcut asta, nu mi-am imaginat niciodată că este capabil de asta, cu atât mai mult, atât de ușor.

A fi mamă este surprins de capacitatea pe care o au copiii noștri! În fiecare zi se dezvoltă și învață mai multe, chiar și fără să ne dăm seama. - Bianca Arcangeli

Acum văd că fiul meu îmi cere lucruri pentru că îi place atenția și nu pentru că are nevoie de ajutorul meu. În zilele noastre, a devenit atât de flagrant, încât mă învață cum să arunc mingea, explicând ce vrea la cină, iar cinci minute mai târziu indică un cărucior și spune ca un copil: „cărucior mami” ... totul pentru a face un farmec ... este moale "> Cum se lasă să se dezvolte

Din nou, mămicile nu sunt psihiatru sau educator, dar pe măsură ce îi acord o atenție deosebită lui Thomas îmi dau seama că lăsându-l liber, el dezvoltă mai mult. A fi mamă este îngrijorător. Însă atenția și atenția mea constantă cu privire la tot, imaginându-mi tot ce ar putea merge greșit și cum să-l protejez înainte de a se întâmpla ceva, îmi oferă impresia că îl limitez.

Un mediu în care acest lucru este ușor de observat este la școală. Un copil care merge la școală devreme este destul de diferit de un copil care nu. Nu pentru că este mai mic sau mai rău, dar nivelul de interacțiune și resurse este tactil. Acest lucru se datorează faptului că în școală nimeni nu este 100% din timp pentru copil, chiar dacă este cea mai bună școală din lume. Acolo copilul tău trebuie să facă treburile, să aibă grijă de lucrurile lui și să socializeze cu prietenii. Este inexplicabil cât de mult ajută la dezvoltarea sa și cât de sănătos este.

O altă situație în care am urmărit literalmente această evoluție a lui Thomas care se întâmplă în fața mea a fost în perioada sărbătorilor. Ne-am dus într-un loc unde erau mai mulți copii și după ce m-a dat afară, l-am dat jos puțin și m-am uitat doar de departe. Atunci am văzut transformarea ta din copilul pe care îl invit la un băiat. Departe de mine, arată zece ani și nu trei. Desigur, știm cu toții că copiii se schimbă atunci când sunt departe de mamele lor, dar a fost uimitor să văd cât de mult a fost capabil să realizeze fiul meu. Așa că, zi de zi, l-am lăsat să se joace cu tot mai multă libertate. Rezultatul a fost că i-a plăcut mult! Fell, grăbit, era plin de purpuri din joc, dar noaptea a venit super fericită și nebună să-mi povestească despre ziua ta! Desigur, mă uitam de departe mereu, dar experiențele lui de libertate erau minunate pentru el, care este mai mult băiat decât copilul de azi.

Cum să stimulăm această dezvoltare

Desigur, trebuie să respectăm vârsta copiilor. Dar ideea este pur și simplu să mergi la testarea pas cu pas. Vei descoperi că fiecare zi și fiecare învățare a copilului tău va putea face mai multe. Să fii mamă este să crezi! Deci credeți în copilul vostru. Credeți că va putea să realizeze fapte care să o impresioneze.

Câteva exemple de situații care pot stimula aceste momente magice sunt:

  • Ajutor în bucătărie, într-o rețetă de tort, de exemplu;
  • Mergând la filme, dacă nu-l iei niciodată, el nu va învăța niciodată să stea nemișcat;
  • Lasă-l să meargă la baie singur acasă;
  • Cereți-i să caute articole specifice;
  • Cere-i ajutor la supermarket
  • Vorbeste cu el ca adult;
  • Lasa-l sa toarne apa sau biscuiti;
  • Cereți-i să-și păstreze și să-și organizeze jucăriile;
  • Solicitați ajutor pentru stabilirea mesei.

Acestea sunt câteva dintre situațiile care te vor ajuta să-ți vezi dezvoltarea și independența. Voi da un exemplu, care s-a întâmplat aici acasă. Thomas dorea apă și eram în bucătăria cam dezordonată. Iată, el spune: „Lasă-mă, mami, să-mi iau papa”. Se urcă în scaunul său, își ia paharul, merge la filtru, apasă butonul cu jumătate de umplere, îl ia și pune paharul în chiuvetă ca nimic. Chiar am ars „papa” atât de „bestial” încât am fost ...

Să fii mamă îți stăpânește copilul, dar aceste atitudini banale față de un adult sunt lucruri pe care majoritatea dintre noi mamele cred că doar un copil mai mare ar fi capabil.

Postarea de astăzi este pentru asta! A arăta că a fi mamă este dispus să ne învețe și să-i încurajăm pe copiii noștri să fie uimitori și pentru că ei sunt deja mult mai capabili decât credem noi. Trebuie doar să facem loc și șansa lor de a descărca toată capacitatea.

De ce să oferim această independență ">

Aceasta este provocarea!

Anul acesta va fi provocarea mea. Văd aici acasă că Thomas face mult mai puțin decât poate. Trăiesc pe el tot timpul, dispus să vă îndeplinesc toate dorințele. Acum voi face un echilibru lăsându-l să facă lucrurile de care este capabil și voi face restul. Ideea este de a-i da o șansă să se dezvolte din ce în ce mai mult. Te voi implica mai mult în sarcinile de zi cu zi și nu doar să le faci. Acesta este, din nou, un act de dragoste mai mare decât să faci, întrucât prin implicarea în ea, activitatea va dura mai mult și poate apărea o anumită încurcătură, nu?> Dar a fi mamă se curăță mai târziu și are răbdare pentru a face acest lucru. așteptați ...

Așa că sfatul de astăzi este: Înainte de a-ți trata copilul cu un copil, gândește-te că trebuie să înveți și să-l lași să se dezvolte. Dă-i o șansă. El este mult mai capabil decât ai putea crede. Sunt sigur că în curând vei fi la fel de impresionat și de mândru cu micuțul tău, ca și mine.

Desigur, în cel mai scurt timp nu vă spun să reduceți cantitatea de afecțiune și iubire. Aici la îmbrățișări acasă, sărutările și lingurile sunt frecvente. Dragostea nu doare niciodată, chiar și pentru că a fi mamă se arată dragoste să nu explodeze!

Asigurați-vă că spuneți ce părere aveți despre postare și comentați momentele în care ați văzut cât de uimitor este copilul vostru. Chiar vreau să aud de la toată lumea despre experiențele tale. Știu că niciunul dintre noi nu trece doar prin aceste surprize ale maternității și împărtășirea acestor povești este una dintre marii mândri de a fi mamă!

Saruturi si pana data viitoare