Haine de petrecere pentru femei însărcinate - de Marta Duque

Cu mare plăcere am acceptat invitația lui Paty Cayres, partener al Blog Mom Today, de a colabora la postări despre modă pentru mame, viitoarele mămici și mamele recente.

Prima temă pe care am ales să o abordez a fost hainele de petrecere pentru femeile însărcinate.

Aceasta este o dificultate cu care trăiesc zilnic în munca mea de stilist personal și producător de modă, deoarece publicul meu este format din 80% femei însărcinate.

Femeia însărcinată își duce viața normală, muncind, bucurându-se, când este invitată brusc la nunta celei mai bune prietene și vine disperarea: nu știe ce să poarte. Ei bine, liniștește-te, voi încerca aici să răspund la câteva întrebări și să clarific puțin acest univers atât de nou și plin de întrebări în viața multor femei.

Voi vorbi aici în general, fără a sublinia dacă femeia însărcinată a câștigat multă greutate, dacă bustul a crescut prea mare, dacă brațele sunt pline, dacă picioarele au niște celulită în plus, de fapt caracteristici pe deplin de înțeles și acceptabile în acest stadiu al femeii.

Primul lucru care trebuie luat în considerare atunci când alegeți o rochie este că nu poate fi prea lată sau prea lipită, deoarece ambele pot crește silueta sau pot marca grăsimea nedorită, rochia trebuie să urmeze conturul corpului fără a marca.


Un alt punct important este alegerea țesăturii. Alegeți țesături confortabile, cum ar fi tricou, șifon, mătase, midii și altele care se potrivesc bine.Tird: alegeți un model care marchează sub bust (stil imperiu) și coborâți ușor, fără ca mulți să nu mai pară care sunt dolofan. Și da, însărcinată.


Un alt model care favorizează femeia însărcinată este rochia de bluză, care marchează la șold, unde burtica ocupă spațiul bluzei, încruntarea.

Al patrulea factor important: valorificați sânii și sânii care arată frumos în acest stadiu al femeii, abuzând de gâturile V și de decolteul canoe.

Încă un punct foarte important: obțineți un sutien puternic, de susținere și o formă frumoasă, cu un sân și, de asemenea, un pantaloni scurți de elastan, tăiat cu laser, pentru a pune sub rochie, de preferință fără chiloți, pentru a trimite departe orice nuanță de celulită, foarte frecventă în sarcină.

Al șaselea sfat: rochia lungă cu un toc confortabil, va prelungi silueta femeii însărcinate.

Al șaptelea factor este de asemenea important: dacă ați găsit pe piață acea rochie care arăta minunat, dar nu are mâneci și brațele sunt puțin dolofane, aruncați o mână pashimina peste umeri și problema este rezolvată.

Și ultimul punct: Dacă vă simțiți ca o femeie gravidă puternică, adoptați o rochie cu decolteu sau o fanta laterală bună.

Pe scurt, important este să favorizezi ceea ce este bine și să ascunzi defectele normale, temporare comune oricărei femei în această fază minunată a vieții.

Martha Duke
Marta, 46 de ani, căsătorită și mamă a lui Thales, în vârstă de 9 ani.

Producător de modă și stilist personal.

Licențiat în arhitectură și urbanism, post-licențiat în revitalizare urbană și arhitecturală, dar s-a regăsit profesional la modă acum 7 ani.

A locuit la Paris, Franța între 2011 și 2012, unde a participat la:

„METRI, MARCHI ȘI MARȚI DE LA MODE ET DU LUXE” și „PRODUITS MODE ET COMUNICARE la IFM, Paris Franța.

Dezvoltă o lucrare de producție de modă pentru eseuri pentru femei însărcinate, cărți de 15 ani, cărți de familie, publicitate, cataloage de modă, etc, în orașul Belo Horizonte, MG.
În paralel cu activitatea de producător de modă, dezvoltă munca ca stilist personal și cumparator personal.
Dar cele mai puternice sunt femeile însărcinate, unde încearcă mereu să alerge după vești și confort pentru ele, desigur, fără să uite frumusețea!

Contactele lui Marta:

  • Facebook
  • Email:
  • Instagram: @martacduque