De ce copilul tău iubește să joace totul și cum să-l oprești!

Copilul tău adoră să arunce totul pe podea? Dar de ce se întâmplă asta? De ce găsesc acest lucru atât de interesant? Vedeți aici și înțelegeți cum să vă învățați cum să jucați lucrurile potrivite în locurile potrivite.

Copilul tău adoră să arunce totul pe podea? Nu este singurul și nu mai are nimic care o înnebunește pe o mamă decât să fie nevoită să ia suzeta de pe podea pentru a mia oară! De ce naiba este fiul meu atât de îndrăgostit să arunce lucrurile pe podea? Este minge, suzeta, stilou, farfurie, ceașcă și etc ... este practic o clasă ghemuită, fără timp să termine ... Phew

Dar da, există câteva motive pentru care această pasiune durează de la 18 luni la 3 ani sau cam așa ceva. motive:

Descoperirea gravitației

Oricât de mult nu pot vorbi sau înțelege conceptul, faptul că tot ceea ce aruncă sau aruncă doar scade și nu se ridică niciodată este uimitor. Adăugând la faptul că fiecare obiect face un zgomot diferit, nu este nimic mai distractiv pentru ei decât atât.

[Related]

Relația cauză și terminată

Un alt motiv puternic pentru care nu încetează să joace totul este relația cauză-efect. De exemplu, „Ce se va întâmpla dacă arunc această farfurie cu tăiței pe podea? Uau că a zburat peste tot! E mișto! Ce se întâmplă cu paharul cu apă dacă ... " Adică, fiecare „mișcare” a unui lucru este un experiment diferit de micul său om de știință.

Abilitatea de a juca

Aruncarea lucrurilor nu este atât de ușoară pe cât pare. Jocul necesită acțiuni motorii fine pentru a deschide degetele și a lăsa ceva să cadă. În plus, necesită o coordonare motorie și vizuală dificilă. Sunt fascinați de capacitatea lor de a juca. Ceea ce îi motivează, de asemenea, să o facă din nou și din când în când ...

protest

Un alt „motiv bun” pentru a arunca lucrurile este în semn de protest. De exemplu: „Nu vreau să părăsesc locul de joacă! O să arunc această găleată mică, pentru a putea vedea cât de furios sunt! ”

Ei bine, acestea sunt motivele. Acum pentru soluții :

Nu folosiți interzicerea completă

Nu-l vei putea interzice să joace nimic, cu atât mai mult îi interzici, cu atât mai tentant va fi și cu atât mai mare va fi protestul său. De asemenea, interzicerea acestui experiment nu ajută la dezvoltarea lui. Stai calm. Până la urmă, acest lucru se va încheia ... Știrea nu va mai exista și actul își va pierde distracția.

Arată-mi ce poate juca

Mâncarea nu este! Mingea din parc da. Deoarece nu are rost să interzicem, cea mai bună soluție este să explici ce poți și nu poți juca. Lasă-l să joace mult jucăriile (avion, minge și așa mai departe) departe de casă, astfel încât să-l scoată din sistemul său și să aibă mai puțin dorința de a juca lucrurile în interior. În afară de faptul că știe că există un loc potrivit și un moment potrivit când poate face tot ce vrea fără ca tu să lupți, el are tendința de a o lua cu ușurință, că acasă nu poate arunca lucruri.

Încurajează-l să arate furie sau frustrare în alte moduri.

Când este nervos și vrea să arunce ceva din furie sau frustrare, scoate-i obiectul înainte să joace și spune ceva de genul: „Ceea ce simțiți este furie, pentru că mama nu te-a lăsat să faci X, dar nu trebuie să joci obiect X din cauza asta. Explicați-i mamei ce simți și de ce vrei să faci atât de mult X. Folosește-ți cuvintele. ”

Explicați de ce

Nu trebuie să vorbești de o mie de ori, dar dacă explici de ce nu poate juca într-un mod înțeles, îl va face să se oprească mai ușor. Nu are niciun rost să spuneți că nu puteți arunca mâncare, deoarece există atât de mulți oameni flămânzi în lume. Încă nu poate „vedea atât de departe”, dar poți să explici că dacă joacă va fi fără el, că dacă își aruncă mâncarea se strica și că dacă aruncă jucăria, se rupe. Și așa mai departe ...

Buni mami, sper ca această postare să vă dezvăluie „misterul” jocului! Când înțelegem cauza este mai ușor să o rezolvăm.

Bună marți pentru tine!