Cele mai bune 10 produse alimentare pentru femeile gravide

Acum că sunteți gravidă ar trebui să știți ce alimente nu puteți mânca. Alimentele care pot aduce un anumit risc pentru copilul tău.

Faceți clic și vedeți lista completă a alimentelor interzise pentru gravide !

Acum știi care sunt cele mai bune alimente pe care ar trebui să le consumi? Dacă nu vedeți mai jos!

1. Lentilă

Acidul folic este cheia unei sarcini sănătoase. Acest nutrient este folosit de organism în diferite funcții care apar în acest stadiu. Deci, în acest moment al vieții tale, lintea te poate ajuta, deoarece au mult acid folic. De fapt, o cană reprezintă jumătate din cantitatea necesară pe zi.

2. spanac

Spanacul este, de asemenea, o bună sursă de acid folic. De asemenea, conține aproximativ 50% din doza zilnică într-o cană. Alte vitamine prezente sunt: ​​fier, potasiu, vitamina A, fosfor și magneziu.

3. Cartof dulce

Cartoful dulce este un nutrient esențial pentru sarcină, deoarece este plin de carbohidrați și vitamine precum A, C și K, potasiu, magneziu, fosfor și fier. Chiar și pentru femeile însărcinate care suferă de boli de mișcare și vărsături, cartofii dulci ajută foarte mult din cauza vitaminei B6 și a nivelului ridicat de carbohidrați.

4. Nuci

În acest caz, vitaminele din acest aliment ajută la dezvoltarea creierului copilului tău. Deoarece în jur de 14 unități pe zi are mai mult decât doza zilnică necesară de omega 3. Fii atent, deoarece nucile au și un nivel ridicat de calorii.

5. Zmeura

Aceste fructe de padure contin fibre care ajuta la constipatie si datorita vitaminelor C ajuta si la elasticitatea pielii tale. Pe lângă ce sunt grozave cu iaurtul dimineața!

6. Ciocolata

Da, ciocolată! Ciocolată neagră cu aproximativ 70% până la 85% cacao. Cercetările au arătat că ciocolata (cu niveluri ridicate de cacao) atunci când este ingerată cu moderație ajută la tensiunea arterială ridicată și sensibilitatea la insulină în timpul sarcinii. Atenție însă, ciocolata are cofeină și o mulțime de calorii, așa că consumă nu mai mult de 30g pe zi.

7. Somon sălbatic

Somonul sălbatic este o sursă excelentă de omega 3, proteine, potasiu, zinc și niacină. Acești nutrienți sunt esențiali pentru creșterea și dezvoltarea creierului copilului tău. Somonul captiv are și Omega 3, dar în cantități mai mici și cu niveluri mai mari de grăsimi și sodiu.

8. Varză

Varza este încărcată cu nutrienți. Chiar și în cantități mici, beneficiile înghițirii acestuia sunt nesfârșite. A numi unele dintre substanțele nutritive aici merge: fier, calciu, fibre, zinc, acid folic, vitamina C, A, K, E și B6, zinc, fosfor și magneziu.

9. Pui

Este o sursă excelentă de proteine, fier și vitamina B. Cu toate acestea, asigurați-vă că vă îndepărtați pielea, deoarece conține multă grăsime. De asemenea, căutați broilere crescute fără antibiotice sau aditivi.

10. Avocado

Foarte versatil și bogat în grăsimi sănătoase. Avocado (un tip de avocado) este plin de vitamine și minerale. De exemplu: vitaminele A, C, E, K și acid folic. Pe lângă faptul că sunt la modă!

Asta e, fetelor, prânz bun pentru viitoarele mămici și săptămână bună!

Sursa: Mind Body Green