Beneficiul ierburilor la copii și bebeluși - mușețel

Musetelul este o planta cunoscuta in intreaga lume pentru efectele sale calmante. Fără efecte secundare, mușețelul aduce multe beneficii, inclusiv pentru copii.

Musetelul este o planta cunoscuta in intreaga lume pentru efectele sale calmante. Fără efecte secundare, mușețelul aduce multe beneficii, inclusiv pentru copii. Urmărește lista relelor care pot fi combătute cu această plantă și sfaturi de rețete de casă, astfel încât să poți profita de toate proprietățile sale:

Nașterea dinților

Mușețelul are efecte sedative, care ajută la îmbunătățirea disconfortului copiilor tăi în momentul în care acești dinți. Vezi mai jos rețetele de casă:

Rețetă: Sucul batistei

  1. Faceți ceaiul.
  2. Înmuiați o cârpă curată în ceai.
  3. Îngheață.
  4. Dă-i copilului tău. Atenție: se va uda.

Reteta 2: Inghetata cu musetel

  1. Faceți un ceai de mușețel.
  2. Puneți căni de înghețată.
  3. Dă-i înghețată copilului tău. Atenție: se va uda.

Dificultate de a dormi sau de a avea o noapte continuă

Mușețelul este sedativ, de aceea este adesea folosit pentru a calma copiii și adulții. Relaxează și ajută copiii să adoarmă sau să aibă o noapte mai liniștită. Pe lângă faptul că le oferă copiilor ceai de culcare (care poate fi administrat până la 100 de masă), consultați sfatul de aromaterapie de mai jos:

Reteta: Umidificator de musetel

  1. Faceți un ceai concentrat.
  2. Puneți umidificatorul copilului dvs.
  3. Porniți umidificatorul pentru câteva minute înainte de a dormi și lăsați aroma să vă relaxați.

Vezi și: Gripa H1N1 ajunge mai devreme, provoacă focare în Sao Paulo

Colică la bebeluși

Mușețelul este minunat pentru reducerea durerii la copiii care suferă de colici, reflux sau probleme digestive. A servi 30 - 60 ml de ceai îmbunătățește durerea și face copilul tău calm și să doarmă mai bine.

Atenție: consultați medicul înainte de a-i da orice medicament copilului dumneavoastră.

Atenție 2: Foarte rar bebelușii de 6 luni sau mai mari pot avea o sensibilitate la o plantă numită Tasneira (foarte asemănătoare cu mușețelul). Alergia se manifestă sub forma unei iritații a pielii. Așadar, dacă observați că această alergie încetează să mai utilizați planta imediat (în orice format) și consultați-vă din nou medicul.

[YouTube]

Sursa: Livestrong.com; Parents.com; Natural Family Online