Gripa H1N1 ajunge mai devreme, cauzează focar în Sao Paulo

Anul acesta epidemia de gripă H1N1 a venit devreme și a îngrijorat medicii.
Apar de obicei în perioadele cele mai reci ale anului, toamna și iarna, anul acesta în statul Sao Paulo, au fost înregistrate aproape 200 de cazuri și, din această cauză, guvernul SP anticipează vaccinarea în 67 de orașe din regiune.
Publicul țintă este același: vârstnici, femei însărcinate, cadre medicale, femei puerperale, copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani și persoane cu boli cronice.
Important: Cei care primesc acum vaccinul nu vor fi ușurați să-l ia și în timpul campaniei naționale, care va începe pe 30 aprilie, deoarece acestea sunt diferite vaccinuri!

Numai în regiunea São José do Rio Preto, au fost raportate 82 de cazuri de H1N1, care constituie focarul de epidemie.


Motivul nu este încă cunoscut, dar mai multe spitale primesc deja îngrijiri speciale din cauza numărului mare de cazuri de gripă.


DESPRE H1N1

H1N1 este o variație a gripei comune. Virusul gripal se schimbă, iar de-a lungul anilor, ființa umană a dobândit aceste „variații” ale gripei. Se estimează că a provenit din 2009, fiind transmis prima dată la suine, de unde și denumirea de "gripă porcină".


TRANSMISIE

Pe cale orală, prin tuse sau strănut. Infecția poate apărea și prin obiecte contaminate.


SIMPTOME

Simptomele sunt identice cu gripa comună: febră mare și tuse și pot avea dureri de cap și corp, dureri în gât, oboseală, diaree și vărsături. Sunt foarte asemănătoare cu cele ale dengue, diferența este durerea intensă a corpului, capului și gâtului și a nasului curgător.


DIAGNOSTIC

Diagnosticul precis se face prin testarea sângelui sau prin analiza secrețiilor. Experții subliniază importanța diagnosticului și tratamentului adecvat, deoarece există riscul de a dezvolta pneumonie.


PREVENIREA

Adoptați obiceiul igienei mâinilor. Pentru persoanele cu simptome, este recomandat să adopte „eticheta de tuse”: nu tuse pe mâini și nu folosiți antebrațul, țesutul sau hârtia atunci când apare tusea sau strănutul, evitând astfel contaminarea altor persoane. De asemenea, încearcă să rămâi sănătos făcând exerciții fizice, mâncând bine și consumând multe lichide.

Paty Cayres

Paty are 29 de ani și este mama lui João Victor, 1 an. Mama singură, bine rezolvată, de personalitate, are o relație bună cu tatăl și face totul pentru a vedea copilul fericit!

Este publicistă, a lucrat în agenții, dar experiența sa extinsă este în marketing inovare, gestionarea proiectelor și crearea de noi produse. A lucrat în mari companii multinaționale în diverse industrii, cum ar fi Food and Appliances. Încă de la începutul carierei sale, se remarcă pentru creativitatea și talentul său în traducerea nevoilor consumatorilor, creând produse iconice de mare importanță pentru companiile pentru care a lucrat.

Este îndrăgostită de oameni, arte în general, călătorii, modă, gastronomie, vorbește de coate și niciodată, niciodată, nu lipsește o glumă bună!