Febra copilului: aflați totul despre asta!

Nu există nimic care să sperie o mamă sau să o facă să sufere mai mult decât să-și vadă copilul bolnav. Febra la copii se sperie și este un testament al luptei Corpul copilului tău cumpără boala. Dar ce să faci în acest moment? Uite aici!

Febra la copii sau bebeluși este un fapt terifiant pentru o nouă mamă. Îmi amintesc bine prima dată când fiul meu a primit un virus. A fost prima dată când am simțit cu adevărat ce înseamnă cuvântul neputință .

Atât timp cât l-am dus pe Thomas la doctor și am urmat indicațiile prescrise, am putut doar aștepta ... Nu voi minti ... Au fost nopți dificile, când am plâns și m-am pregătit lângă patul lui, simțind neputința profundă a acelui moment.

Desigur pentru oricine nu este o mamă pentru prima dată și este obișnuit deja cu asta, toate acestea sună ca o dramă. Și azi cred că a fost. Dar prima dată am disperat că da.

[Related]

Oricum, din acea zi, de câte ori Thomas se strecoară, mă sperie și mă gândesc la mamele cu copiii lor cu adevărat bolnavi în spitale. Nu știu cum o fac ... Încerc întotdeauna să le trimit energii pozitive și puțină forță. Nu-mi imaginez prin ce ar putea trece.

De asemenea, mă gândesc la unele mămici care nu pot primi sprijinul corespunzător și așa am decis să scriu această postare. Întrucât nu sunt pediatru, am solicitat ajutorul Dr. Gabriel Striker, pediatrul fiului meu, pentru a răspunde la câteva întrebări generale cu privire la febră.

Ce este febra?

Dr. Gabriel Striker: Febra este creșterea temperaturii corpului datorită eliberării substanțelor din celulele de apărare ale corpului nostru.

Când este febră "> Dr. Gabriel Striker: Considerăm febra mică de la 37.2C la 38.5C febră moderată de la 38.5C la 39.5C și febră mare de peste 39.5C, luând în considerare măsurarea axilară (măsurată cu termometru axila) care este cel mai des utilizat de noi.

De ce este recomandat să medicăm febra la copii după 38C?

Dr. Gabriel Striker: Cel mai bine este să medicăm febra chiar peste 38 ° C pentru a oferi organismului nostru posibilitatea de a reacționa la infecție, în mod logic la copilul care a avut un episod de sechestru febril pe care l-am medicat înainte.

NOTĂ: Acest post nu înlocuiește o vizită la medicul pediatru. Consultați întotdeauna medicul pediatru înainte de a da orice medicament sau când aveți îndoieli.

Când este considerat febră și copii mari?

Dr. Gabriel Striker: Febra ridicată peste 39, 5 C merită o atenție specială, deoarece poate fi legată de boli mai grave.

De ce este important să duci întotdeauna copilul la un pediatru atunci când are febră?

Dr. Gabriel Striker: Ar trebui să ne uităm întotdeauna la febră împreună cu alte simptome pe care le întâmpină copilul și este foarte important să monitorizăm starea generală. Numim starea generală impresia generală asupra copilului, foarte apatică, somnolentă, palidă, care nu răspunde la stimuli etc ...

Este scăldatul indicat când copilul are febră mare?

Dr. Gabriel Striker: Putem să-i oferim copilului o baie caldă atunci când are febră, dar dacă peste 38 ° C ar trebui să o tratăm și cu antipiretice. Nu este necesar să adăugați alcool în baie, deoarece poate usca foarte mult pielea.

De ce febra copilului apare mai frecvent >> Dr. Gabriel Striker: Copiii au deseori febră în primii trei ani de viață, au febră mai frecvent decât adulții, deoarece sistemul lor imunitar este încă imatur.

Febra este întotdeauna un semn de infecție?

Dr. Gabriel Striker: Febra se poate întâmpla prin procese infecțioase și neinfecțioase. Febra la copii este mult mai frecvent datorată proceselor infecțioase.

Când riscă febra la copii?

Dr. Gabriel Striker: Febra în sine nu este problema, problema este ceea ce provoacă febra, așa că medicul încearcă întotdeauna să investigheze ce se află în spatele febrei sau cauzele febrei.

Pe scurt, este important să aveți întotdeauna o monitorizare pediatrică a copilului dumneavoastră. Chiar și când este sănătos. Consultați întotdeauna un medic pediatru de care aveți încredere când aveți îndoieli și niciodată nu vă medicati copiii singuri sau fără îndrumări de specialitate. Sănătatea și febra copiilor preiau și sunt probleme grave care nu ar trebui niciodată ignorate sau ignorate.

Sper că am ajutat toate mamele de acolo, cel puțin puțin. Nu uitați să comentați mai jos cu sugestii, întrebări sau opinii.

Saruturi si pana data viitoare.