Stimulează curiozitatea copilului tău

Cu toții suntem născuți curioși. Această curiozitate a bebelușului tău îl face să învețe, să descopere ce îi place sau nu îi place și astfel să evolueze.

Cu cât încurajezi mai mult curiozitatea copilului tău, cu atât ei învață mai mult. Copiii noștri învață toată ziua: când sunt nou-născuți și urmăresc totul și toată lumea înfășurați; când au 1 an și urcă pe bancă pentru a ajunge la telefonul casei; când un tânăr de 2 ani se preface că este Hulk.

Acesta este motivul pentru care este foarte important să stimulăm curiozitatea copilului și să învățăm din ce în ce mai mult. Iată câteva sfaturi despre cum să faceți acest lucru:

Arată interes pentru lume

Daydream cu voce tare! Vorbeste despre cer, luna naturii etc. Când manifestați interes pentru ceva, copilul dvs. va fi, de asemenea, interesat.

Urmează-l pe Fiul tău

Încurajează lucrurile pe care le place copilului tău în mod natural. Dacă este muzică, cântă mult și dansează cu ea; Dacă este vorba despre insecte, cumpărați o lopată și o plasă; dacă este joc de fotbal cu el și urmăriți jocuri.

Răspundeți clar fiului tău

Respectând în mod evident vârsta și dezvoltarea copilului dvs., dar răspundeți. Nu-l lăsa să știe sau să înțeleagă ceva, chiar dacă nu este răspunsul perfect. Un alt sfat grozav este să-l întrebi ce părere are despre subiect înainte de a răspunde.

Folosiți biblioteca

Lectura stimulează imaginația, învață concentrarea, stimulează mintea și multe altele. Nu este nimic mai bun decât cititul pentru învățare. Și pentru ca copilul tău să crească bucurându-se de lectură și având mereu beneficiile lecturii, citește-l mereu sau lui!

Încurajează-ți copilul cu întrebări

Întrebări de genul „Ce simți când mergi la maton”> Faceți ca mediul să fie interesant

Viața acasă este deja uimitoare pentru un copil. Cu toate acestea, cu cât sunt mai mulți stimuli cu atât mai bine, și un alt sfat aici este de a varia lucrurile pentru a menține ideea că totul este întotdeauna nou.

Nu interzice, redirecționați

Aflați ce este interesat de copilul dvs. și creați-i un mediu sigur pentru a le explora. Fiul meu, le place să se joace cu telecomanda și telefonul său mobil, așa că am separat niște comenzi vechi și i-am dat pe ale lui.

Faceți obiecte să transforme jucării

Cutiile, apa, vasele și tigăile nu sunt lucruri care nu au un mod de joc predefinit. Așa că lăsați-vă copilul să descopere calea lui specială.

Nu este nimic mai delicios în viață decât să vezi lumina în ochii copiilor noștri când învață ceva. La fel ca ei, această lumină este aproape constantă, deoarece puritatea lor este frumoasă și totul pentru ei este nou. Cu cât creștem mai mult, cu atât apare mai puțin această lumină. La urma urmei, ca adulți, acest lucru se întâmplă doar atunci când avem o pasiune pentru ceva.

Așa că hai să îi facem să profite la maxim de această fază fierbinte de a fi copil.