Greșeli în rutina de noapte a copiilor

Care este rutina de noapte? De ce poate face diferența în a dormi o noapte bună pentru tine și copilul tău? Citiți mai departe și aflați.

Rutina de noapte definește foarte mult cum va fi noaptea copilului dvs. și, prin urmare, a voastră. Fiecare casă are propria sa rutină de noapte. Niciuna nu este interzisă, dar unele acțiuni pot ajuta somnul copilului dvs., iar altele pot îngreuna.

Așadar, să trecem în revistă care sunt cele mai frecvente erori. Cea pe care trebuie să o evitați pentru a-l determina pe copilul dvs. să doarmă mai repede, mai ușor și toată noaptea.

Nu prelungiți rutina somnului

Rutina de noapte este tot ceea ce faci cu copilul sau copilul înainte să-l pui la culcare. Această rutină nocturnă nu trebuie să fie ceva lung. Poate dura aproximativ 30 până la 60 de minute. Câteva exemple de activități obișnuite de rutină pe timp de noapte sunt: ​​scăldatul, spălarea dinților, pipi înainte de culcare și citirea unei povești împreună culcate pentru a vă calma.

Așadar, prima greșeală din rutina de noapte este să o lași să se întindă. Adică, lăsați-vă copilul să se curbească spunând că îi este foame, însetat sau vrea să facă pipi. Așadar, înainte de a-l pune să doarmă, sfatul meu este să urmez strict rutina și să nu cad în conversația lui.

Dacă vă simțiți nesiguri și vă este frică să nu vă lăsați copilul să doarmă însetat pentru că este prea dur. Includeți tot ce poate cere în rutina de seară. Cum să întrebați dacă îi este sete, întrebați dacă a făcut deja numărul doi și vedeți dacă îi este foame.

Așadar, când îl pui să doarmă și el începe să ceară apă, știi deja că se termină.

Tăiați stimulii înainte de culcare

Prin stimuli mă refer fizic și mental. Fizicieni precum alergarea, ascunderea sau căutarea sau orice joacă care zguduie copilul tău. Mentale precum jocuri, televizor și iPad. Lumina albastră a acestor dispozitive tulbură somnul și somnul copiilor.

În mod ideal, tăiați acești stimuli cu o oră înainte de culcare. Cu alte cuvinte, citește o carte, fă-i copilului tău să picteze, să călărească lego sau orice îi place, care nu este electronic sau prea anime. Cum se joacă prinde.

Evitați crearea de asociații negative ale somnului

De parcă l-ai lăsa pe copilul tău să doarmă cu zgomotul televizorului sau cu tine cu spatele la el. Nimic din ce ai nevoie pentru a reproduce toată noaptea. Cert este că, dacă copilul tău se trezește în miez de noapte, va avea nevoie să faci din nou toate acestea pentru a putea dormi. Lăsarea televizorului toată noaptea nu funcționează, ceea ce vă va lăsa copilul fără odihna necesară.

O poveste sau un pic de muzică liniștită și liniștită, în opinia mea, sunt asociații grozave și pozitive.

Obiceiurile rele de somn nu sunt o fază

A crede că copilul tău trece printr-un somn rău și că peste șase luni va trece cel mult este o iluzie pură. Dacă nu îți corectezi obiceiurile copilului și creezi o rutină nocturnă acasă, copilul tău va dormi prost până la primii ani de școală ...

Așa că amintiți-vă dacă copilul dvs. nu doarme, nici nu dormiți. A face lucrurile corecte este o muncă grea. Dar un pic de muncă pentru 5 sau 10 nopți este mai bine decât să fii nedormit de ani de zile și nopți nesfârșite ...

Saruturi si pana data viitoare.