Înțelegeți Gluten și Boala Celiacă


Se spune mult despre gluten, iar în ultimii ani a devenit un „ticălos” în dietele multor persoane care doresc să slăbească sau să îmbunătățească funcția intestinală. Dar adevărații suferinzi sunt celiacii, oameni intoleranți la gluten.

Cele mai frecvente simptome sunt diareea cronică, constipația, vărsăturile, scăderea în greutate, anemia, retardul de creștere, modificările de dispoziție sau descurajarea, dureri abdominale, tuse, modificări ale pielii, căderea părului, unghiile slabe, umflarea, scăderea fertilitate și osteoporoză. Deși mai rare, există cazuri care nu prezintă simptome. Glutenul este o proteină prezentă în făină, secară, ovăz, malț și orz. Acesta este motivul pentru care restricția alimentelor precum paste, pizza, prăjituri, pâine, biscuiți, bere, whisky, dulciuri, printre altele. Provoacă deteriorarea progresivă a intestinelor, afectând absorbția nutrienților din alimente. Din această cauză, celiacul poate suferi de o alimentație slabă. Diagnosticul poate fi făcut prin test de sânge sau endoscopie.

Boala poate apărea în orice stadiu al vieții, inclusiv la copii. Este mai frecvent la femei și este ereditar. Caută sfaturi medicale dacă tu sau copilul tău prezintă vreun simptom.

Pupici!

Paty

Paty Cayres

Paty are 29 de ani și este mama lui João Victor, 1 an. Mama singură, bine rezolvată, de personalitate, are o relație bună cu tatăl și face totul pentru a vedea copilul fericit!

Este publicistă, a lucrat în agenții, dar experiența sa extinsă este în marketing inovare, gestionarea proiectelor și crearea de noi produse. A lucrat în mari companii multinaționale în diverse industrii, cum ar fi Food and Appliances. Încă de la începutul carierei sale, se remarcă pentru creativitatea și talentul său în traducerea nevoilor consumatorilor, creând produse iconice de mare importanță pentru companiile pentru care a lucrat.

Este îndrăgostită de oameni, arte în general, călătorii, modă, gastronomie, vorbește de coate și niciodată, niciodată, nu lipsește o glumă bună!