Sfaturi pentru a vă proteja copilul pe internet

Tehnologia este inevitabilă, iar internetul este ceva care ne mișcă din ce în ce mai mult și ne conectează la lume. Este prezentă în camera TV, în școli și în birouri. Iată câteva sfaturi despre cum să vă protejați copilul pe internet.

Protejarea copilului dvs. pe internet este una dintre cele mai mari preocupări ale mamelor din ziua de azi. Cu rațiune. Până la urmă, amenințările sunt interminabile: droguri, pedofilie, influențe proaste, hărțuire, intimidare ...

Amenințări care existau deja în viața reală doar la o scară mult mai mică, deoarece copiii noștri nu au avut acces la lume într-un „deget”. Acum, cu internetul au acest acces, iar pericolul poate sta în ceva la fel de inofensiv și util ca telefonul mobil al copilului tău. Ce se întâmplă? Cu această gamă de amenințări atât de apropiate și la îndemână, cum să le protejezi? Iată care sunt cele mai bune sfaturi pe care le-am găsit în căutarea mea:

Vezi și: Tehnologia pentru copii: Noua viziune

Știți cât de mult să expuneți și să vă expuneți familia

Primul pas către tot ceea ce consideră este să dau un exemplu. Deci, aveți grijă și evitați să vă expuneți familia periculos online. Dacă doriți ca copilul dvs. să știe că există amenințări în realitatea virtuală, nu uitați și dumneavoastră. Nici tu, nici el, nu putem crea oportunități pentru oameni cu caracter rău (fie că este vorba despre bullying sau alte amenințări) să vă utilizeze postările sau utilizarea dvs. de internet pentru a le face victime. Iată 8 situații în care nu ar trebui să postezi fotografii cu copiii tăi.

Fii prezent

Cu cât este mai singur un copil sau un adult, dar dorința de a interacționa cu ceilalți pe internet va avea. La urma urmei, este ceva care oferă companiei și atenție 100% din timp, zi sau noapte. Asa ca fii prezent in viata copilului tau. Ceva care îl va împiedica să caute atenția oamenilor cu caracter rău în realitatea virtuală sau reală.

Învață să folosești pentru a învăța

Internetul oferă acces la orice, este adevărat. Dar, în același timp, rețelele sociale, motoarele de căutare și aplicațiile oferă modalități de a vă păstra confidențialitatea privată și de a vă restricționa accesul la conținut inadecvat. Tu, ca mamă, ar trebui să folosești aceste instrumente și să-ți înveți copilul cum să le folosească pentru a se proteja, pentru a evita conținutul inadecvat sau nedorit. Pur și simplu nu treceți parola filtrului, ok "> Tot ceea ce postați pe Internet NU poate fi șters

Acesta este regula de aur și cel mai mare adevăr. NIMIC NU PUBLICAȚI NICIODATĂ NU ÎNCEPEȚI. Copiii tăi și toți cei din familia ta trebuie să înțeleagă acest lucru. Așadar, dacă postați o poză drăguță cu copilul tău gol sau într-o situație rușinoasă, o intimidare de la școala lui ar putea folosi aceeași imagine pentru a face copilul tău în iad la zece ani. Deci, atunci când aveți îndoieli: nu postați!

Dacă este greșit în direct este greșit online

Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai bune reguli pe care le-am citit vreodată pe această temă. Nu faceți niciodată nimic online pe care nu l-ați face în direct și în fața tuturor. Ai înjura un mic prieten în fața lui>> Pune-te în pantofii celuilalt

În viața reală sau în realitatea virtuală această regulă este valabilă. Dacă nu ai dori să le facă asta, nu o faci altora. Simplu și adevărat.

Dacă este ascuns, nu

Acest lucru este valabil și pentru orice. Acesta este de fapt sfaturi pe care mi le-au dat când eram mică și nu am uitat niciodată. De fiecare dată când mă întrebam ce este corect sau greșit (la urma urmei, există multe nuanțe de gri, mai ales când ești adolescent sau copil) m-am întrebat dacă voi spune ce fac mama. Dacă răspunsul ar fi nu, m-aș opri imediat.

Privește cu el

Luați conținutul pe care îl vede copilul dvs. împreună cu acesta: filme, serii, căutări, YouTube sau orice altceva de genul acesta. Important este că ești conștient de ceea ce învață, urmărește și care sunt interesele sale. Cu cât știi mai mult, cu atât îl poți înțelege mai ușor și cu atât mai ușor îl poți ghida.

Explicați consecințele expunerii

Nici Isus nu a plăcut tuturor. Apoi, copilul tău trebuie să înțeleagă că nici el nu va fi pe plac. Fie că este un videoclip, o postare, o fotografie sau orice altceva care te expune lumii de care trebuie să fie conștient și gata să primească criticile și complimentele pe care le poate primi. Dacă nu vrei, nu postează ...

Spion, da

La fel cum mamele bătrâne le citeau jurnalele fiicelor. Istoricul internetului poate fi un lucru interesant de ținut sub radarul tău. Aplicațiile, calendarul și conversațiile voastre… acest lucru poate fi controversat, însă este în funcție de fiecare dintre noi să vă judecăm cazul și relația dvs. cu fiul sau fiica. Dar că există posibilitatea, există.

Folosiți internetul în favoarea dvs.

Aplicații de localizare care vă permit să aveți mereu ochii pe copilul dvs. Aplicații de acces la distanță pentru a accesa laptopul copilului dvs. de oriunde. Blocarea aplicațiilor dacă copilul dvs. nu răspunde la apeluri etc ... Opțiunile sunt numeroase, vedeți ce vi se potrivește și folosiți-le.

conversa

Cred că majoritatea problemelor din lume ar putea fi evitate cu o conversație sinceră. Adică, cu cât puneți mai multe probleme în casa dvs., cu atât sunt mai clare pericolele, avantajele și cu atât mai probabil copilul dvs. vă va vorbi atunci când va avea îndoieli. Deci, acasă nimic nu este tabu și internetul chiar mai puțin ...

Dați un exemplu

Arătați ce se poate întâmpla cu cazurile care au avut deja loc. Explicați consecințele a tot ceea ce face online. Copiii fac uneori lucruri pentru că nu știu consecințele sau dintr-un motiv prostesc. Așa că dați exemple pentru a clarifica faptul că lucrurile rele se pot întâmpla atunci când internetul este folosit greșit.

Învățați respectul și educația

Internetul face mult mai ușor pentru oameni să nu îi respecte pe ceilalți. Protectorul de ecran fictiv oferă utilizatorului său curaj și îndrăzneală extraordinară. Până la urmă, tot ce faci este într-o altă lume, nu ">

Interzice noaptea

Pentru a asigura un somn liniștit, gadgeturile electronice ar trebui să doarmă în afara camerei. Un sfat bun este să configurați o stație de încărcare în cameră. Așadar, la sfârșitul zilei, fiecare își pune gadgeturile la încărcare și problemele rezolvate. Apropo, ce merge pentru ei merge și pentru tine, ok?

Pune computerul în cameră

O modalitate bună de a urmări ceea ce face copilul dvs. online este să țineți computerul în cameră. În ciuda acestui sfat, pentru mine, nu este cel mai util, deoarece 95% dintre accesările pe site-ul meu sunt realizate în prezent din telefoane mobile, de exemplu. Adică cred că acest sfat era atunci când telefoanele mobile nu erau atât de avansate, fiecare casă avea un singur computer, iar casele LAN nu proliferau încă.

Ei bine, asta e mami, sper că v-a plăcut aceste sfaturi la fel de mult ca mine. Dacă mai aveți, comentați aici, bine?

Saruturi si pana data viitoare