Sfaturi pentru povestirea poveștilor uimitoare la ora de culcare

Mă consider o persoană foarte creativă. De fapt, am lucrat toată viața la creativitatea mea. O altă caracteristică a mea este dragostea de a citi, așa că am crezut întotdeauna că atunci când va fi timpul să-i spun povești fiului meu, voi fi minunat. Deci: „Doar nu”! #sqn

Am frânat, nu mă pot gândi la nimic strălucitor sau la vreo poveste frumoasă care te încântă ... Mai rău, miele de voci, pe care credeam că le pot face, nu sunt atât de ușoare ... Adică frustrare!

„Ascultând povești în care personajele au sentimente și emoții îi ajută pe copii să înțeleagă și să simpatizeze sentimentele celorlalți. În plus, poveștile cresc vocabularul, interpretarea textului, sociabilitatea și chiar abilitatea matematică a copiilor. ”- Blog Mother in Day

După cum am înțeles, niciun copil nu poate fi fără o poveste la culcare. Am adunat câteva sfaturi care să mă ajute și eu și alte mămici cu acest tip de „bloc” .

Fiecare poveste are o formulă de bază, alcătuită din cinci elemente:

  1. Eroul
  2. Locul unde merge - în pădure, la fermă, pe plajă, pe lună, într-o galaxie îndepărtată, pe o fiară veche și etc.
  3. Timpul - odinioară ..., acum o mie de ani, în viitor, când mămica era mică și etc ...
  4. Cârligul narativ - un ticălos, o situație dificilă sau un obstacol
  5. Un final fericit cu moravuri (de preferință ...)

Iată câteva idei care vă pot ajuta să vă inspirați și să începeți cel puțin:

Aliniați povestea cu un interes. Fiecare copil are o jucărie sau subiect preferat care le atrage atenția. Prin urmare, o poveste cu interesul principal al fiului sau fiicei tale este un succes garantat. Și nu vă faceți griji pentru a nu varia subiectul. Chiar dacă este cea de-a miliona poveste de prințesă, fiica ta va iubi în continuare cu siguranță!

Păstrați povestea simplă și scurtă. Povestea pentru copiii mici nu trebuie să fie lungă și complexă „LOST”. Chiar și așa, copiii mici nu pot continua să privească ceva timp îndelungat. Deci, ușurează-te, păstrează structura de bază: Problema, problema se înrăutățește și totul se rezolvă cu un final fericit ...

Numărați clasicii copiilor. Scufița Roșie, Albă ca Zăpada, Frumoasa adormită, Peter și Lupul și etc ... Dacă ți-au plăcut aceste povești, asigură-te și copilului tău. În plus, sunt vechi pentru tine, pentru copilul tău este totul nou!

Dă moralul poveștii. Luați timpul poveștii pentru a trata orice problemă de comportament cu care vă confruntați cu copilul dumneavoastră. De exemplu, dacă nu vrea să împărtășească jucării, spune o poveste în care personajul principal nu dorește să împărtășească nimic, dar în final el împărtășește și toată lumea sfârșește fericită. Desigur, întotdeauna se încheie cu un final fericit și lecția învățată.

Creați poveștile împreună. Nu trebuie să fii cel care să spună povestea. Tu și copilul dvs. puteți împărtăși bine această misiune. Și împreună continuă povestea. Începeți-l și întrebați-l ce se va întâmpla și așa mai departe, până când '' și ei au trăit fericiți până acum. ''

Folosește-ți povestea. Copiilor le place să audă cum erau părinții lor când erau mici. Așadar, luați un eveniment din copilărie și bucurați-vă!

Folosiți mitologia. Copilul tău poate cunoaște „cei 3 porci mici”, dar cu siguranță nu cunoaște povestea lui Narcis: Dumnezeul care a fost atât de zadarnic încât s-a îndrăgostit de propria sa imagine. Doar asigurați-vă că o puteți verifica, deoarece unele povești despre mitologie pot fi puțin grele și sângeroase. Bucurați-vă și de folclorul nostru, care este foarte bogat în legende și fabule.


Folosiți desenele ca inspirație. Privește ce a desenat copilul tău și roagă-l să explice ce se întâmplă în desenul respectiv. Începeți povestea de acolo. Copilul tău va fi încântat să-ți aducă desenele la viață.

Folosiți un truc improvizat. Adresați-vă copilului dvs. trei elemente din povestea voastră. Un nume, un loc și un ticălos, de exemplu, și asamblați povestea dvs. cu ceea ce v-a dat.

Folosește-ți copilul ca erou. Copiii sunt foarte concentrați ... Ei bine, în ei înșiși ... Așadar, folosirea lor ca eroi sau eroine din poveste este un succes sigur! Apoi, ce zici de trimiterea fiului tău pe lună pe o rachetă sau a fiicei tale într-un castel plutitor plin de magie.

La final, dacă toate eșuează, există întotdeauna cărți pentru copii. Încerc mereu să fac câteva voci pentru a face povestea mai amuzantă. Partea grea este întotdeauna să vă amintiți vocea folosită și să puteți face același lucru. Deci mă concentrez pe patru cel mult.

  • O fată ascuțită
  • Un lup gros, un lup sau un răufăcător din carte
  • Unul cu un anumit accent, dacă mai există un personaj, de obicei folosesc acest lucru pentru personaje mai vechi sau o broască cu ochelari, bufniță sau iepure înțelept.
  • A mea, pentru a face narațiunea

Mai mult decât atât, am început deja să curlol lol ...

Ei bine, acum ai întregul meu repertoriu de povești. Mai jos sunt câteva cărți pe care le ador copiilor de 2-4 ani.

Saruturi, poveste buna si un weekend minunat pentru tine ????

Sursa: Real Simple și Parenting.com