Sfaturi pentru a pune capăt fricii de întuneric

Frica de întuneric este foarte frecventă la copii. Deci, dacă copilul dvs. a început să aibă această frică, vedeți cum să faceți față cu acesta și să rezolvați bine problema.

Când avem copii mici, se pare că în fiecare zi apare o nouă provocare, în special la culcare. Când în sfârșit reușim să-i învățăm să doarmă toată noaptea, apare frica de întuneric.

Această frică începe să iasă la suprafață în jur de 2 - 3 ani. Când copiii sunt deja suficient de mari pentru a-și folosi imaginația, ei încă nu pot separa realitatea de fantezie.

Există multe lucruri care pot ajuta la dezvoltarea acestei frici, inclusiv:

 • desen animat
 • televizor
 • Cărți de basm
 • reviste
 • filme

Adică aproape orice poate stimula imaginația copilului tău pentru a crea frică de întuneric. Chiar și o persoană care spune: „Dacă nu te comporte nebunul te va prinde”

Vezi și: Copii și fricile lor după vârstă! Înțeleg cum să le confortăm

Pentru copiii la această vârstă, imaginația nu are limite și o umbră în dormitorul copilului tău se poate transforma cu ușurință într-un bogeyman cu trei capete. - Bianca Arcangeli

De fiecare dată când facem ceva nou sau necunoscut, frica are șansa să apară. Ceea ce este pentru copii, în special copilăria timpurie, este ceva care apare în fiecare zi de mai multe ori.

Din fericire, există câteva atitudini și instrumente pe care le puteți folosi pentru a rezolva această teamă de întuneric. Sunt:

Luați-vă în serios frica fiului vostru

Nu ridiculizați și nu ignorați frica copilului. Pentru el teama este foarte reală și trebuie respectată. Ignorarea fricii tale, precum și rezolvarea nimicului, te vor lăsa să te simți vinovat și rușinat. Deci, dacă copilul dvs. se confruntă cu acest lucru, arătați întotdeauna că vă înțelegeți grija.

[fusion_widget_area name = "avada-custom-sidebar-hometppostslarge" background_color = "" padding = "" hide_on_mobile = "vizibilitate mică, vizibilitate medie, vizibilitate mare" class = "" id = ""] [/ fusion_widget_area]

Treceți Securitate și Asistență

Până când copilul tău se teme de întuneric sau de orice fel de frică. Principalul lucru este să treci de securitate. Îmi place să spun: „Mami este aici, ești în siguranță.” Sprijină-ți copilul mereu arătând că ești mereu de partea ta când are nevoie de el, indiferent de ce.

Luați-l ușor și nu vă lăsați frustrați

Păstrați-vă calmul când vorbiți despre frica de întuneric cu copilul. Ascultați cu atenție, dar încercați să nu exagerați sau să-i exacerbați frica. Pentru a nu fortifica sentimentul.

Nu vă frustrați, deoarece știți că frica lui este nefondată. Monștrii pot fi imaginari, dar frica ta de copilul tău nu este. Apoi, arată-i că teama de întuneric este normală și că îl poate bate.

Află ce te sperie

Poate că ceva în special îți sperie copilul în dormitor. Așadar, încercați să aflați ce este și să eliminați obiectul. Arată-i că nu este nimic înfricoșător în camera lui. Puteți deschide dulapul, porniți lumina și când este mai calm opriți din nou lumina.

Dă-le copilului tău instrumente pentru a te teme

Există câteva lucruri pe care le poți folosi pentru a-ți „înarma” copilul împotriva fricii de întuneric:

 • Pune o lumină de noapte în camera lui. Pentru o schimbare, bucurați-vă de Crăciun și folosiți luminile de Crăciun pentru a schimba puțin.
 • Apără-te de monștri. Puteți dansa sau puteți face o trecere magică care va ține monștrii la distanță. Sună o prostie, dar ajută.
 • Oferiți o protecție. O pătură specială împotriva monștrilor, un ursuleț magic, un fals mic zână puternic sau câinele de familie care îi protejează pe toți noaptea. Acestea sunt toate rezultatele care funcționează.
 • Faceți un spray pentru monștri. Apa, colorant (foarte puțin), puțin sclipici și asta este. Puneți o sticlă cu spray, etichetați-o ca pulverizator MONSTER POWERFUL (vrăjitoare sau etc ...) și ați terminat! Problema rezolvată.
 • Faceți o cutie de monștri. Noaptea iei această cutie (poate fi un pantof) și îi prinzi pe toți monștrii din interior. Deci nu pot ieși toată noaptea.
 • Arătați că întunericul poate fi distractiv. Vizionarea apusului, jocul pisicii Mia și alte jocuri care trebuie să se întâmple în întuneric este un mod de a arăta că întunericul nu trebuie să fie atât de înfricoșător.

Faceți timp să dormiți un moment calm

Fără povești de groază sau multă mișcare la culcare. Ideea este să nu ai nimic care să te poată duce la idei înfricoșătoare. În schimb, favorizează poveștile mamelor și copiilor sau cu o oarecare moralitate până la urmă.

În timp, ajută-l să învingă frica întunecată

Alcătuiți povești despre băieți și monștrii lor. Ceva care îl ajută să-și folosească imaginația pentru a-și învinge frica. Ca băieții care se împrietenesc cu monștrii lor sau care își învață monștrii să fie drăguți și drăguți. Pentru fete, o idee este vrăjitoarele care devin zâne bătrâne.

Folosește-ți experiența

Amintiți-vă cum a fost când erați copil. Ce temeri aveți "> Acesta este unul dintre cele mai bune instrumente pe care le aveți atunci când vine vorba de a fi mamă și de a înțelege copilul.

Nu ignorați rădăcina problemei

În unele cazuri, temerile pot fi manifestări ale altor schimbări majore din viața unui copil. Ceva legat de un divorț, nașterea unui nou copil, moartea unui animal de familie sau orice situație stresantă prin care trece copilul. Acest lucru vă poate crește anxietatea, care se manifestă noaptea, sub forma fricii de întuneric.

Caută ajutor

Cu ajutorul părinților, majoritatea copiilor își pot depăși frica de întuneric. Dacă frica continuă o perioadă lungă de timp și este suficient de intensă pentru a perturba somnul, astfel încât oboseala afectează activitățile copilului în timpul zilei. Este timpul să discutați cu medicul pediatru și să vedeți dacă copilul dvs. are nevoie de urmăriri mai specifice.

Asta-i mamele, nu uitați să spuneți ce credeți despre postarea de aici. O marți grozavă pentru tine plină de pace și lumină.