Dermatita seboreică la bebeluși: înțelegeți și învățați cum să tratați

Copilul tău nou-născut are culoarea pielii sau este galben la nivelul scalpului? Nu vă alarmați!

Crusta de lapte sau dermatita seboreica este formata prin secretia in exces produsa de glandele sebacee, neavand nicio legatura cu igiena. Este foarte comun, este inofensiv și nu este contagios. Se poate întâmpla cu nou-născuții sau cu vârsta de până la 3 ani, dar este mai frecventă până la 1 an, de obicei dispărând de la sine.

Poate apărea și în alte regiuni, cum ar fi urechile, sprâncenele și în jurul nasului. În unele cazuri, poate apărea mâncărime, dar este important să nu lăsați copilul să mâncărime!

A trata este simplu:

- Udați un bumbac moale cu ulei pur de migdale sau ulei de nucă de cocos.

- Cu o oră înainte de baie, ștergeți ușor uleiul cu bumbac pe tot scalpul sau zonele afectate.

- De îndată ce începeți să vă îmbăiați, frecați o perie moale sau o perie pentru a îndepărta pielea desprinsă.

- Spălați-vă normal părul cu șampon, fără a-l freca cu unghiile sau cu forța. Lasă-l să acționeze 2 minute și clătește normal.

Dacă peelingul rămâne mult timp, consultați un medic!

Mult noroc!

BJS

Paty

Paty Cayres

Paty are 29 de ani și este mama lui João Victor, 1 an. Mama singură, bine rezolvată, de personalitate, are o relație bună cu tatăl și face totul pentru a vedea copilul fericit!

Este publicistă, a lucrat în agenții, dar experiența sa extinsă este în marketing inovare, gestionarea proiectelor și crearea de noi produse. A lucrat în mari companii multinaționale în diverse industrii, cum ar fi Food and Appliances. Încă de la începutul carierei sale, se remarcă pentru creativitatea și talentul său în traducerea nevoilor consumatorilor, creând produse iconice de mare importanță pentru companiile pentru care a lucrat.

Este îndrăgostită de oameni, arte în general, călătorii, modă, gastronomie, vorbește de coate și niciodată, niciodată, nu lipsește o glumă bună!