Depresie ascunsă în adolescență - consultați videoclipul

Există câteva semne că copilul dvs. poate avea o depresie ascunsă. Vorbind serios cu copiii și întrebarea ce se întâmplă nu va ajuta.

Depresia ascunsă apare atunci când copilul sau altcineva încearcă să-și ascundă tristețea și suferința de ceilalți. Adesea persoana însăși nu știe că suferă de depresie ascunsă sau nu poate vedea că este tristă. Începe să constate că are dificultăți în legătură cu ceilalți și se închide din ce în ce mai mult. Deci efectele bolii se agravează doar.

În cazul adolescenților, în majoritatea cazurilor de depresie, așa este. Niciun copil nu vrea să vorbească cu o mamă care are probleme, este bulversat sau este trist. Chiar și mai rar, cineva solicită ajutor de la cineva. Mulți copii sau adolescenți consideră că este mai ușor să se izoleze și să nu se ocupe de restul lumii.

Problema este că, în această izolare, tristețea nu se înrădăcinează mai mult, iar copilul se simte singur și fără ieșire. Sentimentul de tristețe și singurătate în timp începe să devină evident. Însă adolescentul continuă să nege sau să nu vadă. Un alt mare simptom este lipsa motivației sau disponibilitatea de a face orice. Vedeți videoclipul de mai jos pe care l-am făcut cu Thais și Roberta Bento de la SOS Educação care arată foarte clar cum funcționează această depresie ascunsă și cum puteți face pentru a vă ajuta copiii.

Ce să faci?

Ați văzut cum să întrebi copilul cum este corect sau „ce are” nu rezolvă? Este foarte important să începi discuții mici și să-ți obișnuiești copilul să te deschidă. El trebuie să-și împărtășească zi de zi, temerile, problemele și dorințele sale. Așa că fiți mereu prezenți și obișnuiți-vă copilul să se deschidă prin deschiderea și cu el. Astfel poți să stai aproape de el și să fii atent la orice schimbări ale stării tale de spirit sau ale problemelor tale. Participă întotdeauna la viața ta, fă activități și programe familiale împreună.

Vezi și: Utilizarea termenilor violenți în copilărie timpurie este normală?

Partajați această postare cu alte mămici acum și comentați aici ce faceți pentru a rămâne aproape de copiii voștri!

Saruturi si pana data viitoare.