Dengue și copilul tău!

Dengue afectează, de asemenea, adulții și copiii, de aceea cu acest focar este important să fii atent. Copiii sunt încă mai susceptibili, deoarece adulții au șanse mai mari de a contacta țânțarul înainte.

Simptomele dengue la copiii mai mici se manifestă în moduri mai subtile. De obicei numai cu febră și disconfort, poate cu puțin diaree și vărsături. O imagine foarte asemănătoare cu orice virus.

Dacă aveți îndoieli sau suspiciuni, luați întotdeauna un examen pentru a fi sigur.

Primul pas în orice tratament ar trebui să fie consultarea unui medic pediatru și urmărirea copilului, care poate necesita o ședere în spital.

Cel mai important este să mențineți copilul hidratat și în repaus.

La copii boala poate fi asimptomatică la început și prezintă o agravare bruscă, spre deosebire de adulții care, de obicei, prezintă o înrăutățire treptată și simptomatică.

Acesta este motivul pentru care este foarte important în situația actuală să fiți atenți la orice febră sau simptom și să susțineți examenul atunci când este suspectat.

Denga este transmisă prin mușcătura țânțarului Aedes Aegypti. Nu poate zbura foarte departe în majoritatea cazurilor (nu mai mult de 100 de metri) și, de obicei, înțepă în timpul zilei. Asta nu înseamnă că nu înțeapă peste noapte. După ce țânțarul a mușcat pe cineva infectat, acesta transportă virusul pe toată viața, care durează de obicei 40 de zile.

Atenție! Chiar dacă copilul dvs. a avut dengue înainte, aceasta nu înseamnă că este imun. El poate contracta boala de mai multe ori, deoarece există 4 tipuri de dengue în prezent. Dacă un copil a avut un tip de boală, nu îi exclude pe alții.

De fapt, febra hemoragică a denguei, cel mai grav tip de boală, prezentă de obicei la persoanele care au mai avut un alt tip de dengue înainte.

Febra hemoragică dengue apare atunci când persoana infectată are o modificare a coagulării sângelui și când nediagnosticată poate duce la moarte.

Pe lângă lupta împotriva țânțarului cu sfârșitul apei stătătoare netratate oriunde în casa ta sau în apropiere, câteva sfaturi despre cum să preveni dengue sunt:

  • Purtați haine ușoare pe copii
  • Păstrați copiii în zone cu aer condiționat sau mai rece, deoarece țânțarul este inhibat la temperaturi scăzute.
  • Folosirea repelenților pentru copii, în ciuda efectului temporar, este mai bună decât nimic cu plase de țânțari și ecrane
  • Lăsați copiii cu mâneci lungi și pantaloni să evite pielea expusă

Pentru mai multe informații despre dengue, faceți clic aici

Saruturi, grija si multa sanatate pentru tine si puii tai!

Sursa: Centrul pentru copii și pediatru digital