Îngrijire specială pentru copii în timpul iernii

În această perioadă a anului, tusea, gripa și pielea uscată sunt simptome comune. Toate consecințele acestui timp uscat și rece. Așa că pentru a-i ajuta pe cei mici să treacă prin acest sezon, am pus la dispoziție câteva sfaturi pentru tine:

Hrănește-l. Iarna, ardem mai multe calorii pentru a menține corpul cald. Prin urmare, micul dejun, care a fost întotdeauna cea mai importantă masă, iarna este chiar mai mult. E timpul să caprici! Fructele, granola, pâinea integrală, iaurtul (pentru cei fără intoleranță la lactoză), clătitele integrale, tapioca și ouul zbuciumat sunt câteva idei sănătoase pe care toți copiii le pot mânca și iubi. Aici, acasă preferința este clătita!

Hidratează-l. Apa formează 70% din corpul nostru și nu din cauza acestei călduri nu trebuie să bem apă. Apropo, în această perioadă a anului, trebuie să fim mai conștienți, deoarece nu este cald și cantitatea de apă pe care o bem scade considerabil. La urma urmei, în frig este mult mai ușor să uiți de hidratare, dar vremea este uscată și trebuie să menținem corpul și pielea hidratate tot timpul.

Iată cum contează apa pentru tine și copilul tău!

Pasul hidratant. Pe lângă apă potabilă, este importantă menținerea hidratată a pielii copilului tău. Odată cu frigul pielea se usucă și poate apărea eczema (iritare). Acesta este motivul pentru care hidratantele sau uleiurile pentru bebelusi sunt esentiale pentru dupa baie. Apropo, puteți face chiar și un masaj dacă mențineți camera caldă. Îmi plac foarte mult cele cu parfum de mușețel sau de gălbenele, care pe lângă hidratare ajută și la calmarea copiilor pentru o noapte liniștită. Oricum, unele rețete de casă funcționează de asemenea foarte bine: uleiul de măsline, doar puțin, ein…. pentru a hidrata pielea și untul pentru a trece în zone mai ales uscate, cum ar fi în jurul gurii.

Îmbracă-ți copilul în straturi. Vremea devine mai nebunească, zorii reci se încălzesc apoi se răcesc din nou. Este foarte dificil să ții pasul și să-i păstrezi pe copii confortabili pe parcursul zilei. Cea mai bună opțiune în aceste momente este să vă îmbrăcați copilul cu straturi subțiri. Cu destule straturi, devine foarte fierbinte, astfel încât să îl poți scoate pe măsură ce ziua se încălzește.

Vezi și: 8 sfaturi pentru un copil sănătos de iarnă

Folosiți umidificator. Cu o vreme atât de uscată și rece, tusea la copii tinde să pară și nasul poate sângera. Pentru a evita acest lucru, lăsați un umidificator pornit timp de 2 până la 3 ore în camera copilului dvs. în fiecare seară. Acest lucru menține mediul umed și evitați problemele cu frigul.

Faceți inhalare. Un alt lucru pe care l-am trezit cu medicul pediatru a fost să inhalăm în fiecare seară cu 5 ml de soluție salină. Aceasta este, de asemenea, o măsură pentru a preveni tuse. Aceasta menține canalul umidificat și ajută la lichefierea eventualelor secreții care se acumulează.

Homeopatie. Chiar cred în homeopatie. Nu a fost întotdeauna cazul. Dar, când Thomas a intrat în școală și a început să se îmbolnăvească non-stop, am decis să testez ca o prevenție și ca ceva care ar putea întări sistemul imunitar al fiului meu. Ei bine, după ce am obținut homeopatia, Thomas nu a avut altceva decât. Mai rar apar tuse și gripă doar o dată pe an, lucru pe care l-a preluat de la mine. Deci, după aceea, cred cu adevărat în homeopatie. Astăzi folosesc două „remedii”: Previgrip de la Weleda și Oscillococcinum de la Boiron. Această a doua, chiar și eu iau și dă cu adevărat un impuls bun în sistemul nostru imunitar. Merită să vă consultați medicul.

Spală-ți mâinile. Este vorba despre atitudini simple ca acestea care pot face toată diferența. Cea mai obișnuită metodă pentru copii de a obține gripa este prin frecarea ochilor și a nasului după ce virusul este în mâinile lor.

„Doar jumătate dintre copii se spală pe mâini după ce merg la baie și doar 33% dintre fete și 8% dintre băieți folosesc săpun. "

Ceea ce trebuie este să speli întreaga mână, inclusiv partea din spate a mâinii și între degete. Un sfat bun este să faceți copilului dvs. să cânte melodia „La mulți ani” și să vă spălați pe mână în timpul cântecului. Asta dă aproximativ douăzeci de secunde.

În mod ideal, copiii ar trebui să se spele pe mâini de mai multe ori pe zi, dar din moment ce nimic nu este perfect, chiar înainte de mese și după ce merg la baie va fi o mare victorie.

Învață-l să tușească. Dacă copilul dvs. știe să-și pună mâna (sau brațul drept) în fața gurii prin strănut, puteți să îl împiedicați să transmită virusul altor copii. Dacă toți facem asta bine, vom avea mai puțină gripă iarna.

Gel de alcool. O modalitate bună de a menține mâinile copiilor curate și protejate sunt gelurile antibacteriene. Copiii trebuie să predea gelul până se usucă, asta înseamnă că își freacă mâinile cel puțin treizeci de secunde. Atenție! Copiii sub 6 ani nu trebuie să utilizeze acest gel fără supraveghere.

Cred că asta este mamele să fie atenți să nu le lăsați să se răcească atunci când merg pe stradă sau când intră și ies din locuri.

O mare secundă tuturor!