Copil agitat, cum să o calmeze!

Calificarea unui copil neliniștit, mai ales în copilărie timpurie, este o sarcină descurajantă. Așa că am căutat modalități de a-i calma chiar și pe cei mai energici copii și de a-i menține centrați.

La urma urmei, concentrarea și concentrarea sunt abilități pe care le dezvoltăm pe măsură ce ne maturăm. Cu cât ne dedicăm mai mult lor, cu atât devenim mai buni și un copil neliniștit trebuie să se concentreze asupra lui și mai mult. Iată sfaturile:

Vezi și: 8 sfaturi pentru predarea comportamentului exemplar

1. Lasă-L să se miște

Când un copil devine nerăbdător, primul lucru pe care îl facem este să încercăm să-i liniștim și să-i liniștim, o atitudine spontană. Dar să lăsați copilul să sară și să se miște puțin poate face centrul înapoi. Este ca o pauză. Cei mici nu pot sta liniștiți mult timp și forțarea acestuia nu va aduce rezultate. După ce se mișcă puțin, copiii tind să se relaxeze mai mult și să înveselească mai ușor.

2. Dă ceva pe care să te concentrezi

Creta și hârtia, o mică carte, o jucărie sau orice activitate la alegere sunt toate necesare pentru a-i calma pe cei mici. Șansele de reușită sunt rare, dacă intenția este să le lase liniștite, fără nicio activitate care să le distreze.

3. Au așteptări realiste

Nu este de folos să așteptați copilul dvs. la masă, de exemplu, și să fiți liniștiți timp de 1 oră la prima încercare. Așa cum am spus, concentrarea și concentrarea sunt ceva ce înveți de-a lungul timpului. Deci, încercați să-l determinați să se concentreze timp de 5 minute pe prima încercare, apoi pe 8, apoi pe 10 și așa mai departe ... Succesul în această misiune este progresiv, nu imediat.

4. Învață-l să facă un lucru simultan.

Un copil agitat, atunci când primește mulți stimuli, devine nefocalizat și, în consecință, mai agitat. Înțelegeți că capul copilului dvs. este plin de imaginație și există un vârtej de lucruri care se întâmplă în același timp în interiorul ei. Așadar, oferă o jucărie simultan și nu lăsa televizorul și jucăria cu ea. Un lucru la un moment dat. Dacă te duci să te uiți la televizor, te duci să te uiți la televizor, dacă te joci, te joci.

5. Aveți răbdare

Dacă nu reușiți imediat, aveți răbdare, trebuie să o învățați încet. Deci, dacă nu-l primești la început, nu te frustra sau nu te supăra, ia-o ușor.

Vezi și: Simpatie de a calma un copil neliniștit!

6. Transmite calm

Dacă ești agitat, vorbind repede sau neliniștit vei încuraja același comportament la copilul tău. Așadar, când încerci să-l calmezi, calmează-te mai întâi. În viața de zi cu zi, pentru că avem atâtea activități de făcut și atâtea dintre ele în același timp, ajungem să fim excitați chiar și fără să ne dăm seama. Fii atent mai întâi la tine.

7. Dă-I activități

Un copil ocupat în timpul zilei tinde să fie mai calm, deoarece este obosit și și-a ars o mare parte din energie. Copiii agitați care stau acasă fără nicio activitate care îi provoacă sau îi stimulează devin mai neliniștiți și le este greu să se calmeze. Până la urmă, ziua s-a oprit deja. Trebuie să înțelegem că fiecare copil are nevoie de stimulare mentală și fizică în fiecare zi.

8. Nu-l încânta

Acesta este un păcat pe care tind să comit acasă. În fiecare zi aproape de culcare mă joc cu Thomas și el, fiind un copil neliniștit, vrea întotdeauna să joace curse sau să zboare. Și mă joc mereu…. Rezultat: La culcare, el este supraexcitat și emoționat, ceea ce înseamnă că este o muncă mult mai lungă și timpul necesar pentru a-l calma înainte de culcare. Același lucru este valabil și pentru situațiile în care aveți nevoie ca copilul dvs. să fie centrat. Lasă-l să se miște puțin, dar nu-l împinge la extrem, are nevoie de timp pentru a trece de la excitare la concentrare sau calm.

Căci astăzi este că mamele, multă pace pentru toți și nu uitați să comentați mai jos ce părere aveți despre postare și dați sugestii ????

Saruturi si pana data viitoare