Cum se dezvoltă discursul copiilor - de la naștere la 4 ani

Unul dintre cele mai plăcute și interesante lucruri de urmărit este evoluția în vorbirea copiilor. Dezvoltarea lor pare să se întâmple peste noapte, dorm fără să spună propoziții complete, iar a doua zi rostesc propoziții simple cu o claritate incredibilă. Desigur, aceasta este impresia pe care o avem, chiar și pentru că, timpul zboară ...

Vezi mai jos cum se dezvoltă într-adevăr discursul copilului tău și ce te poți aștepta pentru viitor.

În prima lună.

Prima formă de comunicare a copilului tău este plânsul. Poate că nu sună ca vorbirea, dar este singurul mod în care copilul tău are de exprimat ceea ce simte. Așa își exprimă totul: foame, somn și etc ...

De la 2 la 5 luni.

În acest timp, copilul dvs. va începe să favorizeze unele sunete și să păcălească. Acest lucru îl va face să învețe să controleze tonul și volumul vocal. Lucruri necesare pentru ca el să poată rosti primul său cuvânt. În această etapă, poate începe să-și recunoască numele și chiar să reacționeze atunci când îl suni. Deocamdată, sunetele preferate sunt concentrate în vocale.

De la 5 la 7 luni.

Din această etapă, bebelușii pot adăuga sunetele unor consoane. Ceea ce deschide o nouă gamă de posibilități pentru ei. Constituind astfel o etapă importantă în dezvoltare. Cele mai frecvente silabe sunt „ba” sau „ma”. Șansele sunt, copilul tău va repeta aceste sunete de mai multe ori, deoarece el sau ea se va bucura de zgomotul pe care l-a învățat să facă.

De la 7 la 9 luni.

Acesta este momentul în care mama sare afară și sărbătorește de ce și-a auzit fiul spunând primul său cuvânt. Desigur, doar că ea înțelege ... lol De fapt, există șanse mari ca copilul tău să-și repete în continuare silabele preferate. Când începe să bâlbâiască silabele, această „conversație” a lui poate părea mult ca niște cuvinte și ne încurcă pe toți. Mai ales mame neliniștite, care abia așteaptă să audă o „mămică”.

De la 9 la 12 luni.

Vorbirea necesită practică. Deci, acum copilul tău pune la cale combinații care înseamnă ceva. Pentru Thomas era „mémé” pentru suzete și „tete” pentru lapte. Fiecare copil are propriile preferințe. Aceasta este faza finală între babă și vorbire. Este normal ca cuvintele inventate de copilul tău să devină vocabular în casa ta. În cele din urmă, acest lucru va trece și el va începe să vorbească corect.

De la 12 la 17 luni.

În jurul primei zile de naștere, copilul dvs. va începe să folosească unul sau mai multe cuvinte. De obicei, primul cuvânt vine sub forma a ceea ce îi place sau îl fascinează. Câteva exemple obișnuite sunt: ​​„mama”, „papa”, „auau”. În jur de 15 luni, copilul dvs. va începe să gesticuleze mai mult și să crească o intonație atunci când va întreba ceva. Aici, micuțul tău începe deja să poată urma instrucțiuni simple, cum ar fi „ia-ți mingea” sau „vino aici”.

De la 18 la 24 de luni.

La 18 luni copilul tău va avea între 6 și 20 de cuvinte în vocabularul lor. La doi ani, aceasta sare la 50 de cuvinte. El poate începe să alăture două cuvinte, dar va evita pronumele. Conceptul despre mine, tu și el este încă foarte abstract pentru el. De asemenea, copilul tău va încerca să cânte alături de tine și va „vorbi” cu sine în timp ce se joacă. Sunetele pe care le va emite vor fi asemănătoare cu cele ale unei conversații reale.

De la 2 la 3 ani.

 • Când micuțul tău va fi excitat, va țipă. Încă nu înțelege cum își poate schimba vocea pentru a găsi volumul potrivit.
 • El va începe să folosească pronume ca: eu și tu.
 • Cuvântul „Nu” începuse pentru preferatul lui. Acesta este modul în care va găsi pentru a-și exprima „independența”
 • Până în acest moment, bebelușul tău ar trebui să poată reda propoziții simple cu două sau trei cuvinte. Și vei putea avea o conversație simplă cu tine. Nu vă faceți griji dacă îi lipsește verbul încordat. Răspundeți doar folosind timpul potrivit.
 • El ar trebui să poată deja să-și spună numele, sexul, vârsta, să identifice unele obiecte și unele părți ale corpului.
 • Lucrul cel mai fain despre această fază sunt întrebările. În acest moment, fiul sau fiica dvs. vor începe să pună întrebări precum: "Cine este">

  De la 3 la 4 ani

  În această etapă, copilul dvs. va deveni deja vorbitor. El va deja:

  • Va vorbi clar în propoziții simple
  • Va forma propoziții folosind în medie trei-șase cuvinte.
  • Veți folosi cuvintele potrivite pentru a identifica lucrurile și nu mai trebuie să indicați.
  • Veți putea urmări ordine mai complexe, cum ar fi: „Scoateți-vă haina și spânzurați-vă” sau „Du-te să te speli pe mâini și vino să mănânci”

  De la 4 la 5 ani.

  Fiul sau fiica ta este oficial băiat sau fată. În această etapă el sau ea vor putea:

  • Spunând o poveste completă și în jurul tău ar trebui să înțelegi despre ce vorbește.
  • Poate identifica culorile, formele și literele. Folosește fiecare oportunitate pe care o ai pentru a stimula această învățare.
  • Vei începe să înțelegi conceptul de timp. Nu va putea spune ora. Dar în general veți înțelege conceptul de ordine a evenimentelor din viața lui. Mănânc dimineața, prânz după-amiaza și cină seara. Din nou, rutina este importantă, deoarece repetiția îi permite să se dezvolte mai ușor.
  • Urmați comenzi mai complexe. Cum ar fi: „Salvați cartea, spălați-vă dinții și mergeți la culcare”
  • Exprimați-vă clar dorințele și nevoile. Cum ar fi: „Vreau pizza de cină și văd mașini înainte de culcare”

  Fetele încep să vorbească înainte de băieți "> parenting.com; babycenter.co.uk; părinți.com