Cum să te descurci când copilul tău plânge la părăsirea școlii

Dacă mulțimea pe care o fac copiii în mașină este cea mai obositoare, atâta rănire la ieșirea din școală doare cel mai mult. Unele mame au norocul să nu treacă niciodată prin asta, dar pentru cele care trec, nu este nimic mai rău. Atunci vezi cum să rezolvi!

Părăsirea școlii poate fi traumatică pentru unele mame. Știu asta. Scena merge cam așa: ajungi să-ți ridici copilul la școală și pituco-ul tău te vede și zâmbește! La jumătatea drumului se oprește și se înfioră. Gata! Cortul este înființat și începe drama. Strigă, trage de păr și zboară jucării peste tot. Să nu mai vorbim de celelalte mămici care spun „Uau!” - încet ... Affff

Vezi și: Cum să împiedici copilul să se îmbolnăvească atunci când începe cursurile!

Acest lucru mi s-a întâmplat timp de două luni până am găsit soluția. Iată de ce este posibil ca copilul dvs. să facă asta și cum să rezolve fiecare dintre ele:

Problema 1: El are dificultăți în a face tranziții. Copiii trăiesc în momentul în care ajungeți, el este într-o altă lume. Prin urmare, el are o mică dificultate de conectare la tine.

Vezi și: Cum să rezolvi timpul în timp "> Primul pas: roagă școala, babysitterul sau pepinieră să te anunțe că vei veni să-l alegi în timp ce indică fereastra și arată că mama este deja aici. Aceasta începe să se pregătească Solicitați ca acest preparat să înceapă cu aproximativ 20 de minute înainte de ora de plecare Al doilea pas: Luați-l ușor și să mă joc cu el la ușa școlii La început, aș sta și aștepta un pic. minute mai târziu Thomas era deja de partea mea dorind atenție. Dacă motivul este diferit și asta nu se rezolvă, cel puțin părăsirea școlii va fi mai puțin traumatică.

Problema 2: El este furios că l-ai părăsit și vrea să știi asta. În primul rând încearcă să te ignore, dar când asta nu este suficient, începe să tragă de păr și să arunce lucruri.

Soluție: Oricât de bună este îngrijirea de zi sau școala, unii copii încă își lipsesc mama și se înnebunesc în acest sens. Important este să știi că acest lucru nu înseamnă că nu-ți place de tine sau că nu ți-a lipsit, ci dimpotrivă.

Copilul tău se simte trist când pleci și îi lipsește, așa că ignorând-o și luptând este modul în care exprimă aceste sentimente negative. Deci trebuie să te ocupi de sentimente, nu de atitudine.

Atitudinea lui poate fi proastă, dar nu-l lupta, îmbrățișează-l și spune ceva de genul: „Fiule, știu că ești trist pentru că mama nu a fost aici și ai ratat-o. Mi-a fost dor și de tine, îmbrățișează-mă, te rog.

Dacă tot refuză să te îmbrățișeze și să-ți tragă părul, spune: „Știu că ești supărat și nici nu vrei să-mi dai o îmbrățișare, știu că ai fost trist când a plecat mama, așa sunt, dar acum sunt înapoi și Întotdeauna mă voi întoarce. ”

În cele din urmă, dacă continuă să joace lucruri spune: „Știu că ești supărat. Dar nu jucăm lucruri. Îmi poți arăta cât de nebun te rogi ca un leu ">
Copiii care înțeleg că pot depinde de mama lor și că își scot toate sentimentele (inclusiv mânia și tristețea) este puțin probabil să treacă prin asta. Așadar, pe lângă a schimba ceea ce îi spui fiului sau fiicei tale când părăsești școala, regândește-ți atitudinile față de a trăi cu ei. Vedeți dacă vă puneți în pantofii lui des și luați în considerare sentimentele voastre, chiar și atunci când stabiliți limite. Aceste atitudini creează o legătură sănătoasă cu copiii care devine baza sănătății lor emoționale.

Problema 3: Vrea să fie la școală jucându-se cu micii săi prieteni.

Soluție: indiferent dacă este un singur copil sau nu, copilului tău îi place să se joace la școală cu prietenii săi mici. Dacă, de fapt, după ce l-ai prins, te-ai grăbit deja să faci cina sau ceva, fără să ai timp pentru el. Desigur, va prefera să se joace la școală unde are atenția și compania celorlalți copii.

Pentru a rezolva acest lucru, vino acasă și joacă-te cu el câteva minute. Dacă numai pentru o perioadă scurtă de timp. Așezați-vă pe podea, pictați o poză, plimbăți cu Lego, jucați-vă cu un cărucior, o casă de joacă sau orice altceva de genul ... Copilul dvs. va fi mai fericit și spectacolul din afara școlii tinde să se oprească.

Pentru a afla ce s-a întâmplat cu fiul meu, am testat și am reușit să rezolv. Sper că te-am ajutat și pe tine. Mult noroc și ne vedem data viitoare!

Asigurați-vă că comentați mai jos cum a părăsit copilul școală și faceți sugestii. Le-am citit pe toate și mă întorc pentru a rezolva și întrebări, ok "> Ahaparenting.com; Comunitatea BabyCenter