Cum să oprești copilul tău să meargă în camera ta noaptea

Există mulți părinți care practică așternutul comun și nu este nimic în neregulă, atâta timp cât este asigurată siguranța copilului, este decizia cuplului și mai ales că funcționează - că toată lumea doarme, nu doar copilul.

Timpul trece, copilul crește și familiile decid să facă trecerea de la camera părinților la camera copilului, să schimbe pătuțul la plimbare, să aibă grijă de decorațiuni, să stea cu copilul până când doarme și chiar și atunci, în fiecare zi., copilul se trezește și merge la mijlocul tatălui și al mamei. Da, chiar și pentru familiile care nu și-au făcut un pat comun, acest lucru este foarte frecvent. Din momentul în care un copil iese din pătuț să se plimbe și câștigă mai multă libertate, a merge la patul părinților lui poate fi ceva care se întâmplă în fiecare zi. în zori.

Și cum să ieși din acest obicei?

Postarea de astăzi este despre asta. Despre modalități creative de a-ți determina copilul să doarmă toată noaptea fără a ieși din plimbare!

  • Schimbați foaia copilului și lăsați-l să participe la realizarea patului! Deseori, un astfel de stimulent poate schimba comportamentul și face copilul să stea în pat toată noaptea.
  • Aveți întotdeauna un obiect de tranziție. Chiar dacă copilul dvs. doarme cu o gunoaie sau o cârpă, atunci când merge la plimbare, este important să încercați și tranziția acestui obiect. Puteți părăsi naninha cu el, dar luându-l să cumpere un „prieten” care va fi alături toată noaptea poate ajuta foarte mult.
  • Faceți un grafic de recompense! Desenați pe o bucată de hârtie (împreună cu copilul dvs.) un „program” de cel puțin 2 săptămâni și lipiți autocolante ale unui personaj preferat în ziua în care a dormit toată noaptea fără a merge în camera lui. Aveți suficientă petrecere pentru a lucra cu acest stimulent. La sfârșitul celor 15 zile, planificați ceva în dormitor cu copilul. Poate fi ceva de mâncare, un joc cu familia sau orice activitate de sărbătorit 15 zile fără a merge la tati și în camera mamei! Explicați că, dacă acest lucru continuă, vor exista întotdeauna sărbători.
  • Aveți un gardian la ușa dormitorului. Alege o păpușă care îi place mult copilului tău și lasă-l să „salveze” camera copilului său, astfel încât să se poată simți mai în siguranță și să stea acolo toată noaptea.

  • Folosiți un spray magic care vă protejează copilul noaptea! Acest spray, care poate fi vopsit cu apă, trebuie utilizat la culcare pentru a proteja somnul copiilor care „dorm toată noaptea fără a merge în camera părinților”. Lăsați sprayul de lângă pat și spuneți-i copilului dvs. că poate să mai strecoare încă o dată dacă se trezește în miez de noapte, dar numai dacă se întoarce să doarmă pe plimbare.
  • Tranzacționează o zi pe săptămână în patul tău! Această negociere trebuie luată în serios ... ajunge doar o zi în patul părinților, dacă doarme celelalte 6 zile pe săptămână în propriul său pat!
  • Un ultim sfat foarte important este că, dacă nu vrei să împarți un pat în fiecare zi cu copilul tău, ar trebui să te întorci cu el în cameră de fiecare dată când te duci la pat, chiar dacă ești obosit, nu vorbești cu copilul tău. fără stimuli. Doar întoarce-te în camera lui, pune-l la culcare și ieși din nou. Doar a doua zi poți vorbi despre asta și să explici că fiecare are propriul său pat.

Ca orice obicei, cu dragoste, răbdare și perseverență, într-o săptămână începeți deja să vedeți rezultate.

Sărutări și săptămână bună pentru tine,

Michele Melon - Vezi totul despre ea aici!

Mi-a plăcut postarea lui Michele "> Vezi mai multe sfaturi despre cum să-ți faci copilul să doarmă mai bine făcând clic aici!