Cum să faci copiii să doarmă în ajunul Crăciunului

Postarea de astăzi a fost o solicitare specială a dragi Bianca Arcangeli despre o întrebare foarte frecventă în rândul mamelor bebelușilor mai mari, în special cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani: Cum să-i liniștim pe cei mici în ajunul Crăciunului, astfel încât să nu fie atât de atașați și nerăbdători să punctul de a nu putea dormi rănind întreaga rutină, hrănirea și, în principal, iritarea și tânjirea la sfârșitul zilei. Situație dificilă nu-i așa?

Dincolo de problema oboselii, ne dorim cu adevărat ca micuții noștri să se bucure de Ajunul Crăciunului și, cu siguranță, există modalități de a face acest lucru fără a afecta somnul și starea de spirit a cățelușilor noștri!

 • Un bun somn după-amiază și puțin mai târziu! Chiar dacă casa este mai aglomerată decât de obicei, durează cel puțin două ore mai târziu în zi să te culci și să te culci cu copilul tău. Dacă copilul tău se odihnește de la 16:00, probabil sau va participa mai mult la sărbători, așa că întârzierea puiului de somn funcționează bine!

Vezi și: Cum să faci copiii să doarmă mai devreme

 • Vrei ca copilul tău să doarmă la timp? Așa că întindeți-i ideea că Moșul vizitează casa copiilor în timp ce aceștia dorm (există chiar și câteva filme pentru copii cu scene în care Moșul merge la casa copiilor când toată lumea doarme). La sfârșitul zilei, împrăștiați șosete colorate / cizme / cutii în care pot fi așezate cadouri, iar copilului dvs. îi va plăcea cu siguranță să meargă la culcare!

 • Dacă cina este în afara: pregătiți ceva pentru ca copilul dvs. să mănânce înainte de a pleca. Dacă bebelușul tău obosește și îi este foame, cu siguranță va fi multă muncă și de multe ori mâncarea oferită la cinele de Crăciun nu este pe placul papilelor gustative ale celor mici.
 • Un alt sfat pentru cei care vor petrece Crăciunul afară: luați un cărucior portabil / pătuț. Oricât de mult încercați, se poate ca copilul dvs. să iasă și să-l țină treaz nu va face decât să înrăutățească lucrurile. Dacă este foarte obosit, zgomotul petrecerii este puțin probabil să-l deranjeze și va dormi mai bine dacă se află într-un loc „cunoscut”.

Vezi și: Cum să împachetezi o valiză mică pentru copilul tău

 • Vei primi vizita Moșului acasă ">

  • Un ultim sfat și, cu siguranță, cel mai important dintre toate: bucurați-vă de Crăciun cu copilul dvs. și lăsați magia datei să se răspândească în familia voastră. Uitați de rutină, de timp și de obligații pentru o zi și bucurați-vă, iubiți, împărtășiți acest moment minunat.

  Pentru mulți adulți (și mă includ pe această listă), Crăciunul este sinonim cu familia, dragostea, reînnoirea și schimbul. Crăciunul are un miros special, ceva în aer care transformă oamenii și cred că această magie provine de la copii, din ceea ce simțim în copilărie în această zi cu totul specială.

  Îi doresc tuturor cititorilor de aici, de la mama în zi, că Crăciunul tău este acesta: iubitor, mirositor, plin de îmbrățișări și amintiri de neuitat. Fie ca copiii voștri ca adulți să aibă ocazia să-și amintească Crăciunul cu bucurie și dragoste în inimile lor și că, din generație în generație, pot multiplica acest sentiment.

  Doriți să vedeți alte postări ale lui Michele ">

  Michele Melon

  Michele Melon este un consultant pentru planificator pentru somn și bebeluși certificat de Academia Internațională a Profesioniștilor pentru Planificatorii pentru Bebeluși (IABPP) și Institutul Internațional pentru Maternitate și Părinți (IMPI) din California. Este mamă și partener al Maternity Coach (//www.maternitycoach.com.br), o consultanță specializată în diverse servicii pentru femei însărcinate și bebeluși.

  Contact: