Cum să-ți înveți copilul să se joace singur

Învățarea copilului tău să se joace singur pare imposibilă. Dar pe lângă faptul că vă este util, este foarte important pentru el. Vezi mai jos de ce și cum să o înveți.

Joaca singur este plictisitor pentru copii. Ca un singur copil de mult timp pot spune cu siguranță. Sunt cel mai în vârstă din generația mea și am jucat întotdeauna mult pe cont propriu. Nu am înțeles niciodată de ce adulții nu doreau să se joace cu păpușile sau să bată toată ziua. Până la urmă, nu mi-am putut imagina un program mai bun. Au avut mereu ceva de care aveau nevoie și am fost dezamăgit. Astăzi, ca mamă, pot înțelege ambele părți.

Oricum, fără să știu, toate aceste glume singure au sfârșit prin a mă face foarte bine. Iată câteva beneficii pe care le-am învățat:

  • Abilitatea de a lua decizii singur
  • Stima de sine
  • creativitate
  • independență
  • Stabilitate emoțională
  • Autonomie
  • răbdare
  • Capacitatea de a fi bun cu tine însuți

Nu veți fi alături de copilul vostru pentru tot restul vieții, ținându-vă mâna pentru a-l împiedica să se plictisească. El trebuie să știe să fie singur. Copiii de astăzi au o viață plină de reguli, rutine și preocuparea constantă a părinților de a-i menține stimulați. Am sfârșit prin a-i împiedica să dezvolte acest tip de abilitate. Abilitatea de a se juca singur este una dintre marile modalități prin care putem încuraja copiii să știe să fie flexibili și să se întoarcă prin a lua decizii pentru ei înșiși. În viitor vor trebui să ia decizii în munca și viața lor, decizii pe care numai ei le pot lua. Și acesta este ceva ce trebuie să învețe să facă din timp.

Nimeni nu-ți spune să-ți lași copilul singur tot timpul. Ceea ce îmi propun este infinit mai greu. Va trebui să atingeți echilibrul între prieteni, familie, școală și jucați singuri. Această încercare nu este simplă și trebuie făcută treptat. Iată cum se face:

Începeți de la copil

Noi mamele avem obiceiul de a rămâne mereu deasupra bebelușilor. Zic pentru mine. Am continuat să-l privesc pe Thomas dormind (ca să mă asigur că respiră) și când s-a trezit nu lăsa niciodată partea lui. Încercam mereu să-l stimulez cu diferite jucării și jocuri.
Ceea ce am făcut a fost greșit. Un an poate juca singur timp de aproximativ 20 de minute, în liniște. Iată cum să începeți:

Dă-ți jucăria preferată. Oferă-i jucăria preferată, rămâne mereu în preajmă, dar nu-l întrerupe.

Lasă-l să joace cum dorește. Dacă pune o minge în gură, de exemplu, în loc să o arunce sau să o rostogolească, lăsați. Mamele avem obiceiul să vrem să explicăm modul corect de a folosi lucrurile și ne frustrăm atunci când copiii nu se joacă corect. Sentimentul este că nu reușim să învățăm. Rezultatul este mingea în gură și nu podeaua. Dar lăsați-o (dacă mingea nu oferă niciun risc de sufocare, desigur). Face parte din învățarea ta.

Oferiți o jucărie simultan. O mulțime de jucării pot provoca multă stimulare în același timp, ceea ce apare în cale. Așa că dă-i o jucărie simultan și lasă-l să exploreze.

Cu copiii mai mari încep încet

Cu o vârstă de 2 - 3 ani, procesul trebuie să fie altul. Deoarece nu sunt încă obișnuiți să joace singuri, trebuie să începi mai încet și să te pregătești! Ca orice despre copii, trebuie să ai răbdare.

Stabiliți un mediu sigur.

O cameră de jucării, camera de acasă, camera copilului tău ... Indiferent unde va fi, important este ca copilul tău să fie într-un mediu sigur. Fără colțuri, pericole de cădere, curățători, obiecte ascuțite și așa mai departe ... Așadar, vei avea liniște sufletească pentru a te lăsa să te joci singur. Încă vă sfătuiesc să-l priviți din când în când ... Nu veți ști "> Începeți gluma.

Vedeți că este enervant pentru copilul dvs. că trebuie să vă roage mereu să vă jucați cu el. Așadar, începe gluma de câteva ori și rămâne cu ea puțin, fără să vrei să fugi la fiecare zece secunde. Acest lucru îl va face să se relaxeze. Gluma este și pentru asta. Este o învățare pentru ei și un mod de relaxare pentru tine.

Dă exemplul.

Dacă vi se pare că citiți o carte, dați o carte, astfel încât copilul dvs. să poată citi alături. Dacă faci cină, dă-le instrumente pentru a face cina lângă tine. Acest joc paralel este unul dintre cele mai bune moduri de a te învăța cum să joci singur.

Lipiți-vă.

Începe să te joci cu el și apoi stai pe canapea. Continuă să vorbești, dar nu te juca cu el. Lăsați-l să se joace singur câteva minute și apoi să se joace din nou. Faceți-o de câteva ori. Sentimentul de a-l avea va face sigur pentru el să înceapă să joace singur.

Începeți jocul și ieșiți.

Tendința noastră este să punem diverse jucării în jurul copilului, să lase și să se strecoare. Dar acest lucru poate avea efectul invers celui dorit. În schimb, alege o jucărie cu ea și începe jocul. Dă-ți ideea și când va primi bloca, avertizează că vei face ceva și te vei întoarce. La început te va suna imediat, și te va da înapoi! Apoi va dura mai mult și așa mai departe.

Treceți securitatea la distanță.

Când copilul tău se joacă și sună, anunță-l că este în bucătărie, de exemplu, și că a dispărut. În timp, intervalele vor crește. Nu te aștepta să joace singur ore în șir. O oră pe zi, împărțită în două momente este suficientă la început. Cu cât crește mai mult, cu atât mai puțin nevoie veți avea. Din păcate, ...

Faceți o cariere cu jucăriile.

Menținerea unei oferte de jucării grozave tot timpul poate fi mai mult o piedică decât utilă. Așadar, faceți unele disponibile și schimbați treptat. Vei constata că copilul tău se interesează de câteva jucării simultan, iar el face și el. De asemenea, acest rulou dă impresia că are întotdeauna la dispoziție jucării „noi”, iar camera lor de joacă devine mai ordonată.

Ultimul sfat pe care vreau să-l ofer este cel mai greu pentru noi toți, îmi imaginez:

Evitați televizorul.

Nu spun că copiii tăi nu se pot uita la televizor. Dimpotrivă, oricine a citit postarea mea despre tehnologie știe că punctul meu de vedere despre acest subiect este mult mai modern și mai liberal decât de obicei. Însă pentru a învăța copilul să se joace singur la televizor ar trebui exclus din acest moment. La urma urmei, scopul este să-l facă să joace. Televiziunea, oricât de distractivă, nu învață independența, nu stimulează creativitatea și nu îi cere să ia decizii. El trebuie doar să vegheze! Așadar, oricât de mult îmi plac serialele și filmele pentru copii, în aceste momente, televizorul nu este deloc bun.

Vedeți și: Cum să vă protejați copiii pe internet!

Sper că v-a plăcut această postare și că, cu aceste sfaturi, copiii dvs. învață să fie mai independenți, încrezători în sine și bine rezolvați. Poate că nu poți citi ziarul în pace sau bârfă timp de 20 de minute la telefon. Speranța este ultima care a murit ...

Nu uitați să lăsați comentariile dvs. aici, pentru că îmi place să le citesc. De asemenea, ideile noi sunt foarte binevenite.

Saruturi, o saptamana frumoasa si pana data viitoare