Cum să vorbești cu copilul tău afaceri serioase!

Să vorbești cu copilul tău despre probleme serioase sau înjurături nu trebuie să fie evenimente traumatice. Garantez că există modalități mai bune și mult mai eficiente. Uite aici!

Când vorbești cu copilul tău, este întotdeauna acea scenă? Mama își sună fiul și vorbește acea frază hidoasă „Stați aici. Trebuie să vorbim ... "

Gata! Doar eu am auzit acel fior. Apropo, acesta este unul dintre traumele copilăriei mele care a durat până astăzi.

[YouTube]

Mama este cea mai bună mamă din lume, dar întotdeauna a făcut asta. „Fiică, trebuie să vorbesc cu tine ...” În acel moment am închis. Indiferent ce avea să-mi spună, eram pregătit pentru război ... Desigur, acest mod de a sta cu mine pentru conversație a fost modul în care credea că este cât de serioasă a fost conversația.

Problema

Problema era că această rutină de conversație m-a copleșit. Deoarece expresia „Fiica stă aici, trebuie să vorbim…” a anunțat rareori ceva bun pe drum. Îmi amintesc bine sentimentul. Era o durere în burta fricii, mâinile mele începeau să transpire și anxietatea era atât de mare, inima îmi curgea. Ca și cum ar fi fost un atac de panică a ceea ce urma să vină.

Vezi, mama nu m-a lovit niciodată și a fost mereu fermă, dar nimic nu ar face o mamă. Încă mă gândesc ce ceea ce m-a speriat de copil a fost ceremonia. Stând, ochi în ochi, tăcerea plină de pauză, se întrerupe efectul și toate astea ...

Fiecare este fiecare și copiii lor, spre deosebire de mine, s-ar putea să nu fie speriați. La urma urmei, unii sunt mai sensibili decât alții. Totuși, sentimentul descris mai sus este un risc pe care îl asumați atunci când vorbiți cu copilul dvs. în acest fel.

Certitudinea este că în acest fel, copiii devin mult mai rezistenți la orice ai de spus. Deschid mai puțin și ascultă și mai puțin. Gravitatea sperie și inhibă.

Care este soluția

Când părinții mei se vor despărți, mama mă va duce la o mătușă. Mi-a plăcut să merg la mătușa mea. Tocmai am mers să joc și să joc. Avea cea mai mare răbdare să joace Ludo cu mine. Ceva mi-a plăcut și nimeni nu a vrut să joace mai mult de un joc.

Această mătușă era psiholog pentru copii. Mamei îi era teamă că despărțirea este traumatică pentru mine. Așa că a decis să mă ducă la psiholog când a avut loc divorțul. Îmi amintesc că am mers mult timp, dar nu-mi amintesc nici o conversație sau niciun moment de teamă.

Astăzi știu de ce. Psihologul știa că copiii sunt mult mai susceptibili să vorbească și să vorbească în timp ce fac altceva. În felul acesta evitați acest sentiment de teamă care inhibă copilul. Într-un mediu mai liniștit, jucăuș, copilul vorbește, vorbește și ascultă mai multe. Îți este mult mai ușor să-ți atingi obiectivul.

[Related]

Nu e de mirare că toate cabinetele psihologice ale copiilor sunt pline de jucării. Este o modalitate de a deschide canalul de comunicare. Așa că data viitoare când vrei să vorbești cu copilul tău, să fii de acord cu o pedeapsă, să explici că a făcut ceva greșit și care are dreptate. Faceți-o într-un moment ușor în timpul altei activități. Veți vedea cum conversația va curge mai ușor și cum va dezvălui mai mult. Apropo, veți vedea că copilul dvs. va spune lucruri și veți afla mult mai multe despre copilul dvs. decât v-ați imaginat.

Exemple bune de locuri pentru a face acest lucru sunt: ​​în mașină, mâncat înghețată, în parc în timpul unui picnic, în timp ce te joci în cadă sau acasă, jucându-te cu un cărucior sau o păpușă.

Vă rugăm să faceți testul. Va funcționa sigur. Atunci nu uitați să lăsați comentariul dvs. aici, spunându-mi cum a decurs.

Saruturi si pana data viitoare