Cum să scapi de colică la copilul tău, cu modificări în dieta ta

Când alăptați, îi transmiteți copilului ceea ce mâncați. Prin urmare, dieta dvs. necesită îngrijire pentru a preveni colicile la copil și alte consecințe. Iată ce alimente ar trebui să evitați în timpul alăptării.

Colica bebelușilor este una dintre dificultățile majore în îngrijirea nou-născuților. Este dificil de identificat și poate provoca nopți de durere pentru copil și oboseală pentru tine. Există alimente care pot înrăutăți această fază și pot provoca mai multe colici la copilul tău dacă le consumi în timp ce alăptezi.

Iată toate simptomele conform cărora ceva ce mănânci nu merge bine pentru copilul tău:

  • agitație
  • Colici la copil
  • reflux
  • Lipiți intestinele sau diareea
  • Gaze
  • eritem
  • Nasul curgător
  • eczemă

# Sfat: Dacă ceva ce ai mâncat a cauzat oricare dintre simptomele de mai sus la copilul tău, probabil că ai mâncat cu 2 până la 6 ore înainte de alăptare.

Dacă copilul are unul dintre aceste simptome, vinovații sunt enumerați probabil mai jos:

1. Ardeiul Regatului

Am decis să încep cu ardeiul negru, pentru că acesta l-am învățat din experiență. Am pus întotdeauna niște piper negru în mâncare, așa că, în timp ce alăptam, nu a fost altfel. Atunci am aflat că ardeiul negru și alți ardei pot provoca erupții cu scutec la copii. Însă stai departe de acest tip de mâncare în timp ce alăptezi, ca și pe lângă erupțiile de scutec - care a fost experiența mea aici - ardeii pot provoca: Diaree, gaze și colici la copil.

2.Peixe

Peștii sunt surse mari de proteine ​​și omega 3. Cu toate acestea, unii dintre ei au foarte mult mercur, așa că nu exagerați. Urmați aceleași recomandări pentru a mânca acest aliment ca și cum l-ați urmat în timpul sarcinii. Iată un link cu toți peștele și cantitățile sănătoase de consum în timpul sarcinii și în timpul alăptării.

3.Sage, Pătrunjel și Monetărie

Se știe că aceste ierburi scad cantitatea de lapte la mamă. Prin urmare, evitați-le în timp ce alăptați.

[Related]

4.Café

Știu cât de greu este să fii fără cafea, mai ales în această etapă. Așadar, sunt în favoarea consumului de una până la două căni pe zi, imediat după alăptare. Deci, corpul tău are timp să metabolizeze puțin cofeina. Poate dura până la opt ore până când corpul tău poate elimina complet cofeina. Cafeaua trece în lapte și poate face copilul tău mai neliniștit și dificil să adoarmă. Așadar, evitați orice mâncare sau băutură cofeinizată, cum ar fi sodă și cafea, pentru nopți liniștite.

5.Chocolate

Ca și cafeaua, ciocolata conține cofeină, în special cele amare. Așadar, evitați consumul în cantități mari. Sfatul este să fii cu ochii pe comportamentul copilului tău, dacă constați că copilul tău este mai neliniștit, este posibil să fie timpul pentru a reduce consumul. Ciocolata poate avea și un efect laxativ asupra copiilor. Doar pentru că cu cât consumi mai puțină ciocolată, cu atât vei reveni mai ușor la greutatea ta înainte de sarcină, nici măcar ">

6. Laptele și derivatele sale

Cel mai adesea colici pentru bebeluși, eczeme, lipsa somnului sau iritații ale pielii, vinovatul este cauzat de consumul de lapte și de derivații acestuia. Este posibil ca copilul dvs. să aibă un fel de sensibilitate, cum ar fi alergia la lactoză și încă nu știți. Prin urmare, ideea este să păstrați ochii și să reduceți consumul dacă observați vreo reacție în el. Un bun sfat în acest caz este să parcurgeți procesul de eliminare. Pentru a vă asigura că nu laptele și produsele lactate sunt cauzatoare de probleme copilului dvs., trebuie să fiți cel puțin câteva săptămâni fără să mâncați acest tip de mâncare.

7.Prajituri, ouă și nuci

Arahide este unul dintre alimentele care provoacă cele mai multe alergii. Prin urmare, este recomandabil să o evitați în timp ce alăptați, deoarece nu știți dacă copilul dvs. poate avea sau nu un fel de sensibilitate la acesta. Acest lucru este indicat în special pentru familiile cu istoric de alergie la acest aliment. Același lucru este valabil și pentru ouă și nuci. Atenție! Dacă bebelușul tău are alergie, se poate manifesta sub formă de colici la copil sau ca orice simptome descrise la începutul postării, așa că rămâi la curent!

8. Fasole, verdeață collardă și broccoli

Aceste trei alimente sunt cunoscute pentru a genera multe gaze în corpul nostru. Ce poate provoca gaze și colici la copil. Prin urmare, pentru a evita nopțile lungi care suferă de colici, evitați consumul de alimente care produc gaze ca acestea.

9.Chá

Ceaiurile ca griul de vară, ceaiul mat, chai și ceaiul negru au multă cofeină, așa că cel puțin de ce cafeaua încearcă să le evite.

10. Băuturi alcoolice

În timp ce alăptați, idealul este să nu beți niciun fel de alcool. Cu toate acestea, dacă există o ocazie specială, știți că 150 ml de vin necesită aproximativ 3 ore pentru a ieși din sânge. Dacă îți iese din sânge, iese din laptele tău.

# Sfat: ruperea laptelui NU grăbește eliminarea alcoolului. Atâta timp cât există alcool în sângele tău, acesta va fi prezent în lapte.

11. Fructe citrice

Sistemul gastrointestinal al bebelușului tău nu este complet copt, astfel încât aciditatea fructelor citrice o poate irita. Această iritație poate provoca reflux, neliniște, erupții cu scutec și colici la copil.

12. Usturoiul

Usturoiul nu provoacă colici la copil, dar poate provoca refuzul laptelui. La fel cum respirați, usturoiul poate schimba gustul laptelui. Prin urmare, evitați acest condiment din abundență.

Există, de asemenea, grâu care, dacă există o istorie de intoleranță la gluten în familia ta, ar trebui să începi fără să mănânci nimic cu făină și să o introduci treptat. Acest lucru vă face ușor să vă dați seama ce vă poate afecta copilul.

Nu uitați niciodată să consultați întotdeauna medicul pediatru când aveți îndoieli.

Sper că v-a plăcut postarea și că vă împiedică să treceți prin bibanul pe care l-am avut cu Thomas și ardeiul negru.

Saruturi si pana data viitoare.