Cum să-ți ajuți copilul să-și facă prieteni în prima copilărie

Relația cu ceilalți copii ajută foarte mult la dezvoltarea micuțului tău. Iată, așadar, câteva sfaturi despre cum să-ți ajuți copilul să își facă prieteni.

A ajuta copilul să își facă prieteni în copilărie timpurie pare a fi prețiozitatea mamelor. Din moment ce lumea lor este încă centrată pe tine. Cu toate acestea, aceste prietenii sunt cele care vor schimba dezvoltarea în timpul copilăriei timpurii.

Beneficiile sunt incomensurabile. Acest lucru este atât de adevărat încât copiii care încep școala mai devreme se comportă complet diferit față de copiii care încep școala mai târziu în viață.

Exemple de aceste beneficii sunt: ​​independența, dezvoltarea limbajului, învățarea sporită prin vizionarea prietenilor, socializarea, empatia și multe altele. Așa că am decis să pun la punct câteva sfaturi pentru ca mama să știe cum să-și ajute copilul să își facă prieteni în copilărie.

[Related]

Școală sau pepinieră

Desigur, primul meu sfat trebuia să fie acesta. Cred cu tărie în aducerea copiilor la școală cât mai curând posibil. Educația timpurie este cea mai bună investiție pe care o poți face în viața ta și a copilului tău. După cum am menționat mai sus, diferența dintre un copil de școală și un copil non-școlar este uimitoare.

La școală copilul tău începe să vadă aceiași prieteni mici în fiecare zi și începe să creeze o relație de prietenie mai ușor decât în ​​diverse activități și întâlniri confuze. Deci, dacă este posibil și dacă aceasta este alegerea dvs., școala este cea mai simplă modalitate de a vă ajuta copilul să își facă prieteni. Inclusiv, vă veți face prieteni văzuți!

Creați zile de joacă

Dacă copilul tău merge la școală, minunat. Este deja la jumătatea drumului acolo. Dacă nu, va fi nevoie de ceva mai multă muncă pentru a-l face să se lege cu alți copii. La urma urmei, singurul mod în care acest lucru se poate întâmpla este dacă creezi oportunității copilului tău să interacționeze cu alți copii. Apoi programați datele. Doar de la copiii aflați în medii pe care le cunosc, jucându-se aproape unul de altul, începe să se dezvolte o prietenie.

Păstrați frecvența

Nu are niciun rost să creezi o zi de joacă pe lună sau să ai câțiva copii diferiți fiecare. Pentru a vă ajuta copilul să își facă prieteni, el are nevoie de timp pentru a se familiariza cu ceilalți copii. Menținerea prezenței și a copiilor constant este unul dintre lucrurile cheie pentru ca afacerea dvs. să funcționeze.

Creați grupuri mici

Nu are niciun rost să-ți duci copilul la alte petreceri pentru copii sau să creezi zile de joacă cu zece copii. Dacă copilul tău nu este obișnuit cu o asemenea agitație, poate chiar se sperie și te lipește de tine. Așa că ține grupuri de până la patru copii și începe să te joci cu ei. După ce copilul tău este confortabil, lasă-l puțin și revino. În curând nici măcar nu se va mai preocupa de tine. Dar amintiți-vă, această independență este dobândită treptat, nu peste noapte. Așadar, gestionați-vă așteptările.

Du-te pregătit

Când copilul tău cunoaște oameni noi, jocul nu curge cu adevărat și fiecare tinde să se lipească de mama sa. Așa că creați activități care le vor stârni interesul și îi vor încuraja să interacționeze între ei. Activitățile ideale vor varia în funcție de vârsta grupului (luni în acel moment fac diferența), dar câteva exemple sunt: ​​vopsea cu vopsea, un joc de asamblare a activităților senzoriale precum mișcarea diferitelor boabe și texturi ... Aceste activități stimulează interacțiunea dintre copiii și tu ajută-ți copilul să-și facă prieteni și să interacționeze cu ei.

Folosiți cu înțelepciune jucăriile

Nu are niciun rost să aduci jucăria preferată a copilului tău în jocul de grup. El se va lipi de jucărie, nu va dori să împrumute celorlalți copii. Rezultatul va genera doar stres. Apoi aduceți jucării pe care mai mulți copii le pot juca în același timp și pe care le pot interacționa între ei.

Programează-ți programul

Gândiți-vă cu atenție la timpul în care veți desfășura aceste activități. Întotdeauna marcați departe de programul lor de somn. Alegeți ora în care copilul dvs. are cea mai bună dispoziție. Dacă dimineața este mai încântat, concentrează-te pe această dată. Faceți clic aici pentru a vedea cum să faceți ziua de joacă ideală!

Pregătește-ți copilul și învață regulile

Micuțul tău poate fi speriat când vezi alți copii din casa ta jucându-se cu jucăriile lor, așa că vorbește cu el pregătește-l. Profitați de ocazie pentru a învăța empatia și ce poate și nu poate face. Pentru mai multe detalii, faceți clic aici!

Mergi la petreceri

Acesta este un sfat mai mult pentru relația dintre mame decât pentru a ajuta copilul să își facă prieteni. Pe lângă faptul că petrecerile copiilor sunt uimitoare, copiii adoră și vin acasă epuizați. Mamele sunt mulțumite de prezența celuilalt. Acest lucru se datorează faptului că ne dorim cu toții ca copiii noștri să aibă petreceri frumoase și ne este teamă că puțini oameni să apară.

Așadar, faceți întotdeauna un efort pentru a merge la fiecare petrecere pe care o primiți. Acest lucru creează o relație bună cu mamele și rămâneți în topul tuturor evenimentelor copiilor.

Folosiți locul de joacă, clubul sau parcul

Dacă locuiți într-o clădire, aveți un parc lângă casa dvs. sau faceți parte dintr-un club, folosiți-l. Chiar și fără școală, puteți determina copilul să interacționeze cu aceiași copii în medii familiare. Așadar, pentru a-ți ajuta copilul să își facă prieteni, mergi întotdeauna în același timp, vorbește cu alte mămici și interacționează și cu tine. Faceți un efort dacă sunteți timizi ca mine. Va merita.

[YouTube]

Chiar dacă copilul tău merge la școală, cu cât are mai multe grupuri de prieteni, cu atât mai bine. Deci, nu renunțați niciodată la un club sau loc de joacă, dacă este posibil.

Dacă aveți alte sfaturi și experiențe, nu uitați să vă împărțiți aici, le citesc pe toate și răspund ori de câte ori există întrebări.

Saruturi si chiar se apropie