Cum să vă ajutați copilul să slăbească fără traume

Toate mamele se îngrijorează când copiii încep să se ridice în greutate. Dar cum să vă ajutați copilul să slăbească? Ia mâncarea? Nu mai pedepsești? Vă forțați să faceți sport? Are soluții mai bune ... Iată cum!

Cum să vă ajutați copilul să slăbească? Aceasta este o îndoială pe care o au multe mame. Și nu îi învinovățesc. Este greu să acționezi în acest moment. Și pot spune asta cu corectitudine. Am fost un copil / adolescent / femeie grasă. Într-adevăr gras ... Gândește-te cu 100 de kilograme grăsime. Deci știu despre ce vorbesc.

Mama a încercat totul pentru a mă menține în greutate sau pentru a mă ajuta să slăbesc. Doar nu știa calea cea bună. Așadar, vă voi oferi un indiciu despre cum mama își ajută fiul să slăbească. Vă voi învăța calea potrivită de a ajuta fără să-l traumatizați pentru tot restul vieții.

Începeți prevenirea devreme!

Dacă te-ai obișnuit cu bebelușul la sifon, bomboane și mâncare prăjită, cu excepția cazului în care este unul dintre acei oameni cu metabolismul magic, va fi un copil gras. Așadar, primul sfat este: obișnuiește-ți copilul să mănânce chiar acasă.

Nu mâncați și nu oferiți alimente gata preparate, puneți un exemplu în interior. Dacă nu știi să mănânci o dietă echilibrată, învață de la un nutriționist și schimbă-ți stilul alimentar. Va fi o schimbare pozitivă pentru întreaga familie.

„Mănâncă totul pentru a rămâne puternic”

Isus! De îndată ce copilul nostru se naște, ne punem această mantră pe cap și continuăm să spunem: „Mănâncă tot, mâncăm toate”. Frica este atât de mare ca el să devină slab sau să moară de foame încât continuăm să o repetăm ​​fără limite. Oprește-l! Copilul mănâncă atât cât are nevoie, noi suntem cei care își extind stomacul forțând mâncarea cu „Doar o altă lingură”

I-am făcut și lui Thomas. Dar acum m-am corectat. Astăzi am trei mantre pentru el: „Pentru a fi puternic, nu trebuie să mănânci mult, trebuie să mănânci corect!”, „Fiul mănâncă cât vrei. Când nu mai vrei, oprește-te. Dacă mănânci prea mult burtica te va doare ”și„ Nu este cantitate, ci calitate ”

Atenție: vorbesc desigur despre un copil care nu a avut niciodată probleme cu mâncarea. Un copil care nu mănâncă nimic este o altă poveste. De fapt, presupun că mama cu un copil care mănâncă puțin nu citește această postare.

[Related]

Predați recompense pozitive

„Fiule, dacă te comporți obții înghețată pentru desert” sau „Dacă mănânci tot ce ai ciocolată cu desert”

Acesta din urmă este cel mai rău. În aceste propoziții primiți mesajul că recompensa pentru orice este dulce, lucru care ar trebui evitat cu orice preț. În cel de-al doilea exemplu, primiți în continuare mesajul că mâncarea este mustul, penitența pe care trebuie să o treceți pentru a obține desert.

Totul sună ciudat, dar asta se întâmplă. Când un copil are această repetare constantă, el învață aceste mesaje care vor rămâne cu el tot restul vieții. Adică, când va avea ceva succes, se va răsplăti cu bomboane. Când va fi trist, se va consola cu o înghețată. Până la urmă, asta a făcut tatăl ei pentru a o înveseli, nu-i așa ">

Nu fi 100% restrictiv

Nu pot sublinia suficient. Dacă restricționați 100% dulciurile și dieta copilului dvs., vă garantez că, în orice moment, el va fi umplut cu bomboane, prăjire și mâncare până când este bolnav. Nu o face. Dacă ai dat întotdeauna mai puțin valoare. Așadar, încearcă să-i oferi micuțului tău puțină ciocolată în weekend (precum și timp pentru a arde în timpul zilei). Întotdeauna foarte puțin, așa că înveți și moderație.

O altă idee bună este să-l iei pentru înghețată din când în când. Alegeți întotdeauna cea mai mică porție, dați preferință înghețatei și nu puneți sirop și milioane de topping-uri ... Dacă vă obișnuiți cu copilul dvs., așa îi vor plăcea dulciurile, ușor.

La petreceri, mâncați acasă înainte de o masă sănătoasă și în timpul petrecerii relaxați-vă. lasă-mă să mănânc orice vrei. Nu va exista nicio cale și o femeie neagră nu va aduce decât o traumă care nu va merita.

El trebuie să decidă!

Ei bine, sfaturile de mai sus au fost pentru prevenire. Dar să zicem că a dispărut, iar fiul sau fiica ta este dolofană sau dolofană. Ce acum? Cum să vă ajutați copilul să slăbească? În primul rând, nu-l impune. Vezi, trebuie să vrea. Dacă o impui, poți lupta cu ea doar pentru că ai impus-o. În schimb, fă-i ideea lui și arată că ești acolo pentru a-ți ajuta copilul să slăbească și să nu-l forțeze să piardă în greutate.

Crede-mă, a fi grasă nu este mișto sau distractiv. În cele din urmă, ea sau el îți vor cere ajutorul pentru a slăbi. Dar mențineți canalul de comunicare deschis și nu forțați problema. Depinde de tine să ai răbdare.

Fii tovarăș și nu spânzurat

Nu fi niciodată agățătorul greutății. Acea persoană care măsoară totul, face fețe și guri dezaprobatoare, cumpără haine improprii și stă pe cântar în fiecare dimineață, așteptând ca fiica lui să se cântărească și să explice de ce greutatea nu s-a schimbat în timp ce scuturi capul. Crede-mă, e mai rău pentru ea și acesta este calea către un anumit eșec!

Fă contrariul, fii partener. Adică: mergeți împreună la dietetician, încurajați, nu judecați, luați-l să cumpere totul pentru dietă, participați la pregătirea mâncării, nu lăsați copilul să se cântărească în fiecare zi, motivați-l cumpărând o ținută pentru fiecare obiectiv. de succes, joacă cu el, joacă sport ca fotbalul și repetă ori de câte ori este capabil. Ultimul sfat: nu e gras. E gras, bine? Diferența? BE FAT este permanent, BE FAT este momentan.

Nu-i umileste pe fiul tău

Pranzul în familie, fiul tău va ridica un cip de cartofi și urlă peste masă: „Fiu, nu poți mânca asta!” Sau „Nu mai crezi că ești bine cu mâncarea”> Aflați de ce mănâncă

Poate că ar fi trebuit să încep cu acest sfat. Pentru a vă ajuta copilul să slăbească, trebuie să aflați de ce mănâncă. Vă garantez că aveți unul. Sau cel puțin motivul pentru care nu poate slăbi.

A mea a fost stima de sine extrem de scăzută! M-am gândit: „Sunt grasă, nu mai pot face nimic, sunt urât și am puterea de a lupta cu asta?” În plus, eram, de asemenea, sigur că nu voi putea. Pierderea în greutate pentru mine a fost ca să urc pe Everest sau să învăț să zboare ...

[YouTube]

Așa că sfatul meu este să văd dacă respectul de sine al copilului dvs. nu este scăzut, atunci rețineți următoarele motive: singurătate, anxietate și nesiguranță. Când identificați motivul și îl puteți corecta, copilul dvs. va pierde în greutate automat.

Este dificil să identifici motivul. Pentru asta va trebui să fii sincer și să privești copilul cu o privire cinstită și nu cu aspectul mamei. Ceea ce poate fi destul de complicat, deoarece mamele ne dorim mereu să ne vedem copiii la fel de perfecți și nu vrem să vedem dacă întâmpină dificultăți.

Bunele mame, sper ca aceste sfaturi să vă ajute copilul să slăbească. Am fost cât se poate de sincer și ofer viziunea unui copil care trebuia să slăbească și nu știa cum. Această postare a fost modul meu de a încerca să vă explic cel mai bun mod pentru dvs.

Sper că v-a plăcut

Saruturi si pana data viitoare