Cum să-ți calmezi copilul și să-l faci să doarmă repede

Unele lucruri merg din generație în generație, precum un obicei sau o melodie. Bunica a cântat o melodie pentru mama și unchiul meu, ei au cântat aceeași melodie și pentru mine, pentru sora mea și pentru verii mei. Astăzi cânt aceeași melodie pentru Thomas. Piesa se numește Lobo Bobo, de Carlos Lyra și Ronaldo Bôscolido, înregistrată de Gilberto Gil. Versiunea care îmi place cel mai bine este cea pe care am pus-o aici sub Rosa Passos:

Când Thomas s-a născut, această melodie a fost singurul meu atu pentru a-l face să doarmă. Dar, de-a lungul timpului, am învățat câteva lucruri noi și mi-am adunat toate tehnicile care au funcționat, aici pentru tine. Deci, haideți:

  1. Dim the Light: Încep încet să întunecă lumina casei sau cel puțin în încăperile în care Thomas se află. Acest truc nu este nou, dar funcționează întotdeauna. Dacă lumina dvs. nu are dimmer. Lăsați lumina în camera în care este oprită și porniți lumina din baie sau o lumină de ieșire a dimmerului. Aveți suficientă lumină ca să nu vă pierdeți, dar amintiți-vă cu atât mai bine.
  2. Calmează-te și calmează mediul înconjurător: Thomas: cină, scaldă-te, poveste și pat. Așa că, la ora de baie, încep să vorbesc în liniște și să fac glume care nu-l încântă prea mult. Nimic prea agitat. Este foarte dificil, pentru că vine la sfârșitul zilei, noi și mamele suntem neliniștiți și obosiți. Deci nu putem uita să ne liniștim și apoi să ne liniștim. În timp ce suntem agitați, le vom transmite acest lucru. Nu uitați că restul casei ar trebui să colaboreze și să vadă ... TV de jos, fără să strige sau să vorbească ...
  3. Aromaterapie: Îmi place să las un miros gustos în camera lui care îl relaxează. Ceea ce îmi place cel mai mult este Verbena. Mereu pășesc puțin pe perna lui pentru a se calma și a lăsa un parfum delicios pe patul lui. În opinia mea, mici atingeri de dragoste de genul acesta, nu doare niciodată, nu este ">
  4. Pat perfect: nu are niciun folos pentru a te culca și a te pune într-un pat inconfortabil. Trebuie să fie moale și cald. Prin urmare, întotdeauna trebuie să aveți grijă dacă așternutul este curat, cu suficiente perne și pături. (Atenție: bebelușii nu ar trebui să utilizeze perne sau perne care nu sunt adecvate vârstei și care să fie antifurt)
  5. Masaj: După duș, la lumină scăzută și cântând mica mea melodie, fac un masaj foarte relaxant, cu calendula și ulei de mușețel. Desigur, aroma este la latitudinea ta, dar ar trebui să fie liniștitoare.
  6. Muzică: Dacă nu aveți o melodie, dar îmi place să las iPod-ul să cânte discul meu preferat pentru a face somnul (imaginea CD de mai jos ... Discul este vechi, corect ">
  7. Porunci: nu știu dacă ați auzit de o carte numită: Iepurasul care a vrut să doarmă de Carl-Johan Forssén Ehrlin (imaginea de mai jos). El promite că îl va face pe fiul său să doarmă oricum. Cu toate acestea, am avut o problemă, nu am vrut să aprind lumina pentru a citi, Thomas este încântat de lumină. Așa că i-am luat metoda și am folosit-o singură. Așa cum fac în carte, spun următoarele de câteva ori: „Thomas (i-am pus numele fiului său aici) doarme, ochii lui sunt grei și este foarte obosit.” Și eu încep să căsc de câteva ori. Acest lucru îi dă deja un somn mare.
  8. Exercițiu de relaxare: Mama mea mi-a făcut asta și funcționează foarte bine. Încep să vorbesc aproape șoptind: „Thomas se relaxează. Corpul lui se îngreunează și doarme. Apoi își va relaxa degetele de la picioare, degetele de la picioare, piciorul drept, piciorul stâng ... Își va relaxa piciorul drept și piciorul stâng ... ”și așa mai departe. Repetând întotdeauna partea „el se va relaxa” și vorbește foarte încet, calm și ritmic. De obicei nu mă duc la gât, pentru că deja a flipat rss ..
  9. Păstrează rutina: acest pont îl repet întotdeauna, pentru că este cu adevărat ceva foarte important pentru viața ta și viața copilului tău. Citiți de ce aici

Trage și cade. O garantez! Fiul sau fiica ta se culcă repede adânc. Doar nu uita niciodată, că un copil să doarmă bine și să doarmă trebuie să se miște și să se joace foarte mult în timpul zilei.

Sper ca trucurile să funcționeze pentru tine, la fel de mult pentru ei și săptămâna bună tuturor!