Cesareanul nu este interzis, dar trebuie justificat!

Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Sănătății Suplimentare au luat o serie de măsuri pentru reducerea numărului de cezariene efectuate în Brazilia. La început am înțeles că secțiunile de cezariană ar fi interzise decât dacă nașterea ar fi un risc pentru mamă sau copil. Dar nu, interzis nu va fi. Ideea nu este de a stimula și de a îngreuna.

Secțiunile C vor trebui acum justificate de medic pentru asigurarea acoperirii. Adică, medicul va trebui acum să completeze o partogramă, care constă într-o înregistrare a celor întâmplate în timpul nașterii. În plus, nașterea nu mai poate fi programată sau planificată în prealabil.

Dacă nașterea nu este înregistrată de o partogramă sau nu se înțelege din evidență că secțiunea de cezariană a fost un răspuns necesar de la medic la siguranța bebelușului și a mamei, este posibil ca asigurarea de sănătate să nu plătească pentru operație. Crearea costului familiei.

Astăzi, 24 de milioane de femei au planuri de îngrijire a sănătății în Brazilia, iar 84% dintre ele optează pentru o cezariană suplimentară, în timp ce în rețeaua publică sunt doar 40%.

Măsura a fost publicată în Monitorul Oficial din 7 ianuarie 2015, iar transportatorii de asigurări au avut 180 de zile pentru a se adapta. Adică, dacă copilul dvs. se va naște din iulie anul acesta, aveți grijă! Discutați cu medicul dumneavoastră și cu asigurarea. Deci nu riscați să vă asigurați că nu plătiți pentru naștere.

Nu știu dacă cred că acest tip de „stimulent” este pentru binele populației sau pentru reducerea costurilor. Nu dezbat aici care este mai bine. Naștere normală sau prin cezariană. Dar cred că fiecare femeie ar trebui să aibă alegerea lor respectată întotdeauna și tu "> Folha de São Paulo