Bullying - Ce este, cum să îl preveniți și ce să faceți

Știți ce este intimidarea? Știți cum să preveniți? Știi cum să te descurci? Eu, ca persoană care a suferit foarte mult, am înțeles bine prin ce trec copiii din această poziție. Iată cum să abordați această problemă.

Ce este bullying-ul, cum să-l preveniți și cum să faceți față cu el este ceva ce orice mamă ar trebui să știe. Acest lucru se datorează faptului că intimidarea a luat o astfel de putere încât poate ajunge să provoace traume și probleme care vor dura tot restul vieții copilului tău. Deci, haide!

[YouTube]

Ce este intimidarea?

Definiția bullyingului de către guvernul SUA este: un comportament nedorit și agresiv în rândul copiilor de orice vârstă care denotă un dezechilibru al puterii. Este un comportament care este repetitiv sau cu potențial de a fi repetitiv. Potrivit Guvernului, copiii care suferă de intimidare și copiii care îl provoacă riscă să apară probleme grave în viitor.

După consultații ample cu fetele SOS Education (există videoclipuri pe canal. Faceți clic aici pentru a vedea!) Și din vasta mea experiență personală am propria definiție: orice situație în care un individ se simte victimă sau se simte copleșit de alți indivizi. Persoana bulversată se simte diminuată, umilită, incapabilă sau forțată să nu aibă o opinie. Această persoană se simte obligată să facă ceea ce nu dorește să trăiască cu ceilalți. De obicei, ea este jignită în mod repetat și nu poate să reacționeze.

Când începe bullying-ul?

Bullying-ul nu are o vârstă specifică pentru a începe sau a se încheia. Un copil de trei ani poate suferi de acesta și un copil de cincizeci de ani poate suferi și el. Depinde mult mai mult de situația persoanei decât de vârsta în sine. Deoarece bullying-ul se datorează practic situațiilor de dezechilibru al puterii, nu este specific vârstei.

Unde se poate întâmpla bullying "> Cum să preveniți intimidarea

1. Creați un copil sănătos de stimă de sine

Un copil cu respect de sine sănătos va fi imun la intimidare. Nu va fi afectat sau pur și simplu nu va observa. Un copil care este bine cu ea însăși nu va oferi nicio șansă să se întâmple așa ceva sau ceilalți care provoacă bullying nu s-au simțit suficient de siguri pentru a se confrunta cu ea. Amintiți-vă: bătăușii sunt niște copii nesiguri și vor evita întotdeauna să se pună în situații care se pot întoarce împotriva lor sau unde pot pierde.

O mare problemă a intimidării, după părerea mea, este că atunci când nu este remediat, acesta poate determina copilul care este abuzat să nu-și realizeze întregul potențial.

2.Conversați despre intimidare

Ajutați-i pe copii să înțeleagă ce este intimidarea și ce poate provoca. Mențineți întotdeauna liniile de comunicare deschise în interior. Câteva modalități de a realiza acest lucru sunt: ​​vorbind despre zilele copiilor tăi la cină și înainte de culcare, căutând pietriș despre dificultățile, visele și temerile lor. Urmăriți prieteniile și dezacordurile copiilor dvs. și nu vă amuzați niciodată de preocupările lor. Dacă este important pentru el, trebuie să fie important și pentru tine. La fel de stupid pe care ți se pare.

Câteva sfaturi despre ce să ceri:

 • Spune-mi lucruri bune care s-au întâmplat astăzi și lucruri rele.
 • Cum este ora prânzului la școală? cu cine stai? Ce vorbești?
 • Cum este în autobuz către și de la școală?
 • Ce faci super bine? ce vă place să faceți cel mai mult? ce îți place cel mai mult la tine?

3. Încurajează-l să vorbească

Nu este întotdeauna ușor să îi faci pe copii să vorbească. Chiar mai mult, atunci când subiectul este neplăcut și îi face să se simtă rău sau de frică. Deci există modalități de a scoate limba copilului tău. Deci știți ce i se întâmplă cu adevărat.

Una dintre cele mai bune metode este să îți faci show-ul preferat. Atunci, atunci când fiul sau fiica dvs. sunt fericiți, de bună dispoziție și liniște, puteți începe să vă puneți câteva întrebări. Dar, făcând mereu altceva. Cum ar fi: în mașină în timp ce joci un joc sau în timp ce pictezi un desen și etc.

Veți descoperi că atunci când vorbiți făcând altceva, le este mai ușor să vă spună și să vă vorbească. A-l determina să stea să vorbească într-un moment serios va sfârși prin a-l bloca și a-l face să se sperie.

O altă soluție bună este să-l determine să spună o poveste a vieții sale la școală. Astfel își poate gestiona mai bine emoțiile și puteți, prin istorie, să identificați dacă există sau nu probleme de intimidare cu el.

4. Rămâi mereu legat de copilul tău

Copiii conectați sunt copiii cu o legătură puternică cu familia lor. Se simt parte a familiei, sunt fericiți acasă și se simt iubiți. Acești copii rareori provoacă bullying sau bullying. Acest lucru se datorează faptului că au un sprijin puternic în interior. O prezență mare de părinți și nu se simt niciodată singuri și neputincioși.

5. Fă-ți copilul să joace sport

Sportul crește stima de sine, crește socializarea copiilor și împiedică intimidarea. De aceea, creează o clasă pentru copilul tău, oferă responsabilitate, disciplină, maturitate, îl face mai puternic fizic și emoțional.

Cum să faci față când vezi intimidare

Dacă observați un caz de intimidare în fața dvs., opriți-l la timp! Interveniți cu respect și calm. Cu toate acestea, interveniți ferm și definitiv. Fii afirmativ. Încrederea și fermitatea cu care interveniți arată că un astfel de comportament nu este acceptabil. Potrivit guvernului american, studiile dovedesc că, în timp, acest lucru poate pune capăt bullyingului.

Ce să faci:

 • Interveniți imediat
 • Separați copiii
 • Păstrați-vă calmul
 • Fii respectuos și ferm
 • Căutați ajutor dacă este necesar

Ce să nu faci:

 • Nu face scandal
 • Nu ignorați, gândindu-se că se vor rezolva singuri
 • Nu obligați copiii să își ceară scuze în fața tuturor
 • Nu forțați copiii din jur să spună ce au văzut la timp și în fața celorlalți
 • Nu încercați să aflați ce s-a întâmplat la fața locului.
 • Nu vorbiți cu copiii implicați împreună, doar separat
[Related]

Asigurați-vă că susțineți toți copiii implicați. Au nevoie de sprijin. Chiar și un copil care a provocat problema. Oferiți acest sprijin. Bullying-ul este un semn că altceva se întâmplă cu copilul tău sau cu alți copii. Dacă aceste probleme nu sunt rezolvate, acestea pot avea consecințe grave pentru viitorul tău.

Mame bune speră că te-a ajutat

Saruturi si pana data viitoare