Libido scăzut după naștere: înțelegeți motivele


Mă încumet să spun că lipsa dorinței de sex după naștere se întâmplă în marea majoritate a femeilor. Nu există NICIUN prieten cu care am vorbit și mi-a spus că nu a trecut prin asta! Și spun mai multe: deseori, libidoul scăzut se transformă în dezgust, iar studiile arată că poate dura un an sau chiar mai mult! Adică: problema este a tuturor, nu numai a ta! Se poate întâmpla din mai multe motive, inclusiv:


OBOSEALA

Primul dintre acestea este oboseala enormă a îngrijirii unui nou-născut cu normă întreagă. Este o tulpină fizică și emoțională. Atenția este constantă, bebelușul depinde absolut de tot și își petrece cea mai mare parte a timpului în poală sau suge pe piept.


RECUPERARE

În plus, are tot impactul pe care îl suferă organismul pentru a se recupera din sarcină și naștere. Hormonii pot supăra femeia în toate felurile. Grija pentru a vă răni sau a suferi poate fi, de asemenea, un factor.
Stima de sine

Aceasta este o perioadă care reduce stima de sine, întrucât practic nicio femeie nu este confortabilă cu corpul ei, totul este încă „transformat în interior”, fără formă, fără fermitate… puțin ciudat.


FEAR

Un alt motiv poate fi teama de a rămâne gravidă din nou, chiar dacă este inconștientă.

Linie de fund: Există atât de mulți factori, toți extrem de justificabili și de aceea este normal să te simți în acest fel. Nu te acoperi, nu dispera. Va fi un alt motiv pentru a vă deranja și acum aveți un accent foarte important care este copilul dvs.! Încetul cu încetul totul intră în topoare și în mod firesc dorința revine.

Cel mai important, puteți împărtăși partenerului ceea ce simțiți. Încercați să vă deschideți, nu vă obligați să faceți ceea ce nu doriți! Cu toate acestea, dacă ești foarte supărat și îngrijorat, cel mai bun lucru este să te duci la medic și să ceri sfaturi. Asta ar trebui să te facă mai relaxat.

Săptămâna viitoare vă vom aduce o postare cu sfaturi despre cum puteți încerca să treceți peste ea și să reluați relațiile sexuale cu partenerul. Asigurați-vă că citiți! ????

Un sărut!

Paty

Paty Cayres

Paty are 29 de ani și este mama lui João Victor, 1 an. Mama singură, bine rezolvată, de personalitate, are o relație bună cu tatăl și face totul pentru a vedea copilul fericit!

Este publicistă, a lucrat în agenții, dar experiența sa extinsă este în marketing inovare, gestionarea proiectelor și crearea de noi produse. A lucrat în mari companii multinaționale în diverse industrii, cum ar fi Food and Appliances. Încă de la începutul carierei sale, se remarcă pentru creativitatea și talentul său în traducerea nevoilor consumatorilor, creând produse iconice de mare importanță pentru companiile pentru care a lucrat.

Este îndrăgostită de oameni, arte în general, călătorii, modă, gastronomie, vorbește de coate și niciodată, niciodată, nu lipsește o glumă bună!