Sarcina Antidepresivele cresc riscul de autism la bebeluși

Un studiu realizat de Universitatea din Montreal, Canada, publicat recent în revista JAMA Pediatrics, a arătat că utilizarea antidepresivelor, în special a celor derivate din serotonină și utilizate între al doilea și al treilea trimestru de sarcină, crește autismul cu 87%. la copil. Peste 145.000 de copii au fost urmați de la sarcină până la 6 ani.

Serotonia este un produs chimic produs de neuroni care funcționează ca un neurotransmițător. Autismul acționează asupra neurotransmițătorilor creierului, astfel încât orice medicament care interferează cu echilibrul serotoninei în timpul dezvoltării fetale poate contribui la apariția bolii.
Informațiile aduse de sondaj ar trebui să fie un avertisment și nu există niciun motiv de panică.

Acest lucru se datorează faptului că, chiar și cu această șansă crescută, riscul copilului de a dobândi autism este încă foarte mic, sub 2%.

Utilizarea antidepresivelor în sarcină este relativ frecventă, estimată între 6 și 10% dintre femei. În general, femeile gravide care trebuie să ia antidepresiv nu ar trebui să renunțe la administrarea acestuia, deoarece depresia netratată în timpul sarcinii prezintă riscul de numeroase probleme pentru ea și pentru copil.

Paty Cayres

Paty are 29 de ani, iar eu de la Joo Victor, 1 an. Single single, bine rezolvat, de personalitate, are o relație bună cu tata și face totul pentru a vedea fericit fiul!

A lucrat în agenții, dar experiența sa vastă în marketing inovare, gestionarea proiectelor și crearea de produse noi. A lucrat în mari companii multinaționale în diverse industrii, precum Alimentația și Aparatele. De la începutul carierei sale se remarcă pentru creativitatea și talentul său în traducerea nevoilor consumatorilor, creând produse iconice și importante pentru companiile pentru care a lucrat.

îndrăgostit de oameni, arte în general, călătorii, modă, gastronomie, vorbește de coate și niciodată, niciodată, nu lipsește o glumă bună!