Anorexia Nervosa: a treia boală cea mai frecventă în rândul adolescenților

Taxa pentru un corp perfect este peste tot. Desigur, a avea un corp sănătos este ceea ce orice mamă își dorește pentru fiul sau fiica ei. Cu toate acestea, unii oameni se îndepărtează de ideea unui corp sănătos în paranoia. A treia boală cea mai frecventă în rândul adolescenților este anorexia nervoasă. Anorexia nervoasă comună, dar periculoasă, este responsabilă pentru uciderea a până la 20% din victimele sale.

Este format din trei caracteristici principale:

  • Distorsionarea imaginii corpului însuși.
  • Teama de a se îngrași.
  • Refuzul de a menține o greutate sănătoasă.

Problema majoră cu anorexia nervoasă este dificultatea diagnosticului. Victimele tale tind să-l facă cât mai secret. Așa că urmează cinci semne discrete că fiul sau fiica ta se confruntă cu acest lucru.

1. Când copilul tău ia mâncarea cu el.

În loc să stai jos și să mănânci cu restul familiei, (faceți clic aici pentru a vedea cum să creați această rutină sănătoasă cu familia), fiica dvs. întotdeauna întârzie și preferă să mănânce micul dejun în drum spre școală sau club.

Trebuie să înțelegeți că bolnavii de anorexie nervoasă au o adevărată teamă de a mânca. La fel ca cei care se tem de zbor, de conducere sau de orice alt tip de fobie. Așadar, planificați cum puteți evada mesele în avans și în moduri diferite.

2. Când nu mai vrea să meargă la restaurante sau evenimente sociale precum mâncarea.

Când mâncăm în public, bine sau rău, suntem urmăriți și este greu să ascundem cât de mult mâncăm de fapt. Prin urmare, cei care sunt anorexici încearcă să evite astfel de situații.

3. Când copilul tău devine vegetarian.

În primul rând, vreau să precizez că a fi vegetarian nu este nimic greșit. Fiecare are alegerea lor în alimente și astfel nu suferă de o tulburare. Preocuparea vine aici când adolescenții folosesc acest lucru ca o scuză pentru a reduce posibilitățile de mâncare disponibile. Cu meniul redus este mai ușor să nu mănânci.

„Carnea, nu mulțumesc, sunt vegetarian. Mama mi-e foame, dar nu o pot mânca! ”

În orice caz, există o statistică relevantă pentru a arăta modul în care tinerii folosesc acest lucru ca o scuză: conform unui studiu, 25% mai multe femei cu tulburări alimentare se identifică ca fiind vegetariene.

4. Copilul tău nu mai are alimente preferate.

Fiecare mamă
Știi ce îi place să mănânce copilului tău. Mâncarea aceea care nu are nicio greșeală. Ei bine, când îți dai seama că niciunul dintre alimentele preferate ale fiului sau fiicei tale nu te mulțumește cel mai mult. Poate fi un semnal de alarmă.
5. Fiica ta distrage pe toți la masă.

În timpul meselor, anorexicul poate încerca să-și distragă familia cu povești sau conversații neîncetate. Până la urmă, în timp ce vorbește, nu mănâncă și nimeni nu observă. Anorexia nervoasă este o boală care provoacă rușine și este ținută secretă de către victima dvs., așa că dacă fiica sau fiul dvs. sunt subponderali întrebați-vă „Cât de mult îl vedeți mâncând”> Mind Body Green