Mâncarea poate afecta somnul copilului tău!

Toate mamele își fac griji pentru somnul copiilor lor. Dar nu toată lumea știe că mâncarea le poate afecta somnul. Vedeți aici dacă acest lucru se întâmplă cu copilul dvs. și rezolvați-l acum!

Știați că alimentația poate afecta somnul copilului dvs. De la naștere, mâncarea este o preocupare. Alegerea celor mai bune alimente pentru mama care alăptează, știind ce poate provoca disconfortul excluderii din alimente, alegerea celei mai bune formule, cercetarea posibilelor alergii alimentare și alegerea alimentelor sănătoase în introducere. Ceea ce mănânci are un impact mare asupra sănătății și dezvoltării copilului tău. Cu toate acestea, puțini oameni cred că alegerea alimentelor poate afecta somnul copilului tău.

În postarea de astăzi, vrem să discutăm aici cu cititorii Zilei Mamei despre această problemă. Opțiunile dietetice ale copilului dvs., precum și mesele pot afecta atât somnul, cât și somnul noaptea.

[Related]

De ce se întâmplă asta?

Tot ceea ce este ingerat va oferi copilului energie. Unele alimente îl fac pe copil foarte încântat, iar cele mai clasice și cunoscute sunt alimentele cu cofeină și zahăr și, fiind „faimoase” pentru că provoacă dificultăți în somn, sunt deja evitate în majoritatea caselor.

Cu toate acestea, există alimente care ajută foarte mult în somn, crescând somnolenta și relaxarea copilului. Acestea sunt alimente care conțin triptofan, care este un aminoacid pe care organismul îl folosește pentru a sintetiza proteine. Acest aminoacid produce, de asemenea, serotonină, care este un neurotransmițător prin care se produce melatonina (hormonul somnului).

Deși este puternic pentru creșterea somnolentei, triptofanul singur nu face o „minune” în somnul copilului tău. Pentru a crește această potență, trebuie să fie ingerat împreună cu carbohidrați sănătoși. Acest lucru se datorează faptului că ingestia acestor carbohidrați eliberează insulină, ceea ce va ajuta aminoacidul să ajungă la creier pentru a provoca somnolență.
Unele alimente au niveluri ridicate de triptofan, acestea sunt câteva exemple:

  • Banana și Avocado
  • Frunze verzi
  • ouă
  • nuci
  • Tofu și alte produse din soia

#tip: Combinați consumul de alimente care asigură somnul cu cereale integrale - precum orezul sau pâinea.

Masa de asemenea influențează somnul

Pe lângă faptul că ne gândim la modul în care alimentația poate afecta somnul, timpul de mâncare are, de asemenea, un impact mare asupra calității somnului copilului. Iată o recomandare care vă poate ajuta foarte mult în programarea mesei pentru a avea un impact pozitiv asupra somnului:

Evitați mesele grele cu o oră înainte de culcare. Cina trebuie să fie întotdeauna mai ușoară și mai puțin decât prânzul. Ar trebui să fie servit cu cel puțin 90 de minute înainte de culcare bebelușului și în timpul zilei pentru gustări, ar trebui să li se ofere și cu 30 de minute înainte de ploaie de zi (acest lucru este valabil și pentru gustările pe care copiii le consumă în cele din urmă înainte de culcare) .

Acest lucru se datorează faptului că rata metabolică a copilului și temperatura crește în timpul meselor și este mai bine ca timpul de somn să scadă decât să crească.
Nu uitați că mâncarea poate afecta somnul, dar este doar unul dintre factori. Adesea problema constă în obiceiurile de somn ale familiei, caz în care este necesar să analizăm toate aspectele somnului și să ne gândim la o educație a somnului care să țină cont de alți factori precum comportamentul, rutina și profilul fiecărei familii. .

Scris de: Michele Melon este un consultant pentru planificator pentru somn și bebeluși certificat de Academia Internațională a Profesioniștilor pentru Planificatori pentru Bebeluși (IABPP) și Institutul Internațional pentru Maternitate și Părinți (IMPI) din California. Este mama și partenerul Matern Coach (//www.maternitycoach.com.br), o consultanță specializată în diverse