Acum încheie lupta la culcare!

Postarea de astăzi a fost o solicitare specială a doritei Bianca Arcangeli de la Mama în Ziua cu privire la modul de a încheia războiul pentru a pune un copil peste 2 ani să doarmă. De obicei, scuzele sunt întotdeauna aceleași: cereți apă, vorbesc, vedeți un alt desen, cereți mamei să îi spună „doar” o altă poveste, dorința de a merge la baie (după ce a dispărut), căldură, frig etc. Orice scuză merge pentru a nu dormi.

Dar ce să faci?

Voi enumera aici câteva atitudini care pot îmbunătăți foarte mult modul în care pui aceste fiare să doarmă, fără a fi nevoie să lupți sau să fii nervos cu copilul tău la culcare.

[Related]
  • Începeți cu o tablă de afiș. Mergeți la un magazin de papetărie cu copilul dvs. și cumpărați o carte și o bandă. Când ajungeți acasă, explicați-i bebelușului dvs. că noua rutină de seară va fi proiectată acolo. Totul de făcut înainte de culcare. Împărțiți cartoșul în pătrate și puneți lucrurile exact în ordinea în care ar trebui să se întâmple. De exemplu: cină, scăldat, schimbare, curățarea dinților, pipi, mers la culcare, 1 poveste (pune întotdeauna suma!), Stingerea luminilor, rugăciunea cu mama și culcare.

  • Din momentul în care panoul de afiș se duce pe peretele camerei copilului tău, respectă regulile cel puțin două săptămâni. Când copilul tău începe să ceară lucruri sau să plângă, explică noile reguli în pace și respectă-le. Nu încălca regulile cu o altă poveste sau cu o altă rugăciune. Ține-te pentru că într-o zi devii mai flexibil, copilul tău își va da seama că insistența lui va da un rezultat diferit (exact așa cum își dorește el).
  • Pune o recompensă. După 30 de zile după rutina fără să plângă, copilul tău va primi un cadou. Alegeți cadoul cu el și păstrați-l acasă. Nu da niciodată înainte de timp, astfel încât să vei putea crea un nou mod de a dormi înainte de a oferi cadoul copilului tău.
  • Introduceți unul sau modificați obiectul de tranziție. După cum sugerează și numele, de multe ori compania pe care copilul tău o are pentru somn nu mai este plăcută ca înainte. În această etapă, sfârcurile cu fețe sunt foarte atractive și pot ajuta copilul să doarmă.

Vezi și: Bebelușii și semnele lor!

  • Asigurați-vă că bebelușul nu doarme prea mult (sau prea puțin) în timpul zilei. De multe ori copilul dvs. nu este pregătit să doarmă într-un moment care este ideal pentru familie din cauza somnului în timpul zilei. În această etapă, un pui de somn (maxim 90 de minute) la mijlocul zilei ar trebui să fie suficient pentru el.
  • Examinați obiceiurile alimentare. Unele alimente ajută mult la somn, în timp ce altele deranjează. Un sfat bun este să folosiți cereale integrale pentru cină și să oferiți o banană. Aceste alimente conțin triptofan, care este un aminoacid care ajută foarte mult în somn. Alte alimente care au această substanță: ovăz, avocado și semințe.

  • Unii bebeluși la această vârstă sunt mai în siguranță atunci când au o lumină aprinsă. Deși cel mai bun mediu pentru a dormi un copil este în întuneric total, pot apărea temeri de la 2 ani. Lăsați o lumină sau o lampă de ieșire slabă lângă copilul dvs. și explicați-i că poate să se aprindă sau să se aprindă tot timpul dacă se simte mai bine.
  • Negociază o zi pe săptămână pentru a dormi împreună. Poate fi în camera lui sau în patul părinților lui, va fi o zi diferită dacă bebelușul urmează rutina în restul săptămânii.

Ca orice despre somnul copilului, copilul dvs. va avea nevoie de multă consecvență pentru a respecta noile reguli, în special după vârsta de 2 ani, unde bebelușii vor să atragă atenția și să dețină situația și să stăpânească totul și toată lumea din familie, deci, mai ales după ce regulile sunt puse în aplicare, nu poate face excepție sau aceste „fugi” de rutină vor deveni frecvente și la fel vor fi protestele.

Vezi alte postări ale lui Michele aici!

Michele Melon este un consultant pentru planificator pentru somn și bebeluși certificat de Academia Internațională a Profesioniștilor pentru Planificatorii pentru Bebeluși (IABPP) și Institutul Internațional pentru Maternitate și Părinți (IMPI) din California. Este mamă și partener al Maternity Coach (//www.maternitycoach.com.br), o consultanță specializată în diverse servicii pentru femei însărcinate și bebeluși.

Contact: