9 Beneficiile de a-ți lăsa copilul să se joace lupta cu Tatăl

Joacă de luptă sperie și sperie orice mamă. Dar această joacă părintească învață și dezvoltă copilul atât de mult încât să ai mai mult curaj și să dai drumul. Iată ce copiii tăi nu pot pierde din cauza fricii.

Jocul luptei este rutina acasă. În fiecare zi este același lucru. Thomas vine să-l provoace pe Rodrigo (tatăl său vitreg) care aleargă după el și începe mica luptă. Dă-i să intervină și să lupte cu Rodrigo pentru a fi atent cu Thomas. Doar eu îmi întorc spatele când Thomas se întoarce după Rodrigo pentru a continua jocul mult iubit.

Pe scurt, devin încordat și în fiecare zi dimineața, după-amiaza și seara este la fel. Este clar că Thomas iubește și Rodrigo își găsește cel mai mult glumele. Desigur, acest tip de joc creează o legătură din ce în ce mai puternică între cei doi. Știu că nu ar trebui să amănunțesc, dar mi-e teamă ca el să fie rănit în mod neintenționat și să nu-l pot suporta.

Iată, o sun pe Roberta Bento de la „Ajutor copilul meu nu studiază” pentru a întreba ce ar trebui să fac. Interfera sau nu "> A se vedea și: Cum să vă protejați scaunul auto de pe scaunul auto!

Desigur, nu am luat-o de la sine și am mers să aflu dacă mi s-a întâmplat singură sau dacă s-a întâmplat la casele altor mame. Evident, se întâmplă tuturor și am aflat mai multe. Pe lângă faptul că este mai mult decât normal, jocul de luptă are avantaje foarte bune pentru copii. Sunt:

Crește rezistența

Jocul luptei necesită flexibilitate. O oră încearcă să scape, următoarea sunt cu capul în jos și apoi călăresc un cal, de exemplu. Fiecare situație necesită un răspuns din partea copilului dvs. și el trebuie să se adapteze rapid, fără să știe ce se va întâmpla în continuare. Acest tip de interacțiune ajută copilul să facă față schimbărilor bruște în viitorul său. Acest lucru se datorează faptului că, potrivit autorului Wild Justice Marc Bekoff, fiind imprevizibil, jocul de luptă creează conexiuni cerebrale între neuroni din cortexul cerebral, ceea ce ajută copilul să fie mai flexibil în comportamentul său.

Crește-ți inteligența

Acest gen de joc este ca un îngrășământ pentru creierul copiilor. Combaterea dezlănțuie o substanță chimică a creierului numită BDNF (Factorul Neutrofic al creierului), care stimulează creșterea neuronilor din cortex și hipocamp. Zonele responsabile de memorie, învățare, limbaj și logică.

Creați sociabilitate sau inteligență socială

Copiii care se luptă sunt mai sociabili decât copiii care nu sunt. Acest lucru se datorează faptului că copiii care joacă lupte știu să diferențieze între joc și agresiune. Copiii care știu această diferență tind să fie mai simpatici și acceptați decât cei care nu înțeleg aceste diferențe.Învățând diferența dintre agresiune și joc, copiii încep să dețină alte semnale sociale care pot arăta totul, cum ar fi sarcasmul, simpatia, frica și așa mai departe.

Jocul luptei învață, de asemenea, colaborarea și ideea că fiecare are rândul lor, întrucât în ​​timpul jocului tatăl și fiul se transformă. Fiecare câștigă la un moment dat și amândoi trebuie să colaboreze pentru ca jocul să funcționeze și să fie distractiv. Acesta este scopul final al ambelor.

Predați etica și morala

Când te joci în lupta cu copilul tău, învață limitele și diferența dintre corect și rău. Când începe să bată prea tare, rău sau să lovească acolo unde chiar doare. Puteți opri și seta un exemplu despre cum să faceți corect și să explicați ce puteți și nu puteți face.

Vezi și: Când copilul tău poate începe să mănânce sushi!

Lasă-ți copilul activ fizic

Ei bine, acest lucru este evident. Lupta este o activitate fizică. Însă studiile arată că copiii își atrag nivelul de activitate fizică al părinților, mai degrabă decât al mamei lor. Prin urmare, dacă doriți ca copilul dvs. să aibă o greutate sănătoasă și un stil de viață activ, de asemenea, trebuie să fiți sănătos și activ. Tot jocul de luptă ajută la dezvoltarea forței, flexibilității și coordonării motorii a copilului tău

Creează legătura dintre Tată și Fiul

Când copiii și părintele lor (sau îngrijitorul sau tatăl vitreg) se joacă, aceasta este una dintre cele mai bune metode pentru a se lega. În jocul de luptă, tatăl poate arăta afecțiune pentru copil într-un mod sănătos. În plus, este un mod distractiv și sigur. Căci părinții au grijă ca copiii lor să nu fie răniți.

Învață citirea corpului

Luptele vă învață copilul să acorde atenție reciproc privirii și mișcărilor corpului pentru a încerca să prezice ce va face părintele lor. Adică, dezvoltarea capacității de a înțelege ce spune celălalt într-un mod nonverbal este un avantaj uriaș pentru oricine. În viața personală și la locul de muncă.

Este bine pentru fetele prea

Lupta este bună atât pentru băieți, cât și pentru fete, pe lângă toate avantajele descrise deja, este valabilă atât pentru ambele. Băieții care se joacă în luptă află că există un contact fizic care nu trebuie să fie sexual sau violent. Ceva afectuos, sincer și sănătos.

Pentru fete, jocul de luptă creează încredere, în timp ce învață ce este înfricoșător, ceea ce nu este cool și se pot exprima fără teamă sau rușine.

Vezi și: Sex în sarcină, adevărate mituri și temeri!

Aduce Fericirea

Ființele umane sunt programate să joace lupte. Deci, atunci când se întâmplă asta, este fericire sigur!

Ce se întâmplă ">