8 reguli de siguranță pentru copii pe apă, fiecare mamă trebuie să știe

Sărbătorile au sosit și mulți dintre noi suntem nebuni să mergem oriunde fierbinte. Nu mai tuse, pielea rece sau uscată. Este timpul să vă faceți soare și să vă jucați în apă.

Ideea unei vacanțe este să vă relaxați și să vă bucurați. Deci, pentru a nu lăsa nimic rău (Doamne ferește!) Fii atent la aceste reguli de siguranță copiilor în timp ce aceștia sunt în jurul apei:

1. NICIODATĂ nu scoateți ochii copilului dvs. în timp ce este aproape sau în apă.

Poate fi o oglindă cu apă, cadă sau mare. În niciun caz, copilul nu trebuie să fie singur în apropiere sau în apă, chiar dacă poate înota.

Un copil mic poate fi înecat în 25 de secunde. Adică este foarte rapid. Așadar, când înoți, fii întotdeauna în apă cu copilul tău, la o distanță de unde poți să-l atingi mereu și să-i acorzi atenția completă. Chiar dacă poate înota, rămâne mereu aproape și nu-și lua niciodată ochii de la el.

Chiar și adulții sau copiii care pot înota foarte bine pot intra în panică, obosesc sau se prind sub apă. Nu așteptați ca victima să înceapă să urle sau să dezbată dacă aveți o problemă, acesta este un film. În majoritatea cazurilor de înec la adulți sau copii, accidentul se produce rapid și liniștit.

2. Renunțați la telefon

Faceți un pact cu voi înșivă. De fiecare dată când mergi la plajă sau la piscină, pune-ți telefonul în liniște și la îndemână. Este întotdeauna bine să ai telefonul cu tine dacă ai nevoie de ceva. Dar chiar și timpul pentru a răspunde la un mesaj text poate fi periculos. De asemenea, pentru că atunci când răspundem la un mesaj text, o privire pe rețelele sociale vine mereu, nu-i așa? ">

3. Nu vă bazați pe geamuri gonflabile, cu chei de armare sau plute.

Când Thomas era mai tânăr, unul dintre primele lucruri pe care le-am cumpărat a fost acele plute ale brațelor. M-am gândit că poate rămâne cu ei, să înoate cu mine sau chiar să plutească singur. Desigur, cu mine aproape, dar ideea era că el nu va fi agățat de mine tot timpul. Din prima clipă când am pus geamele, încă în afara apei, am văzut că această imagine este o iluzie.

Plutitoarele îi alunecară de pe braț, erau incomode și nu ofereau niciun echilibru. Am încercat alte tipuri, dar am obținut același rezultat. Securitate zero și încă un lucru de purtat cu mine. Pe scurt, nu l-am mai folosit niciodată și el continuă să înoate cu mine lipit împreună. Aceste boy-uri nu sunt salvatoare, ci ceva pentru distracție. Nu-ți pune credința în ele.

Singura protecție împotriva înecului este o vestă de salvare aprobată de marina. Ceea ce este de minune atunci când copiii vor să intre în apă, barcă sau barcă. Dar, din nou, întotdeauna însoțit de un adult care poate înota.

Dacă adultul nu este în măsură să înoate sau are vreo insecuritate în jurul apei, în situații de urgență poate înrăutăți situația, mai degrabă decât util. Deci, în astfel de cazuri, este chiar bine să vă păstrați distanța. Pentru o victimă panicată poate trage pe oricine sub apă.

Nu spuneți cozilor de sirenă și orice altceva care împiedică mișcarea copiilor dvs. și păstrați plutele și jucăriile în afara apei atunci când nu sunt utilizate. În apă atrag copiii în bazin.

4. Puneți-vă copiii în clasa de înot.

Pe lângă faptul că este sănătos și bun pentru întregul corp. Învățarea înotului este o măsură de siguranță pentru oricine. Este o abilitate importantă pe care ar trebui să o avem cu toții. Așadar, chiar și în perioade de criză, considerați acest lucru ca o investiție în siguranța și fericirea copilului dumneavoastră.

Oricum, chiar dacă știa deja să înoate și ia lecții de înot, aceasta este o siguranță și o investiție pe termen lung și nu o atitudine de efect imediat. Deci nu aveți încredere în clase și nu vă simțiți în siguranță, deoarece copilul dvs. a înotat de un an. Stai întotdeauna lângă el sau ai un adult responsabil care poate înota cu el. Dar trebuie să știi să înoți ">

5. Ia copiii în duble

Spune-i copiilor să meargă și să se împerecheze. Împerechează-i înainte de a pleca de acasă, spunând că unul este responsabil pentru celălalt și că ar trebui să știe unde este partenerul lor în permanență.

Acest lucru este bun și pentru vizitarea obiectivelor turistice în locuri publice, cum ar fi muzee sau parcuri. Acesta nu este un substitut pentru supravegherea adulților. Este doar o precauție suplimentară.

6. Salvează viețile odată

La o petrecere sau când sunt mulți copii împreună, cea mai bună soluție este să alegi salvamontul timpului. Adică un adult care poate înota, care are funcția de a sta lângă piscină urmărind copiii. Luați un releu astfel încât toți adulții să se poată relaxa la petrecere sau la grătar. Dar cineva ar trebui să fie mereu cu ochii în permanență.

Dacă numărul de copii este prea mare, mai mult de un adult ar trebui să fie în „funcția” de salvare a vieții. De preferat unul în piscină cu copiii mai mici și celălalt din ochi. Apropo, lăsați băuturi alcoolice pentru noaptea când copiii dorm, sau cel puțin după terminarea activităților de apă.

7. Învață-i regulile copiilor tăi

Nu are rost să fii atent dacă copiii tăi nu cooperează. Apoi explicați și faceți pericolul foarte clar. Iată câteva reguli ușoare pentru a le memora:

 • Nu se poate rula pe piscina vollta
 • Nu se poate scufunda în capătul superficial al piscinei.
 • Nu pot împinge pe nimeni în bazin
 • Nu puteți trage pe nimeni sub apă (dați bulionuri și etc ...)
 • NU puteți înota NICIODATĂ fără supravegherea adulților

8. Aflați primul ajutor

În caz de accident, este întotdeauna bine să fii pregătit și să știi ce să faci. În lumea ideală, cu toții am fi obligați să acordăm primul ajutor la școală. Așa că întoarce-te și ia cursul. Nu costă nimic și este o grijă suplimentară pe care o putem lua. Faceți clic aici pentru a vedea cursurile oferite de Senac!

Dacă nu este clar pericolul și cât de important este să fii foarte atent atunci când te ocupi de apă, am decis să adaug câteva statistici pentru ca tu să ai o vedere mai clară (date din 2015 în Brazilia):

 • 17 brazilieni se îneacă zilnic
 • 51% din decesele între 1 și 9 ani se petrec în piscine și case
 • Înăbușirea este a doua cauză principală de deces în intervalul de la 1 la 9 ani
 • Înăbușirea este a treia cauză principală de deces la grupa de vârstă 10-19 ani
 • Copiii de 4-12 ani care știu să înoate se îneacă mai mult prin aspirația pompei de la piscină
 • Adolescenții au cel mai mare risc de deces
 • 51% din decese apar până la 29 de ani

Bună mami, asta este, îți doresc o vacanță frumoasă. Dar vă rog, fiți foarte atenți la apă și la mare!

Saruturi si o joia grozava

Sursa: Sobrasa.org și Părinții