8 Mituri și adevăruri ale sarcinii

Când suntem gravide, nu există lipsuri de ghiciri, sugestii și chiar superstiții din toate părțile care ne spun ce putem și nu putem face. Și, în timp ce sunt bine, aceste comentarii nu sunt întotdeauna adevărate.

Pentru a ajuta mamele - în special mamele pentru prima dată - iată opt comentarii de sarcină foarte frecvente și apoi explicați dacă este un adevăr sau doar un alt mit!

În orice caz, este de remarcat faptul că fiecare femeie și sarcină este unică și este esențial să consultați și să urmați recomandările medicului pentru a vă asigura sănătatea dvs. și a copilului.

Femeile însărcinate nu ar trebui să practice activități fizice?

MIT: Dacă femeile însărcinate nu recomandă un medic, femeile însărcinate ar trebui să facă activități fizice în timpul sarcinii. Este important să luăm în considerare dacă femeia însărcinată a practicat anterior un fel de exercițiu și să încercați să adaptați programul de activități la nevoile ei. Inactivitatea fizică în timpul sarcinii poate prezenta riscuri atât pentru femei, cât și pentru bebeluș, așa că consultarea unui profesionist și menținerea unei rutine active este esențială pentru sănătate.

Trebuie să aveți grijă pentru a evita orice agenți de curățare , cum ar fi spălarea mașinii sau praful mobilierului fără nicio restricție.

În timpul sarcinii, este timpul să mănânci timp de doi?

MIT: Bebelusul nu necesita aceeasi cantitate de calorii ca mama, asa ca mancatul pentru doi nu este nici necesar, nici recomandat. Creșterea excesivă în greutate pe o perioadă scurtă de timp poate fi în detrimentul sănătății femeii însărcinate și a copilului, crescând riscul de diabet gestațional, hipertensiune arterială și chiar naștere prematură. Consultați medicul pentru a vă adapta dieta la nevoile în schimbare ale corpului vostru.

Puteți să vă pictați părul și unghiile?

ADEVĂRAREA MEA: Coloranții de păr pot conține substanțe precum amoniac, benzen și iod, care pot fi toxice pentru copilul tău. Astfel, se recomandă evitarea colorarii părului în primele 16 săptămâni de sarcină, deoarece în această perioadă scalpul - care este deja o regiune foarte vascularizată - este și mai sensibil, facilitând intrarea acestor substanțe în fluxul sanguin. Chimia emailului sau a acetonei nu prezintă niciun risc, deci este liberă să facă mâini pe toată perioada de gestație.

Jonny Hunter

Femeile însărcinate pot conduce cu bicicleta sau singuri ">

Camila Moraes

Încă fără copii - dar nebun să fiu mamă - sunt mătușă de două vârste de 1 și 3 ani. Am absolvit Literele, am planuri de specializare în literatura pentru copii și, încă de la prima sarcină a surorii mele, am fost supt în universul maternității. Am citit despre toate, de la scăldatul bebelușului până la rețeta de mâncare pentru bebeluși și abia aștept să ajung rândul meu să o pun în practică! Sper să împărtășesc unele lucruri pe care le-am învățat și, mai ales, să învăț mai multe de la tine aici.