7 semne că ești mamă

Vrei să fii o mamă bună? Oferiți limitele pe care copilul dvs. trebuie într-adevăr să fie un copil fericit pe viitor? A fi o mamă moale îți va răni copilul doar ... Uite aici!

Ești o mamă moale? Buna mama, este mama plictisitoare! Da, acea frază este înfricoșătoare, dar este adevărul. Copiii trebuie îndrumați și le revine părinților să arate direcția corectă în care ar trebui să meargă. Cel puțin până când sunt suficient de bătrâni pentru a-și lua propriile alegeri.

Știu asta pentru că eu sunt o mamă moale. Și văd semnele acestui lucru în Thomas care demonstrează această nelimitate. Această greșeală, sfârșesc prin a fi angajat să fiu mamă, de frica de a nu fi prea aspră, de a-i frânge inima ori de câte ori îl văd pe Thomas plângând și pentru că mă simt vinovat de toate.

[YouTube]

Îți voi da un exemplu practic, asta mi-a făcut-o mama mea: când eram mică, mama mă lăsa să ratez mult școala. Motivul? Nu am vrut niciodată să mă trezesc și ea a avut milă de mine. Drept urmare, astăzi sunt extrem de nedisciplinat. Această indulgere a mamei mele nu m-a ajutat să creez disciplină în viața mea.

Pe scurt, a fi o mamă moale te poate face să te consideri chiar o mamă „drăguță” pentru copii, dar îi faci rău propriului copil. Copiii trebuie să audă mii „nu” chiar și pentru a începe să aprecieze „da”.

Așadar, haideți la semnele că sunteți o mamă moale:

  1. Vrei să fii prieten cu copilul tău

Să ai o relație bună cu cei mici și deschiși este important. Dar el trebuie să te respecte ca autoritate și să nu te vadă ca pe un „egal”. Este foarte dificil pentru mine să fiu o mamă jucăușă de cele mai multe ori. Bunica îmi spune adesea: „Este un copil care are grijă de altul”. Oricum, chiar dacă ai un profil ca al meu, atunci când vine vorba de discuții serioase cu asprime și nu lăsa copilul tău să nu te respecte nici măcar în timpul jocului.

2. Faceți orice pentru a evita luptele

Indiferent dacă este pentru păcatul copilului dvs. sau pentru a-l împiedica să devină trist sau leneș după o zi istovitoare, încercați să evitați luptele acasă. Rezultat, copilul tău face ceea ce vrea. Fiecare mamă înțelege cât de greu este de a lupta în fiecare zi când ajunge acasă, de ce copilul ei nu vrea să se scalde sau de ce vrea să meargă cu bicicleta în interior. Dar luați în considerare acest lucru: dacă sunteți ferm și consecvent pentru o perioadă, el va înțelege regulile și totul va fi mai ușor. Recompensa acestui efort este uriașă pentru tine și viitorul copilului tău. Merită!

3. Trebuie să acceptați că sunteți mamă

Mamă, trebuie să conduci prin exemplu. Mama trebuie să fie plictisitoare. Mama are grijă și mama trebuie să dea direcții. Copilul tău va fi supărat pe tine și în cele din urmă vei ajunge să auzi un „Te urăsc”. Însă acesta este exact rolul tău: să te asiguri că copilul tău cunoaște regulile, să ofere structură, să asigure o alimentație sănătoasă, să ghideze și să învețe diferența dintre corect și rău, chiar și împotriva voinței tale. În viitor, vă va mulțumi și vă va iubi mai mult și nu mai puțin. O mamă care face tot ceea ce își dorește copilul va sfârși prin creșterea unui copil frustrat, răsfățat, care va avea multe probleme în viitor.

4.Nu ai nicio rutină

Aceasta este o regulă ușoară de înțeles dacă ești o mamă moale sau nu. O mamă trebuie să-și impună rutina în viața copilului. Dacă nu ai o rutină stabilită acasă, te înșeli. În această afirmație nu există loc pentru discuții aici. Un copil fără rutină suferă și mama, de asemenea, mama suferă cel mai mult.

5. Aproape că nu spui nu

Copiii trăiesc dorind lucruri minunate și trăiesc plini de dorințe. Rolul tău ca mamă este să oferi 100% din ceea ce copilul tău are nevoie și să nu renunți la toate cerințele lor în niciun fel. Dacă oferiți tot ce își dorește copilul, copilul dvs. va ajunge să nu mai aprecieze nimic. În plus, el tinde să fie un copil deprimat și petulant. Adică, regula aici este simplă. Spune mult mai mult „nu” decât „da”. Dă-i lucruri și îndeplinește dorințele pe care copilul tău le merită pentru eforturile sale și nu doar pentru că a stricat toată ziua. Până la urmă, lumea reală nu funcționează așa, nu? "> 6. Copilul tău nu a simțit consecințele

„Fiule, dacă nu te supui mamei, ieșim din mall acum!” El nu se supune și te întrebi de ce se distrează atât de mult ... Singurul lucru pe care îl înveți fiului tău în acest caz este că dacă te dezobește vor exista consecințe și el poate face orice vrea. Simptom clar al unei mame moi. Gândește-te: te întrebi dacă nu te respectă la 20 de ani? Ce se întâmplă?

7. Copilul tău nu apreciază lucrurile Lui

Cumpărați căruciorul pe care și l-a dorit copilul. Cinci minute mai târziu, aceeași căruță pe care ai cheltuit o avere pentru a cumpăra se află într-un colț. Sau mai rău copilul tău se joacă pe podea imediat ce câștigă. Este timpul să nu mai cumpere lucruri. Sunt una dintre acele mămici care intră într-un magazin de jucării și crede că este în paradis. Îmi imaginez și eu și băiețelul meu jucându-mă cu tot ce este acolo. Aproape că nu rezist să cumpăr un cadou pentru Thomas. Asta a fost adevărat până acum ceva timp ...

După ce am văzut că Thomas aruncă jucăriile pe care le-am cumpărat și abia mă jucam cu ele. Pur și simplu, m-am oprit! Mi-am dat seama că îi fac mai mult rău decât bine. Îmi făceam fiul răsfățat și nemulțumit de viață. Astăzi primește lucruri doar la date speciale. Realizarea acestui lucru este ușor, pur și simplu vei simți un rău să vezi că copilul tău s-a jucat sau nu a avut grijă de cadoul pe care l-ai cumpărat atât de scump ...

[Related]

La început încetarea de a mai fi o mamă moale va fi grea. Așteptați-vă la o mulțime de lacrimi și agitații de la micuț. Cu timpul, totul devine mai bun și el începe să devină mai fericit. El va testa întotdeauna limitele, acesta este rolul lui, al tău este să nu uiți că ești mamă și că rolul tău trebuie să fie plictisitor.

Sper că v-a plăcut postarea, nu uitați să comentați mai jos.

Saruturi si pana data viitoare.