7 repere ale dezvoltării fizice în viața copiilor mici

De obicei, mamele, și eu mă includ în acest aspect, ne fac griji doar când bebelușii încep să meargă, să se târască sau să vorbească. Este o asemenea anxietate încât nici măcar nu acordăm atenție la ceea ce se întâmplă între aceste repere mult așteptate. Cu toate acestea, există câteva momente importante care se petrec din primul an.

Aceste repere care apar în acest stadiu de dezvoltare fizică sunt speciale, deoarece acestea îi vor oferi micuțului tău independență crescândă. În plus, săriturile, alergarea și urcarea înseamnă abilitatea mai mare a copilului dvs. de a învăța. Rețineți că orizonturile și posibilitățile dvs. cresc. Așa că urmăriți etapele de mai jos:

Trage și împinge - De la 12 la 18 luni

Tragerea unei jucării sau a unui aspirator este distractivă pentru cei mici și vă va face copilul mai confortabil în picioare. Când se va simți mai încrezător va avea mai multă independență și exploatabilitate.

Climbare - De la 12 la 18 luni

O etapă importantă este escalada. Da, de obicei, copiii vor să urce totul ... Este pat, masă, scaun, canapea, bancă și etc ... Deci, deschide ochii! Faceți-vă casa într-un mediu sigur când, realizați această etapă care se apropie. Pune scaunele sub mese, sprijină mobilele mari de pereți și acordă o atenție deosebită!

Alergare - De la 15 la 16 luni

În momentul în care Pituco învață să meargă el va dori să alerge ... Îl poți încuraja jucând captură, de exemplu. Un alt sfat bun pentru a-i ajuta să-și consolideze mușchii picioarelor este să-i forțeze să fie pe degetele de la picioare pentru a obține ceva. Doar nu uita să te joci cu el undeva moale, dacă cade, ok ">

Joacă și lovește - De la 18 la 26 de luni

În jurul acestei vârste, copiii vor începe să le placă bile. Încurajează-ți copilul arătând cum aruncă mingea și felicitându-l după ce o imită. Deja pentru a crea un jucător de fotbal (partenerul, soțul sau iubitul căruia îi va place acest lucru ...) lovește mingea pentru ca el să vadă. Nu va trece mult până când o imită. Dacă are dificultăți în echilibru când ia piciorul de pe podea, permiteți-i să se sprijine pe o masă sau pe cineva.

Salt - 24 de luni

În jurul vârstei de doi ani, Pituco poate începe să sară atunci când te simți emoționat sau fericit. Pentru a vă încuraja, puneți muzică plină de viață, deoarece jumpingul este înaintașul dansului. Dansează-ți și tu, precum și face bine pentru oricine, copilului tău îi va plăcea să-ți imite mișcările.

În rezumat, mamele sunt mai importante repere pe lângă mersul și vorbirea. Așadar, țineți-vă de anxietate și bucurați-vă de toate cu multă dragoste ...

Săptămână bună tuturor și până data viitoare!