7 obiceiuri mame mari

Buna mami

An nou fericit și anul acesta poate fi minunat pentru tine și micuții tăi. Pentru a începe anul, am decis să fac un post cu exemple de atitudini și obiceiuri pe care mamele minunate le practică în viața de zi cu zi.

La urma urmei, a fi mamă sau tată este minunat, dar poate fi frustrant. Mai ales că majoritatea dintre noi ne dorim să fim cea mai bună mamă din lume și lucrurile care par simple (ca să nu ne pierdem niciodată cumpătul) devin aproape imposibile.

Iată câteva sfaturi care funcționează în majoritatea cazurilor:

1. Își manifestă furia sau frustrarea într-un mod corect

S-ar putea să fii supărat sau nervos. Problema nu este sentimentul, ci modul în care reacționezi în acest moment. Lucrul important aici este să știi de ce iritarea sau frustrarea ta.

Luați în considerare următoarea situație: întârziați și fiica sau fiul dvs. vă întrerup în permanență.

Bravia lor nu este cu ei, ci cu volumul de muncă sau cu întârziere. Prin urmare, în loc să vă certați cu copilul dvs., explicați-vă că sunteți nervoși pentru că întârziați, pentru că aveți atâtea lucruri de făcut și că nu puteți să îi acordați atenție atunci. În acest fel ei înțeleg că nervozitatea ta este cu situația și nu cu ei.

2. Ei se gândesc înainte de a lua măsuri

Când copiii noștri fac ceva greșit, reacția noastră este să-i sperie și să-i pedepsească sau să dicteze pedeapsa imediat. Acest lucru nu este necesar, puteți spune: „Sunt atât de supărat încât nu pot să cred care este pedeapsa ta acum. Vom vorbi mai târziu ”- de exemplu.

Acest lucru vă oferă mai mult timp pentru a vă gândi și nu riscați să vă pedepsiți partenerul pentru dezacord sau ceva care nu va fi întâmpinat. De asemenea, copiii tăi te vor lua mai în serios când vorbești, îți vor explica greșelile și pedepsele în mod clar și calm.

3. Înțeleg importanța de a fi dedicați copiilor lor în fiecare zi.

Nu trebuie să ai un echilibru: muncă, mamă și soție perfectă în zilele tale. Apropo, nu cunosc pe nimeni care să aibă. Dar este important să petreci timp în fiecare zi cu copilul tău dedicându-se lui. Chiar dacă este 20 de minute.

Și nu spun situații precum scăldatul sau prânzul, ci ceva care le place să facă ceva care este doar pentru voi.

Aceasta creează o legătură între dvs. și îmbunătățește situațiile în care copilul dvs. nu vă provoacă sau vă testează. Dacă ai ceva al tău, îl lași să fie doar mămica ta. Cineva care doar se certă și devine și prieten.

4. Își îmbrățișează copiii când se comportă greșit.

Când copilul tău începe să maltrateze și să acționeze negativ față de ceilalți, se datorează faptului că se simte rău în sine sau sunt răniți de ceva. Procedând astfel, oamenii se vor lupta cu ei și cred că merită sau pur și simplu nu le pasă.

Așadar, dacă în loc să lupți îi chemi deoparte, îmbrățișează-i și întreabă ce se întâmplă, reacția lor se schimbă. Se calmează și spun ce se întâmplă.

Este un mod de a schimba un comportament negativ pentru ceva afectuos care le oferă sprijin și securitate. - Mama în zi

5. Nu rezolvă problemele copiilor tăi .

În viață nu vei fi întotdeauna de partea copilului tău pentru a rezolva totul. Ei trebuie să învețe să-și rezolve propriile probleme și să devină independenți.

Prin urmare, atunci când copilul tău îți prezintă o problemă, simpatizează și întoarce-i problema. Chiar dacă această atitudine este dificilă pentru o mamă.

Spuneți ceva de genul: „Acest lucru este greu, dar ce aveți de făcut despre asta”>

7. Se laudă pur și simplu

Nu este nimic mai puternic decât să-i spui copilului tău că îl iubești așa cum este. Acesta este un mesaj clar pe care îl înțeleg și este puternic. Ceea ce îi face să vadă că îi accepți așa cum sunt. Inalt, subtire, scurt sau puternic. Acest lucru oferă securitate și arată că veți fi întotdeauna de partea lor.

Nu este deloc mai bun decât testarea și a vedea dacă aceste sfaturi funcționează. Așa că testează aceste obiceiuri anul acesta și vezi reacția copiilor tăi.

Un an nou fericit tuturor.