7 sfaturi despre cum să-ți placă cele mai bune etape ale bebelușului tău

Fiecare mamă pentru prima dată ratează la început. Instinctul ajută, dar, în practică, învățăm cu toții. De exemplu: scăldați-vă corect sau chiar schimbați un scutec.

Acestea sunt lucruri pe care le învățăm de la asistenții medicali de la spital sau chiar de la mama noastră. Dar accentul meu pe această postare este altul. Vreau să vorbim aici despre greșelile pe care le-am făcut cu noi înșine și să ofer sfaturi despre cum să urmăm sfaturile date unei mame noi.

„Bucură-te de tot ce poți acum fiica mea, pentru că aceasta este cea mai bună fază și trece foarte repede” - Toate mamele din lume

De fiecare dată când cineva îmi spunea asta îmi dădea disperare. Mă întrebam dacă mă bucur suficient de mult "> Vezi și:

10 sfaturi despre trecerea de la patut la plimbare

5 alerte de formare pentru sarcină

7 Mamele cu lucruri pentru bebeluși se plâng, dar domnișoara mult după ce cresc

Știți ce brânzeturi nu puteți mânca în timpul sarcinii

Astăzi, fiul meu are aproape doi ani și pot spune în sfârșit ceea ce aș face pentru a-mi „bucura” prima fază, adică ceea ce voi face cu cel de-al doilea copil. Iată, așadar, sfaturile pe care le-am descoperit:

1. Nu vă grăbiți să slăbiți după naștere

Știu nervozitatea mamelor noastre când am văzut ce ne-a întors corpul în luna a noua. M-aș privi în oglindă și m-aș gândi: „Este imposibil ca acest lucru să revină la normal, nu îmi voi mai vedea niciodată piciorul”.

Pentru mine, această afecțiune a fost mult mai gravă, de când am cântărit 94 kg. Ajunsesem la 69 kg când am aflat că sunt însărcinată. Apoi da-i din nou greutatea. Evident, am intrat în panică. Nu m-am gândit niciodată să pierd din nou în greutate. Iată, de îndată ce Thomas s-a născut, mă gândeam doar la dietă și gimnastică. Am vrut să alerg din nou și să fac orice sport. Astăzi regret. Am ales să alăptez și, din fericire, am avut lapte, dar disperarea mea de a reveni în formă a fost astfel încât am alergat din nou și laptele meu s-a uscat. Pe scurt, am încetat alăptarea la 3 luni. OK, nu este sfârșitul lumii și azi cântăresc 62 kg și sunt în cel mai bun caz. Dar aș fi putut aștepta ceva mai mult. Astăzi am înțeles că lumea nu se va termina dacă merg 6 luni fără sport sau chiar puțin dolofan. Credeți că trupul se întoarce, eu și multe alte femei sunt o dovadă în acest sens. Deci, dacă alegerea ta este să alăptezi sau dacă nu prea. Bucurați-vă de concediul de maternitate alături de copilul dvs., veți avea o viață întreagă pentru a vă îngriji de corp.

2. Vezi avantajele fiecărei faze

Fiecare fază are avantajele și dezavantajele sale, dar important este să vedem partea bună a fiecăruia. Poți fi sigur că copilul tău va zâmbi mai întâi, se va așeza, se va rostogoli, se va plimba, vorbește și va scrie. Nu așteptați și înveseliți pentru următoarea fază. Bucurați-vă de faza în care se află astăzi. Dacă este prima ta lună, bucură-te de cât de ușor și delicios este să-l ai să doarmă pe poală. Însă mai târziu se va îngreuna și a-l face să stea nemișcat va fi aproape o misiune imposibilă. În acest stadiu nu există Peppa Porc, nici Masha și Ursul care să-i poată atrage atenția. Așa că vorbește, cântă și spune povești.

Mai târziu, când aveți 6 luni, bucurați-vă să stați sau să stați lângă el jucând, atunci va trebui să fiți aplecați alergând în spatele lui în jurul casei. Crede-mă, în această etapă este ușor să-l protejezi, în această etapă este mai ușor să ai grijă de el.

3. Țineți-vă de anxietate

Știu că fiecare mamă are o poză în cap: „O, când îl duc la înot, va fi minunat” sau „Abia aștept să-l învăț cum să meargă cu bicicleta” sau chiar „Imaginați-vă când va crește puțin și noi mergi la cumpărături împreună ”

În mintea mea, scena pe care nu o pot aștepta este să stau cu Thomas în drum și să spun o poveste până când doarme. Detaliu: Astăzi plânge când spun povestea, crede că e fain să smulg cartea. Deci nu fi nerăbdător, va veni timpul tău. Important este să vezi partea bună și veștile care se petrec în fiecare zi cu copilul tău.

4. Da, veți fi enervat, dar nu renunțați la această fază

Vor avea nopți interminabile și zile obositoare. Va trece o oră, după toate acestea, sunteți deja, cu spatele terminat, fără raționament logic, fără duș, fără pieptănarea părului Dumnezeu știe cât timp și timpul pe care tocmai l-ați făcut cina cu toată afecțiunea și puterea rămasă, o mâncare pe care o iubește fiul său, el refuză să mănânce și o aruncă pe pământ.

În aceste momente, oricât de multă dragoste ai avea, te vei supăra sau măcar vei începe să plângi. În aceste momente, sfatul pe care vi-l ofer este: ceva pentru el să fie distras să stea 5 minute într-un colț - păstrând cu ochii de preferință - și liniștiți-vă, cereți ajutor dacă cineva este în apropiere. Iertați-vă dacă ați strigat sau dacă i-ați răspuns nepoliticos soțului. Ni se întâmplă tuturor. Da, oricum este greu pentru toată lumea. Important este să nu renunți și să înțelegem că micuții nu fac aceste lucruri în rău, ci doar învață să se ocupe de dorințele lor și să descopere lucruri noi în fiecare zi.

5. Știți că veți fi întotdeauna cea mai bună persoană pentru a avea grijă de copilul dumneavoastră.

Oricât de puțină experiență ai avea, vei avea mereu mai multă grijă de copilul tău decât oricine altcineva. S-ar putea să fii neliniștit, nervos, uitat sau chiar prea calm. Dar să știi că iubirea pe care o simți te face să fii întotdeauna cea mai bună persoană care să aibă grijă de copilul tău.

Așadar, nu te judeca sau nu te simți nesigur când vezi că s-a calmat pe poala baba (îngrijitor, bunica și etc ...) și nu a ta. Nu mai ascultați părerile altora. Te asigur că vei greși întotdeauna cu cineva. Așa că urmează-ți inima.

6. Ai întotdeauna dreptate

Mama știe ce este mai bine pentru ea și pentru fiul ei. Dacă credeți că cel mai bun pentru amândoi este babysitting-ul, atunci trebuie. Dacă credeți că nu mai aveți, nu trebuie. Dacă credeți că alăptarea este cea mai bună modalitate și aveți lapte, alăptați. Dacă credeți că formula este cea mai potrivită pentru dvs., atunci dați formula. Fiecare persoană are valori, credințe și propria experiență în viață. Ceea ce face ca fiecare punct de vedere să fie unic și deci fiecare decizie a ta. Nu fi judecat și nu judeca. Fiecare mamă este la fel de unică ca și copilul ei.

7. Bucurați-vă de energia și pacea camerei sale.

De cele mai multe ori, când copilul se culcă suntem deja atât de obosiți încât tot ce ne dorim este patul nostru, sau în sfârșit să facem un duș și să mâncăm. Că de îndată ce doarme ne scoatem din camera lui pentru a face totul repede și a dormi mai mult. Faptul că somnul devine mai puternic și mai pașnic atunci când suntem în camera copilului sau cu el în poală, trece neobservat. Camera micuțului tău are puteri. În această cameră nu există probleme sau îngrijorări. Acesta este locul în care o mamă este cel mai mult în pace, așa că bucurați-vă că pacea cel puțin câteva minute pe zi este sigură că vă va face bine.

Aveți sfaturi de dat, comentați mai jos

Saruturi si pana data viitoare