6 Legende de Crăciun pentru a povesti și a-i încânta pe copiii voștri

O modalitate de a transforma Crăciunul copiilor tăi într-un moment magic este să le spui Legendelor acestei zile minunate. Așadar, noaptea, înainte de culcare, schimbă-ți puțin repertoriul și spune-i legendele acestei zile cu totul speciale. Deci, copilul tău va ajunge pe 25 decembrie plin de vise și cu o viziune mult mai magică a acestei date speciale.

1. Visul lui Moș Crăciun

Într-o noapte frumoasă, Moș Crăciun a avut un vis frumos, din care nu a vrut să se trezească. Era Ajunul Crăciunului și toată lumea era fericită!

Nimeni nu era singur! Toată lumea avea o familie și o casă în care să locuiască, cu o masă pregătită pentru cină de Crăciun și mâncare pentru toată lumea. Nu a fost sărăcie, ură, războaie. Au fost toți prieteni, nu au fost lupte, nici cuvinte proaste, nici bune maniere și Moș Crăciun a văzut cât de afectuoase sunt unul cu celălalt. Oamenii de pe străzi, în drum spre casă, au fredonat fericit colindele de Crăciun, luându-și ultimele cadouri pe care să le pună sub pin. Nici câine, nici pisică nu au fost singuri în această noapte rece. Toată lumea avea un loc confortabil pentru a sta. Și Moșul nu s-a putut abține să zâmbească, atât de fericit să vadă lumea plină de pace, dragoste și armonie!

Dar Moș Crăciun s-a trezit și a văzut că este totul un vis minunat și era trist. Doar câțiva oameni din lume au fost fericiți, capabili să sărbătorească Crăciunul în bucurie, pace și comuniune cu ai lor, să aibă o casă, mâncare, îmbrăcăminte și dragoste.

Atunci Moșul s-a gândit, va trebui să ajut în continuare copiii și adulții să aibă un Crăciun fericit! Voi pregăti renul și sania pentru a-l umple de cadouri și a le distribui în această seară, așa că cel puțin o dată pe an va fi bucurie în inimile tuturor !.

Și astfel Moșul continuă an de an să-și îndeplinească sarcina, până când într-o zi își poate vedea visul frumos împlinit.

2. Pinul de Crăciun

Povestea spune că în ajunul Crăciunului, în apropiere de pătuț, se aflau trei copaci: un palmier de curmale, un măslin și un pin. Când cei trei copaci l-au văzut pe Isus născut, au vrut să-i ofere un cadou. Măslinul a fost primul care a oferit, oferindu-i bebelușului Isus măslinele sale. Palma de date a oferit apoi dulce date. Dar pinul, deoarece nu avea nimic de oferit, era foarte nefericit.

Stelele cerului, văzând tristețea pinului, care nu avea nimic de oferit bebelușului Isus, au decis să coboare și să se odihnească pe ramurile sale, luminând și împodobind pinul care a fost astfel oferit copilului Isus.

3. Legenda lumânării de Crăciun

A fost odată un sărman cizmar care locuia într-o cabană la răscrucea unui drum lângă o mică și umilă așezare. Întrucât era un om bun și voia să îi ajute pe călătorii care treceau noaptea, el lăsa în fiecare seară o lumânare aprinsă în fereastra casei sale pentru a-i călăuzi. Și în ciuda bolii și a foamei, nu a reușit niciodată să-și aprindă lumânarea. Apoi a venit un mare război și toți tinerii au plecat, părăsind orașul și mai sărac și mai trist. Oamenii satului, văzând persistența acelui sărman cizmar, care a continuat să-și trăiască viața plină de speranță și bunătate, au decis să-l imite și în acea noapte, care era Ajunul Crăciunului, toată lumea a aprins o lumânare în casele lor, aprinzându-se. în tot orașul. La miezul nopții, clopotele bisericii au început să sune, anunțând veștile bune: războiul s-a terminat și tinerii se întorceau în casele lor!

Toată lumea striga: „Este un miracol! Este minunea lumânărilor! Din acea zi, aprinderea unei lumânări a devenit o tradiție în aproape toate popoarele în ajunul Crăciunului.

4. Legenda Trandafirului de Crăciun

În noaptea în care s-a născut pruncul Iisus, un păstor mic, care și-a ținut turma pe munte, i-a văzut pe câțiva păstori și trei înțelepți trecând, îndreptându-se spre grajdul unde este Isus. Ciobanii au adus daruri, iar cei trei înțelepți au purtat daruri bogate de aur, tămâie și mir!

Micul păstor era trist pentru că nu avea nimic de oferit copilului Isus și a început să plângă. Un înger care a trecut pe lângă el, văzând o asemenea tristețe, a trecut pe lângă fată și, când lacrimile i-au căzut pe pământul înghețat, i-a transformat în trandafiri albi frumoși, pe care fata cu inima plină de fericire, i-a luat repede și a luat-o ca ofrandă pentru pruncul Iisus.

5. Legenda florilor de Crăciun

Legenda spune că o fată pe nume Pepita, fiind săracă, nu a putut oferi un cadou meritat copilului Isus la masa de Crăciun. Foarte trist, i-a spus vărului său Petru, care mergea cu ea în drum spre biserică. El i-a spus că nu trebuie să fie trist, pentru că ceea ce contează cel mai mult atunci când oferim ceva cuiva este dragostea pe care o oferim, în special în ochii lui Isus. Nugget și-a amintit apoi să ridice niște crengi uscate pe care le găsea de-a lungul drumului pentru a-i oferi.

Când ajunge la biserică, Pepita privește crengile pe care le-a adunat și începe să plângă pentru că găsește această ofertă foarte săracă. Chiar și așa, decide să le ofere cu toată dragostea sa. El intră în biserică și când așează ramurile în fața imaginii copilului Isus, acestea se înroșesc strălucitor în uimirea întregii adunări prezente. Acest fapt a fost considerat de toată minunea Crăciunului respectiv.

6. Întârzierea lui Moș Crăciun

În fiecare an, ca de obicei, Moșul merge într-un sat mic pentru a aduce cadourile copiilor. Însă anul acesta a avut parte de o nenorocire: Moșul a întârziat, iar copiii satului erau îngrijorați că nu au primit cadourile.
- Unde este Moșul ">