6 sfaturi despre cum să crești copii amabili și etici - Potrivit psihiatrilor Harvard

Fiecare mamă îi pasă cum să-și crească copiii în lumea de azi. Dar, potrivit psihiatrilor Harvard, în ciuda haosului lumii moderne, principiile de bază pentru creșterea unui copil amabil și etic nu s-au schimbat ...

A avea un copil de succes și fericit este obiectivul principal al oricărei mame. Acum, obținerea copilului dvs. pentru a-și atinge obiectivele fără a pierde etica și a vă face griji pentru lumea din jurul lor o va face, este mai greu. Dar asta îl va face o persoană mult mai fericită, spune un studiu realizat de psihiatri Harvard.

Iată, așadar, sfaturile încercate și adevărate pentru a obține totul:

1) Petreceți-vă timp cu copiii

Aceasta este baza a tot! Vorbește, pune-ți întrebări fiului sau fiicei tale și ascultă ce au de spus. Pe lângă faptul că înveți multe despre ceea ce îl face unic, arăți și cum să-ți faci griji și să acorde atenție celorlalți.

2) Dacă este important, vorbiți cu voce tare.

Fiecare mamă spune că își dorește copilul să aibă grijă de ceilalți. Dar uitați să le spuneți asta. Apoi explicați și spune DE CE acest lucru este important. Nu uitați să discutați mereu cu profesorii și cu alte persoane care locuiesc cu copiii voștri. Astfel înțelegeți cum este relația lui cu ceilalți din jurul vostru.

3) Învață și arată „cum să rezolvi problema”

Învață cum să îți rezolvi problemele, gândindu-te mereu la consecințele atitudinilor tale față de ceilalți. De exemplu, dacă copilul dumneavoastră dorește să renunțe la o activitate de grup, încurajați-l să identifice motivul problemei, să se gândească la o soluție, să se gândească la modul în care această soluție va afecta restul grupului și să decidă dacă renunțarea este cu adevărat cea mai bună cale de ieșire pentru toată lumea. .

4) Creează o rutină de recunoștință și ajutor.

„Studiile arată că persoanele care sunt recunoscătoare sunt mai susceptibile să ajute, să fie generoase, să aibă compasiune și să ierte - au, de asemenea, mai multe șanse să fie fericiți și sănătoși.”

Prin urmare, acordați sarcini de teme, cereți unui copil să aibă grijă de celălalt și învațați-i pe copii să vorbească mulțumesc. Acestea sunt atitudini care vă ajută copiii să fie fericiți. Un alt sfat aici este doar să laudăm atitudini ale unei generozități sau bunătăți în afara standardului lor. Așadar, complimentele tale nu își pierd valoarea și îi încurajezi.

5) Fii atent la emoțiile distructive ale copiilor tăi

„Abilitatea de a se preocupa de ceilalți poate fi umbrită de furie, rușine, invidie sau alte sentimente negative.”

Învățarea copiilor să identifice sentimentele negative și să le rezolve intern într-un mod pozitiv și constructiv îi va ajuta să fie oameni amabili și echilibrați. De asemenea, este important să impunem limite. Acestea sunt limite pe care copiii le înțeleg că există de dragul și dragostea lor. Este întotdeauna bine să-ți explici motivele, până la urmă, nimeni nu se naște știind.

6) Învață-i să vadă lumea din jurul lor

Aproape toți copiii le pasă de prieteni și familie. Trucul este de a-i face să se îngrijoreze de restul lumii. Cu oameni care nu vă stau la îndemână și care nu trăiesc cu ei. O modalitate de a face acest lucru este să îi înveți să asculte pe ceilalți și să se pună mereu în pantofii altcuiva. Empatia trebuie practicată.

Studiul se încheie cu o frază parentală:

Creșterea unui copil grijuliu, respectuos și etic a fost întotdeauna o muncă grea. Dar este ceva ce putem face cu toții. Și nu există o lucrare mai plină de satisfacții și mai importante decât aceasta.

Sursa: Sus demn

Studiu complet Harvard: Realizarea proiectului de îngrijire comună