5 sfaturi pentru exercitarea creierului copiilor aflați în vacanță

Copiii sunt în vacanță! Un moment bun pentru excursii în familie, jocuri și activități în aer liber. S-ar putea să nu i se pară, dar vacanțele sunt o oportunitate excelentă de a exercita cunoștințele învățate de-a lungul semestrului și de a învăța, desigur, alte lucruri misto.

Mulți părinți aleg să-și înscrie copiii în activități extracurriculare, cursuri de limba engleză și alte activități stimulative care ajută foarte mult la dezvoltarea copiilor lor.

Dar amintiți-vă: sunt în vacanță și aceste activități nu pot arăta ca activități școlare. Ar trebui să fie ușor, distractiv și fără niciun fel de impunere. Pentru a ajuta părinții și îngrijitorii să pregătească activități distractive, am pus la dispoziție 5 sfaturi de formare a creierului pentru copii în acest moment de odihnă.

1 - Călătoria este o clasă de istorie și geografie

Deoarece călătoria este atât de obișnuită în această perioadă a anului, acordați-vă timp să le întrebați pe cei mici despre ce au învățat în clasă și ce pot aplica pentru locurile pe care le vizitați. Spuneți-le copiilor să învețe cum să localizeze orașele pe care le vizitează pe hărți și să-și ia timp să le ducă la muzee și repere.

2 - Încurajează-l să creeze un jurnal

Pentru a exercita scrisul, merită să-l încurajezi pe cel mic să scrie un jurnal în timpul vacanțelor și să înregistreze toate noutățile călătoriilor de zi cu zi. Acest exercițiu îi ajută și pe copii să nu uite aventurile și oferă un eseu frumos în vacanța de la începutul clasei.

3 - Citire gratuită

În vacanță, idealul este să nu îi țineți pe copii la lecturile obligatorii ale școlilor. Du-i într-o bibliotecă sau magazin de cărți și lasă-i să aleagă cartea la alegere pentru a-i însoți în vacanță, fiind mereu atenți la ratingul de vârstă al cărților. De asemenea, încercați să vă interesați să citiți copiii pentru a evalua interpretarea și asimilarea conținutului citit.

4 - Jocuri pentru copii care sunt bune pentru creier

Timpul liber nu este timpul inactiv. Unele jocuri și jocuri pot stimula abilitățile cognitive ale copiilor, care sunt bune pentru a se juca singuri și cu prietenii. Puzzle-uri, Jocuri de masă, Imagine și acțiune, Banca imobiliară, Război și Detectiv sunt câteva dintre jocurile nominalizate. Alte soluții simple și ieftine sunt jocurile precum Hangman și Stop, care au nevoie doar de hârtie și pix.

5 - Treziți-l pe omul de știință în micuțul tău

Unele experimente la domiciliu pot trezi interesul copiilor pentru știință. În acest caz, trebuie să fii în preajmă pentru a putea supraveghea activitatea copiilor. TV Cultura a reunit câteva experimente la domiciliu, vedeți cum se face în lista experimentelor.

Pentru a reveni cu toate:

Un copil care este stimulat să-și exercite creierul într-un mod relaxat și distractiv în vacanță va putea să se întoarcă mai repede la școală, își poate îmbunătăți performanțele în școală și va fi plin de știri pentru a-i învăța pe colegi de clasă.

Bucurați-vă de această dată cu micuțul vostru!

Sursa: Colegiul Sf. Iuda